MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 18. 02. 2017.

Humanitarna grahijada u Belom Manastiru

Vladimir Škrobo - Bajo, vlasnik "Baranjske kuće" iz KarancaVladimir Škrobo - Bajo, vlasnik "Baranjske kuće" iz Karanca(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 18. II. 2017. godine, s početkom u 9 sati, na belomanastirskom Trgu slobode kod "Ljepotice", organizirana je humanitarna grahijada. Tom prilikom organizatori te akcije: udruga Prvenstvo svijeta i okolnih sela (PSiOS) te restoran "Baranjska kuća" vlasnika Vladimira Škrobe i udruga "Čuvara starih zanata" iz Karanca, s nešto više od sto litara graha, počastili su belomanastirsku "socijalu", umirovljenike i prolaznike.

Prema nekim procjenama u Belom Manastiru trenutno živi nešto više od 8.000 ljudi, od čega trećinu čine umirovljenici. Tome treba dodati i nezaposlene, kojih je krajem siječnja bilo 1.358. Zato humanitarna kuhanja i slične akcije mnogo znače. Tako misli i Igor Jakobfi, predsjednik udruge "Prijatelji Svetog Martina", čiji su članovi istovremeno na istom mjestu i pred "Konzumom" skupljali namirnice i dobrovoljne priloge za dvije socijalne trgovine.

Organizatori su kuhanim grahom počastili i osobe kojima Mirovna grupa Oaza svakodnevno (osim vikendom) na kućni prag dovozi tople obroke.

Udruga PSiOS i karanačka "Baranjska kuća" već su nekoliko puta organizirali humanitarno kuhanje graha, a svaka takva akcija bila je dobro posjećena. Humanitarno kuhanje organizira se kad organizatori "osjete da je visok datum" te da ljudima treba pomoći...

(Opširnije: glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok