MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 22. 02. 2017.

"Od starog pravimo novo" – Darda

Izrada privjesaka za ključeve od starih krpaIzrada privjesaka za ključeve od starih krpa(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon Petlovca, Kneževih Vinograda, Jagodnjaka i Batine, u srijedu, 22. II. 2017. godine, od 15 do 18 sati, u Obiteljskom domu Zlatna jesen u Dardi održana je likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionicu je vodila Jelena Opačić-Matijević uz asistenciju "Oazine" zaposlenice Sanele Stanojević. Na radionici je bilo 13 korisnica.

Kao i u drugim baranjskim mjestima, i u Dardi su se izrađivali privjesci za ključeve u obliku lutke od starih košulja i ostataka materijala koji su nekada davno ostali pri krojenju kostima, haljina i sl. Ovaj put radionica nije bila u udruzi žena, nego u staračkom domu. Bakice su se ugodno zabavile pri izradi. Najveći problem bio je udjenuti konac u iglu. Većina korisnica već je zaboravila šiti i krpati, a ni prsti i oči ne služe ih više kao nekada.

No malo-pomalo, dio po dio i to što su izrađivale počelo je ličiti na lutkicu. Voditeljica Jelena i asistentica Sanela više su pomagale kada se na lutke dodavao metalni krug na koji se kače ključevi da bi se dobili pravi privjesci. Korisnice su se nasmijale na opasku da njima više i ne trebaju takvi privjesci, ali ih mogu nekome pokloniti. Ipak im se na licima vidjela radost i zadovoljstvo što su uspjele nešto napravile. "Oazinu" ekipu očekuju na novoj radionici.

Pročitano 1174 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok