MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu i nedjelju, 22-23. VI. 2019. godine, u Zlatnoj Gredi održat će se festival "Čudesna šuma".

Program

Subota (22. VI.)

 • 13:00-17:00 – Radionica za djecu "Zeleni junaci" (izrada životinjskih tragova u blatu, oslikavanje kamenčića, izrada predmeta od drveta, sadnja čudesnog vrta)
 • 13:00 – DJ Defunct: Picknik lounge
 • 13:30 – "Ružno pače", predstava, Teatar Poco Loco, Zagreb
 • 14:00 – "Postani umjetnik Dunava 2019.", proglašenje pobjednika i izložba najboljih radova

Donacija Nike i Anne ŠtifanićDonacija Nike i Anne ŠtifanićU ponedjeljak, 17. VI. 2019. godine, stigla je nova donacija iz Pule za "Oazinu" burzu odjeće i obuće. U paketu je bilo ženske odjeće za djecu i odrasle. Odjeću su ponovo poslale Nika i Anna Štifanić, kojima to nije prvi put da šalju paket u "Oazu" (vidjeti OVDJE i OVDJE).

Uime svojih korisnika "Oaza" zahvaljuje na donaciji.

Otvaranje 3. Izložbe kolača u JagodnjakuOtvaranje 3. Izložbe kolača u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 16. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, u jagodnjačkoj Etnokući "Sanja" održana je treća izložba kolača u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Kolači su bili izloženi na četrdesetak tacni, a bilo ih je preko 60 različitih vrsta. Naime, na nekim je tacnama bilo više, čak i po pet vrsta.

Subota, 15. 06. 2019.

Najava 1. Popovačke grahijade

Najava 1. Popovačke grahijadeNajava 1. Popovačke grahijade

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir, nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Centar za mirovne studije pozivaju zainteresirane građane na Panel-raspravu "Sustav besplatne pravne pomoći – problemi i izazovi", koja će se održati 19. VI. 2019. godine u Knjižari Nova u Osijeku od 11 do 13 sati.

Pravo na pristup pravosuđu jedno je od temeljnih ljudskih prava, neodvojivo od ustavnog načela jednakosti svih građana pred zakonom, a zajamčeno međunarodnim, europskim i nacionalnim pravnim aktima. Ostvarivanje tog prava ovisi o dostupnosti pravne pomoći svim građanima bez obzira na njihovo imovno stanje. Postojanje djelotvornog i efikasnog sustava besplatne pravne pomoći u svakoj državi jamac je ostvarivanja ljudskih prava. Taj sustav treba pružiti sigurnost da će prava svih građana biti jednako zaštićena.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Jagodnjačka Udruga žena "Sretne i spretne" poziva zainteresirane da u nedjelju, 16. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, posjete "Izložbu kolača".

Izložba će se održati u Etnokući "Sanja" u Jagodnjaku, Ulica Branka Radičevića 66.

Kako je bilo 2018. godine, na drugoj "Izložbi kolača", može se vidjeti i pročitati OVDJE.

Veselinka Kastratović (desno)Veselinka Kastratović (desno)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. VI. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je edukacijska radionica "Obaviješteni pristanak", na kojoj je bilo 15 "Oazinih" članica i korisnica. Radionicu je održala pravnica Veselinka Kastratović iz Osijeka.

Radionica je jedna od aktivnosti projekta "Informiranje marginaliziranih grupa o pravima", kojega financijski podržava Osječko-baranjska županija. Nositelj projekta je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, projekt traje dva mjeseca (lipanj i srpanj 2019. g.), a Veselinka Kastratović je i voditeljica projekta. Uz Beli Manastir, nove radionice održat će se u Našicama i Donjem Miholjcu.

Razred 4.a učiteljice Gordane VesićRazred 4.a učiteljice Gordane Vesić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. VI. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u OŠ Darda održana je četvrta radionica u 4.a-razredu. Radionicu je održala učiteljica Gordana Vesić.

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor"Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku, u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, potpisala je ugovor o financiranju projekta "Baranjski leksikon".

Projekt je prošao na javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga u kulturi Osječko-baranjske županije u 2019. godini. Vrijednost projekta je 1.000 kuna.

Plan raspodjele sredstava prema Programu javnih potreba u kulturi na području Osječko-baranjske županije za 2019. godinu može se vidjeti na web-stranici Županije OVDJE. "Oazin" projekt naveden je u Tablici 2. pod brojem 27.

Ponedjeljak, 10. 06. 2019.

Poziv na Festival Puta svile

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Godina 2019. obilježava se kao hrvatsko-kineska godina kulture i turizma pa je Hrvatska ove godine domaćin Festivala Puta svile, koji će se u Osječko-baranjskoj županiji održati od 14. do 16. VI. i to na tri lokacije, u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru.

Program za 16. VI. 2019. (nedjelja), 18:00 sati
Etnološki centar baranjske baštine, Beli Manastir

 • Kalinke (Rusija)
 • Kaligrafija – umjetničko slikanje (Mongolija)
 • Master Zhang – Ta chi – performans (Kina)
 • Rashmi Bhat – tradicionalna indijska glazba (Indija)
 • Franolić – Ćulap duo (Iran)
 • Azerbajdžanski narodni plesovi (Azerbajdžan)
 • Derviši (Turska)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu i nedjelju, 15-16. VI. 2019. godine, u Parku Dvorca Eugena Savojskog u Bilju održat će se 20. Međunarodni etnosusreti.

Program:

15. VI. 2019. – subota

 • 14:00 sati – sajam domaćih proizvoda
 • 15:00 sati – natjecanje u kuhanju graha, "Grahijada"
 • 19:30 sati – Smotra folklora
 • 21:00 sati – koncert TS "Hrvatski sokol"

Štand Mirovne grupe OazaŠtand Mirovne grupe Oaza(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 8. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, u Petlovcu je treći put zaredom održana manifestacija pod imenom "Lipanj u Petlovcu". Manifestacija je imala bogat program: Izložbu kolača i ručnih radova u organizaciji Udruge žena "Fijolice", Sajam domaćih proizvoda, Smotru folklora "Lipanjske note" u organizaciji Udruge "Tradicijom za budućnost" te zabavu uz TS "Veritas".

U emisiji "Školska klupa" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u subotu, 8. VI. 2019. godine, s početkom u 11:10, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić i asistenticom na projektu Sandrom Kušenić. Tema razgovora bio je "Oazin" projekt "Nasilje baš nije fer" koji se provodi kroz radionice u nižim razredima Osnovne škole Darda i Područne škole Mece.

Kliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatu

Udruga "Zelena točka Baranje" priređuje u subotu, 15. VI. 2019. godine, noćnu utrku pod imenom "Baranja Night Trail Run" ukupne duljine 14 i 20 kilometara. Trkači se prijavljuju od 18:30 do 20 sati, a trka počinje u 20:15.

Vesna Nedić, Stana Nemet i Sandra KušenićVesna Nedić, Stana Nemet i Sandra KušenićU četvrtak, 6. VI. 2019. godine, s početkom u 11 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu u belomanastirskom Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić i "Oazinom" zaposlenicom Sandrom Kušenić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Školska klupa" u subotu, 8. VI. 2019. godine, s početkom u 11 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Savica Vujatović, Ljubica Mrkobrad i Stela StanojevićSavica Vujatović, Ljubica Mrkobrad i Stela Stanojević(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 20-21. i 27-28. svibnja (maja), a na njima je bilo 9, 9, 9 i 12 korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Stranica 1 od 286
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok