MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 02. 2017.

Prezentacija belomanastirske periodike kroz križaljke

'Skandi Feniks' broj 919'Skandi Feniks' broj 919U 919. broju riječkog "enigmatskog tjednika" "Skandi Feniksa", koji je objavljen 21. II. 2017. godine, stalna dvostrana rubrika "Podatak više" bila je posvećena belomanastirskoj periodici. U tekstualnom dijelu rubrike na 16. stranici nabrojane su sve novine, časopisi, bilteni, godišnjaci i slična izdanja koja su izlazila u Belom Manastiru.

Članak je zaključen napomenom da se o toj tematici i navedenim publikacijama više može pročitati u radu Sonje Nedić pod naslovom "Belomanastirska periodika od prvih izdanja do danas".

Kliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatu

Kliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatuRad je izlagan 2013. godine u sklopu znanstvenog skupa s međunarodnim sudjelovanjem "Beli Manastir u prošlosti i sadašnjosti", a objavljen je u časopisu za povijest i prosudbe o povijesnoj zbilji i kulturi naslijeđa "Povećalo" (Zavod za baranjsku povjesnicu Beli Manastir, 2015, str. 99-118).

Uz članak u "Skandi Feniksu" objavljena je manja skandi-križaljka dimenzija 6x18 polja, sa slikom zaglavlja nekadašnje "Jadranove revije". Ostali tematski pojmovi bili su listovi "Sutjeska" i "Neimar" te časopis "Povećalo".

U veću skandi-križaljku, dimenzija 14x17 polja, kao tematski pojmovi uvršteni su naslovi pet belomanastirskih novina i časopisa ("Baranjski dom", "Baranjski list", "Baranjsko slovo", "Dunav", "Meteor") te ime jedne od dvije belomanastirske radiostanice ("Banska kosa").

Pročitano 1384 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok