MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Utorak, 28. 02. 2017.

Rad "Oazine" praonice (II/2017)

Pranje rublja za 'Oazine' korisnice i za BurzuPranje rublja za 'Oazine' korisnice i za BurzuU drugom mjesecu 2017. godine u "Oazinoj" besplatnoj praonici u belomanastirskom Društvenom centru oprano je šest mašina rublja. "Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nešto se pralo za "Oazine" korisnice, a nešto za "Oazinu" burzu odjeće i obuće. Naime, nakon što je otoplilo poslije prilično hladnog početka ove godine, neke korisnice počele su slati svoju odjeću na pranje, a dio garderobe donirane Burzi morao se "osvježiti" da bi se mogao ponuditi osobama koje su u potrebi.

Kreativne 'Batinarke'Kreativne 'Batinarke'U ponedjeljak, 27. II. 2017. godine, od 15 do 17 sati, u prostorijama Mjesnog odbora Batina održana je druga likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Ana Jeličić, a na njoj je bilo osam korisnica, članica Udruge žena "Batinarke".

'Imao sam od zlata jabuku...''Imao sam od zlata jabuku...'

Verzija članka s portala 'Novosti'Verzija članka s portala 'Novosti' U zagrebačkim "Novostima" broj 897 (24. II. 2017, str. 8 dodatka "Kronika") objavljen je članak pod naslovom "97 ljeta tete Verice", u kome je preneseno ono što je napisano na ovoj web-stranici 17. II. u članku "Na rođendanu s najstarijom 'Oazinom' korisnicom". Isti članak objavljen je i na portalu "Novosti" na ovoj adresi.

Petlovačke 'fijolice'Petlovačke 'fijolice'U petak, 24. II. 2017. godine, od 18 do 20 sati, u petlovačkoj Udruzi žena "Fijolice" održana je treća (od šest) likovno-kreativna radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je bilo 11 korisnica, a vodila ju je Jelena Opačić-Matijević.

Natječaj za Podmjeru 6.3.Natječaj za Podmjeru 6.3.U petak, 24. II. 2017. godine, s početkom u 13 sati, u Velikoj vijećnici Grada belog Manastira održana je informativna radionica vezana uz raspisani Natječaj za Podmjeru 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020. Cilj radionice bio je potencijalnim korisnicima Podmjere 6.3. pružiti sve potrebne informacije vezane uz potrebnu natječajnu dokumentaciju te uvjete prijave na natječaj.

Donacija za Burzu odjeće i obućeDonacija za Burzu odjeće i obućeU petak, 24. II. 2017. godine, nekadašnja korisnica "Oazinih" likovno-kreativnih radionica za žene Marica Kramarić donirala je "Oazinoj" burzi veću količinu odjeće i obuće. Vijest ne bi bila posebno zanimljiva da Marica još uvijek živi u Belom Manastiru. Međutim, prije skoro tri godine preselila se s obitelji u Rijeku. U Baranji je godinama bila nezaposlena, a tamo rade i ona i muž. Uspjeli su se smjestiti, djeca idu u školu te žive običnim porodičnim životom.

Izrada privjesaka za ključeve od starih krpaIzrada privjesaka za ključeve od starih krpa(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon Petlovca, Kneževih Vinograda, Jagodnjaka i Batine, u srijedu, 22. II. 2017. godine, od 15 do 18 sati, u Obiteljskom domu Zlatna jesen u Dardi održana je likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionicu je vodila Jelena Opačić-Matijević uz asistenciju "Oazine" zaposlenice Sanele Stanojević. Na radionici je bilo 13 korisnica.

'Oazine' volonterke i štićenice Staračkog doma...'Oazine' volonterke i štićenice Staračkog doma...U srijedu, 22. II. 2017. godine, od 17 do 18 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Volontiraj i ti", održano je druženje sa štićenicima tog Doma. U akciji su učestvovale "Oazina" aktivistica Stela F. i pet volonterki: Berta G., Borislava K., Kristina G., Margita (Greta) R. i Stela S.

'Skandi Feniks' broj 919'Skandi Feniks' broj 919U 919. broju riječkog "enigmatskog tjednika" "Skandi Feniksa", koji je objavljen 21. II. 2017. godine, stalna dvostrana rubrika "Podatak više" bila je posvećena belomanastirskoj periodici. U tekstualnom dijelu rubrike na 16. stranici nabrojane su sve novine, časopisi, bilteni, godišnjaci i slična izdanja koja su izlazila u Belom Manastiru.

Članak je zaključen napomenom da se o toj tematici i navedenim publikacijama više može pročitati u radu Sonje Nedić pod naslovom "Belomanastirska periodika od prvih izdanja do danas".

Nakit od šarenog papira i perli...Nakit od šarenog papira i perli...U ponedjeljak, 20. II. 2017. godine, u prostorijama Mjesnog odbora Batina održana je prva likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Ana Jeličić, a na njoj je bilo 11 korisnica, članica Udruge žena "Batinarke", među kojima je bila i predsjednica Samela* Virag.

Učilište JanusUčilište JanusOsječko Učilište Janus obavještavamo Baranjce o otvorenom natječaju za dodjeljivanje stipendija, odnosno za subvencioniranje edukacije u Učilištu Janus, za određene programe u ljetnom semestru školske godine 2016/2017.

Natječaj je otvoren od 15. II. 2017. do popunjavanja edukacijskih grupa.

Stipendije su oblik financijske pomoći koji se dodjeljuje pojedincima za potrebe njihovog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Dodjeljuju se na temelju sljedećih kriterija: prijašnjeg uspjeha u školovanju, socijalnog statusa, dužine boravka bez posla.

Vladimir Škrobo - Bajo, vlasnik "Baranjske kuće" iz KarancaVladimir Škrobo - Bajo, vlasnik "Baranjske kuće" iz Karanca(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 18. II. 2017. godine, s početkom u 9 sati, na belomanastirskom Trgu slobode kod "Ljepotice", organizirana je humanitarna grahijada. Tom prilikom organizatori te akcije: udruga Prvenstvo svijeta i okolnih sela (PSiOS) te restoran "Baranjska kuća" vlasnika Vladimira Škrobe i udruga "Čuvara starih zanata" iz Karanca, s nešto više od sto litara graha, počastili su belomanastirsku "socijalu", umirovljenike i prolaznike.

Ana i Ljubo pripremaju razvoz dodatnog toplog obrokaAna i Ljubo pripremaju razvoz dodatnog toplog obroka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Pripremajući se za humanitarnu grahijadu, koja je održana na belomanastirskom Trgu slobode u subotu, 18. II. 2017. godine, vlasnik poznatog karanačkog restorana "Baranjska kuća" Vladimir Škrobo – Bajo, pozvao je "Oazu" da se priključi toj akciji i da toga dana dostavi porcije graha svojim korisnicima besplatnih toplih obroka.

"Oazina" aktivistica Ana, koja se brine o toplim obrocima, i razvozač Ljubo, koji ih svakog radnog dana dostavlja korisnicima na njihovom kućnom pragu, spremno su prihvatili poziv, čak odustali od nekih svojih porodičnih obaveza, pa su "Oazini" korisnici (njih 34) toga dana neočekivano dobili dodatni topli obrok u vidu ukusnog graha s kobasicama.

Upoznavanje s tehnikom obrade fimo-maseUpoznavanje s tehnikom obrade fimo-maseU petak, 17. II. 2017. godine, od 18 do 20 sati, u petlovačkoj Udruzi žena "Fijolice" održana je druga (od šest) likovno-kreativna radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je bilo 14 korisnica, a vodila ju je Jelena Opačić-Matijević.

Torta s jednom svijećom za teta-VericuTorta s jednom svijećom za teta-VericuJednom mjesečno u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe organizira se zajednička proslava rođendana svih štićenika koji taj mjesec imaju rođendan. U drugom mjesecu 2017. godine takva proslava organizirana je u petak, 17. veljače. Kako dugogodišnja "Oazina" korisnica teta-Verica Parabak ima rođendan baš u drugom mjesecu, "Oazine" aktivistice Jelena i Stela odlučile su da je iznenade posjetom i cvjetnim poklonom.

Matilda Copić, Tomislav Tolušić i Lidija DabićMatilda Copić, Tomislav Tolušić i Lidija DabićU četvrtak, 16. II. 2017. godine, s početkom u 14 sati, Ministarstvo poljoprivrede RH organiziralo je u Zagrebu svečano uručenje ugovora za 54 lokalne akcijske grupe (LAG) koje su odabrane na natječaju za stjecanje statusa certificiranog LAG-a u Hrvatskoj. Ugovorima se LAG-ovima dodjeljuju sredstva za provedbu lokalnih razvojnih strategija i za operativne troškove.

Vesna Nedić, Ana Jeličić i gimnazijalciVesna Nedić, Ana Jeličić i gimnazijalciU četvrtak, 16. II. 2017. godine, u Gimnaziji Beli Manastir, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić i Ana Jeličić dodijelile su potvrde učenicima koji su uspješno završili edukaciju iz područja menadžmenta volontera te stekli potrebna znanja i vještine za koordinatora volontera. Tu trodnevnu edukaciju (1-3. II. 2017) provela je Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta "Volontiraj i ti", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Veljko Frank, Nina Savić, Vesna NedićVeljko Frank, Nina Savić, Vesna NedićU četvrtak, 16. II. 2017. godine, u Gimnaziji Beli Manastir održan je šesti sastanak projektnog tima za projekt "Volontiraj i ti", na kome su bili predstavnici prijavitelja Mirovne grupe Oaza (Vesna Nedić i Ana Jeličić) i partnera Gimnazije Beli Manastir (ravnatelj Veljko Frank i pedagoginja Nina Savić). Na sastanku je bilo govora o edukacijama "Biti volonter" i "Menadžment volontera", koje su provedene u Gimnaziji. Njima su zadovoljni i predstavnici Gimnazije, i "Oazine" aktivistice, kao i trenerice koje su ih provele: Martina Hećimović i Mateja Vranješ.

Dječji odjel, 20. II. 2017, 16 satiDječji odjel, 20. II. 2017, 16 sati(Sanja Pilić na Wikipediji)

Natalija Havelka, pravnica Centra za mirNatalija Havelka, pravnica Centra za mirI u 2017. godini, a u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", nastavlja se pružanje besplatne pravne pomoć u prostorijama Mirovne grupe Oaza u belomanastirskom Društvenom centru, J. Antala 3, svake srijede od 9 do 12 sati. Partner na projektu je osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, čija pravnica Natalija Havelka i pruža tu pravnu pomoć.

Ponedjeljak, 13. 02. 2017.

Godišnja skupština Alerge

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvoU ponedjeljak, 13. II. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru održana je redovna izvještajna godišnja skupština belomanastirske Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". Skupštinom je predsjedavala potpredsjednica Mirela Kotromanović, a na skupštini je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, koja je članica "Alerginog" Nadzornog odbora.

Ponedjeljak, 13. 02. 2017.

Druženje starijih kod bake Marice

Djeda Savo, baka Marica i baka Saranfilja Djeda Savo, baka Marica i baka Saranfilja U ponedjeljak, 13. II. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u ranim poslijepodnevnim satima održano je druženje starijih osoba kod bake Marice Smolčić u Belom Manastiru. U posjet su joj došli djeda Savo i baka Serafina (koju prijatelji zovu Saranfilja) te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak, koja inače obilazi devet baka s područja Grada Belog Manastira i pruža im fizioterapeutske usluge.

Sjednica Partnerskog vijeća u belomanastirskoj Maloj vijećniciSjednica Partnerskog vijeća u belomanastirskoj Maloj vijećniciU ponedjeljak, 13. II. 2017. godine, s početkom u 13 sati, u belomanastirskoj Maloj vijećnici održana je sjednica Partnerskog vijeća za provedbu "Intervencijskog plana (IP) pilot-područja Beli Manastir / Darda" u sklopu provedbe "Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima". Na radionici je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Mnoštvo pristigle robe...Mnoštvo pristigle robe..."Oazina" burza odjeće i obuće i u 2017. godini djeluje u okviru "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tokom mjeseca siječnja 2017. godine Burza je doniranu robu zaprimila 24 puta, a izdavala svega 9 puta.

U prvih dvadesetak dana ove godine Burza je imala veoma malo robe pa su se njezini ormari gotovo potpuno ispraznili. Zbog toga je "Oaza" usmenim putem te preko "Oazine" web-stranice i Burzine stranice na Facebooku uputila apel potencijalnim donatorima da se traži odjeća i obuća za sve uzraste, od odjeće za bebe do starijih osoba.

Crtanje, izrada mozaika i pravljenje narukvica prijateljstvaCrtanje, izrada mozaika i pravljenje narukvica prijateljstva(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U prvom mjesecu 2017. godine održane su tri "Oazine" dječje kreativne radionice u sklopu projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionice se održavaju u Društvenom centru petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan.

U emisiji "Školska klupa" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u subotu, 4. II. 2017. godine, s početkom u 11 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Tema razgovora bile su aktivnosti "Oazinih" projekata "Nenasilje je baš fora" i "Tolerancija – DA, nasilje – NE". Ti projekti namijenjeni su osnovcima iz Belog Manastira, Darde i Kneževih Vinograda, a cilj im je prevencija nasilja među djecom.

Emisija je postavljena na YouTube pa je možete preslušati "klikanjem" na gornju sliku.

Gordana Živković, Vesna Nedić, Veselinka Kastratović i Nina AndrakovićGordana Živković, Vesna Nedić, Veselinka Kastratović i Nina AndrakovićU petak, 10. II. 2017. godine, s početkom u 18:30 sati, u belomanastirskom Hotelu Patria na nenadanom sastanku našle su se članice osječke Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA", osnovane 4. XI. 2016. godine: Veselinka Kastratović, Gordana Živković i Nina Andraković i "Oazina" aktivistica Vesna Nedić.

Upoznavanje sa salvetnom tehnikomUpoznavanje sa salvetnom tehnikomU petak, 10. II. 2017. godine, od 18 do 20 sati, u petlovačkoj Udruzi žena "Fijolice" održana je prva (od šest) likovno-kreativna radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionica je dogovorena s predsjednicom "Fijolicā" Lidijom Vuk, na njoj je bilo 11 korisnica, a vodila ju je Jelena Opačić-Matijević.

Jelena Opačić-MatijevićJelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz projekt "Pomoć ugroženim Belomanastircima". U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira.

Tokom prvog mjeseca 2017. godine bilo je malo popravaka garderobe za "Oazine" starije korisnike pa je gerontokrojačica svoj rad usmjerila prema "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, u koju stalno stižu manje i veće donacije odjevnih predmeta.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 2. II. 2017. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Tema razgovora bile su aktivnosti "Oazinih" projekata "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" i "Od starog pravimo novo". Emisija je postavljena na YouTube pa je možete preslušati "klikanjem" na gornju sliku.

Bake Radojka i EtelkaBake Radojka i EtelkaU srijedu, 8. II. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Etelke iz Belog Manastira. U posjet su joj došle njezina stara prijateljica Radojka i "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Bake Etelka i Radojka poznaju se još iz mladosti, a baka Radojka je čak sa svojom sestrom, dok su gradile kuću, živjela kod bake Etelke u podstanarstvu. Baka Etelka, koja ima 92 godine i koja je zbog bolesti vezana za kuću i nigdje ne može ići, jako se obradovala posjetu.

Srijeda, 08. 02. 2017.

Rad "Oazine" praonice (I/2017)

Sušenje rublja u potkrovlju Društvenog centraSušenje rublja u potkrovlju Društvenog centraU mjesecu siječnju 2017. godine u "Oazinoj" besplatnoj praonici u Društvenom centru oprana je samo jedna mašina rublja za jednu stariju korisnicu. Veoma hladno vrijeme koje se baš odužilo vjerojatno je utjecalo i na malu količinu rublja za pranje. S druge strane, za "Oazinu" burzu odjeće i obuće nije bilo potrebe prati jer je donirana garderoba bila čista i uredna.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prva faza u recikliranju otpadnog papira...Prva faza u recikliranju otpadnog papira...U prvom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra utorkom od 18 do 20 sati, održane su – što zbog blagdana, što zbog zime i snijega – samo dvije likovno-kreativne radionice za žene pod vodstvom Ane Jeličić, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Velika donacija 'Oazinoj' burzi odjeće i obućeVelika donacija 'Oazinoj' burzi odjeće i obućeNakon što smo 25. I. 2017. godine na ovoj web-stranici i na fejsbukovskoj stranici "Oazine" burze odjeće i obuće obavijestili potencijalne donatore da su "Burzini" ormari gotovo prazni, a da korisnici stalno dolaze i traže ono što im je potrebno za hladne zimske dane, javilo nam se više osoba i doniralo veću količinu različite odjeće i obuće, od one za bebe, do one za odrasle osobe. Uime "Oazinih" korisnika, HVALA SVIM DONATORIMA!

Kombinirani odjel 3.k i 4.k Područne škole KaranacKombinirani odjel 3.k i 4.k Područne škole Karanac(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 7. II. 2017. godine, u Područnoj školi Karanac Osnovne škole Kneževi Vinogradi, učiteljica Ildiko Farkaš održala je u kombiniranom odjelu 3.k i 4.k prvu radionicu (od četiri!) iz "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovih dana prve radionice održat će se u još sedam odjela te osnovne škole i Područne škole Karanac.

Siječanj 2017: 756 toplih obroka 'Oazinim' korisnicimaSiječanj 2017: 756 toplih obroka 'Oazinim' korisnicimaI u prvom mjesecu 2017. godine Mirovna grupa Oaza pružala je socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja, koju financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Beli Manastir. Uslugu trenutno koristi 36 starijih, bolesnih i radno nesposobnih građana korisnika socijalne pomoći.

U provedbu te socijalne usluge uključeni su Centar za socijalnu skrb Beli Manastir svojim prijedlozima i savjetima te Crveni križ Osijek, koji svakodnevno dostavlja svježe obroke, koji se potom distribuiraju na kućne adrese korisnika. Na taj način proteklog je mjeseca našim korisnicima dostavljeno 756 redovnih obroka.

Izrada dijelova za nakit od kožeIzrada dijelova za nakit od kožeU prvom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su tri likovno-kreativne radionice za žene pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionicama je bilo od 7 do 10 korisnica. Na dvije radionice ukrašavale su se drvene kutije dekupaž-tehnikom (ili salveta-tehnikom), a na trećoj su izrađivani dijelovi za nakit od kože.

Predavačice i polaznici edukacijePredavačice i polaznici edukacije

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 3. II. 2017. godine, u Gimnaziji Beli Manastir završena je edukacija učenika pod nazivom "Menadžment volontera". Edukacija je bila dio projekta "Volontiraj i ti", kojega provodi Mirovna grupa Oaza, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Veselinka Kastratović (desno)Veselinka Kastratović (desno)U četvrtak, 2. II. 2016. godine, s početkom u 15:30 sati, u prostorijama Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, nakon konferencije za tisak, održano je kratko predstavljanje Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA", osnovane 4. XI. 2016. godine. Udrugu je predstavila njezina predsjednica Veselinka Kastratović, dugogodišnja aktivistica i pravnica Centra za mir, o kojoj smo već pisali ovdje.

Četvrtak, 02. 02. 2017.

Menadžment volontera – drugi dan

Igre za opuštanjeIgre za opuštanje(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 2. II. 2017. godine, u Gimnaziji Beli Manastir nastavljena je edukacija učenika pod nazivom "Menadžment volontera". Edukacija je dio projekta "Volontiraj i ti", kojega provodi Mirovna grupa Oaza, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Drugog dana na edukaciji je bilo 11 učenika, a vodile su je iskusne trenerice Martina Hećimović i Matea Vranješ iz Osijek.

Vesna Nedić, Angel Čabarkapa i Natalija HavelkaVesna Nedić, Angel Čabarkapa i Natalija HavelkaU četvrtak, 2. II. 2017. godine, s početkom u 13 sati, u Centru za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek održan je sastanak projektnog tima "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", na kome su uime Centra za mir bili izvršni direktor Angel Čabarkapa i pravnica Natalija Havelka, a uime "Oaze" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Zadovoljne i trenerice i polazniciZadovoljne i trenerice i polaznici(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 1. II. 2017. godine, u Gimnaziji Beli Manastir započela je trodnevna edukacija učenika pod nazivom "Menadžment volontera". Edukacija je dio projekta "Volontiraj i ti", kojega provodi Mirovna grupa Oaza, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prvog dana na edukaciji je bilo 12 od 16 prijavljenih učenika, a vodile su je iskusne trenerice Martina Hećimović i Matea Vranješ iz Osijek.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok