MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 01. 2017.

"Od starog pravimo novo" – Petlovac

Izrada privjesaka za ključeve u obliku lutakaIzrada privjesaka za ključeve u obliku lutaka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

"Oazine" likovno-kreativne radionice u okviru projekta "Od starog pravimo novo" nastavljaju se i u 2017. godini, ali se sad više ne održavaju u Belom Manastiru, nego u drugim baranjskim mjestima. Na radionici održanoj u Domu kulture u Petlovcu u petak, 20. I. 2017. godine, koju su vodile Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević, bilo je 12 korisnica. Projekt financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

Tema radionice bila je izrada privjesaka za ključeve u obliku lutke od starih košulja i ostataka materijala koji su nekada davno ostali pri krojenju kostima, haljina i sl. Petlovčanke su se ugodno zabavile pri izradi. Najveći problem bio im je udjenuti konac u iglu. Većina njih rekla je kako su zaboravile šiti i krpati. No malo-pomalo, dio po dio, i to što su izrađivale počelo je ličiti na lutkice, a kad su im dodale i metalni krug na koji se kače ključevi, dobile su povelike privjeske. A njima baš takvi privjesci i trebaju jer će im sad biti lakše tražiti ključeve po torbama.

Pročitano 984 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Beljska Vinceška Poziv na izložbu u Valpovu »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok