MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 27. 01. 2017.

"Od starog pravimo novo" – Jagodnjak

Nadica Balog (lijevo), Jelena Opačić-Matijević (desno)Nadica Balog (lijevo), Jelena Opačić-Matijević (desno)(Fotoalbumčić se može vidjeti ovdje)

Nakon Petlovca i Kneževih Vinograda, u petak, 27. I. 2017. godine, od 16 do 18 sati, u Jagodnjaku je održana likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionica je dogovorena s Nadicom Balog, predsjednicom Udruge žena Romkinja "Romsko srce", vodile su je Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, a na njoj je bilo sedam korisnica.

I u Jagodnjaku su se izrađivali privjesci za ključeve u obliku lutke od starih krpa. Korisnice starije dobi s lakoćom su izrađivale potrebne dijelove, a djevojkama je to išlo malo teže. Morale su se malo i oznojiti da urade ono što je potrebno te im je trebalo više pomoći voditeljica. Kad su privjesci bili gotovi, djevojke su se rado slikale da bi svojim roditeljima i prijateljima mogle pokazati da su same napravile privjeske. Čak su se dogovorile da će same održati još jednu radionicu, na njoj se družiti te izrađivati lutkice i privjeske.

Pročitano 1529 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok