MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 7. III. 2020. godine, s početkom u 19 sati, Restoran Panon, koji djeluje u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi, organizira zabavu povodom Dana žena u Svečanoj sali Iris. Za glazbeni program bit će zadužen "Vanilla band" iz Osijeka.

Cijena iznosi 100 kuna po osobi, a uključuje piće dobrodošlice te večeru s desertom. Za više informacija i rezervacije kontaktirajte jedan od sljedećih telefonskih brojeva: 031/730-999 ili 099-613-29-48.

Predstavljanje 'Forastične slikootpadnice'Predstavljanje 'Forastične slikootpadnice'U četvrtak, 27. II. 2020. godine, u osječkom ekovrtiću 'Mak' predstavljena je slikovnica o pravilnom postupanju s otpadom, namijenjena najmlađim Osječankama i Osječanima. Autorica Ines Novak predstavila je vrtićarcima Janka Organka, Mirka Papirka, Mašu Čašu i ostale glavne junake "Forastične slikootpadnice", čiji je najvažniji zadatak usaditi mališanima navike pravilnog postupanja s otpadom. Najradije to čine kroz "Otpadopjesmicu" – glavni vrtićarski hit ove godine.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 20. II. 2020. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor je tematski bio vezan za javnu akciju održanu 19. II. 2020. na belomanastirskom Trgu slobode u sklopu projekta "Nova znanja – nove prilike". Razgovor je snimljen istog dana kad je emisija i emitirana (vidjeti OVDJE).

Emisija je 26. II. 2020. godine postavljena na YouTube pa se može preslušati "klikanjem" na gornju sliku.

Radionica u Županijskoj razvojnoj agencijiRadionica u Županijskoj razvojnoj agencijiEuropska Unija u novom programskom razdoblju 2021-2027. posebnu pozornost nastavit će posvećivati razvoju pograničnih regija. Nastavno na prethodne EU-programe prekogranične suradnje i u novom programskom razdoblju bit će moguće financirati zajedničke hrvatsko-mađarske razvojne projekte.

Spaljivanje koronavirusaSpaljivanje koronavirusa (Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 25. II. 2020. godine, održan je Dječji pokladni karneval (najava ovdje!) u Belom Manastiru. Okupljanje je počelo na parkingu OŠ "Dr. Franjo Tuđman". Povorka je krenula laganim korakom oko 10 sati. Na čelu povorke bili su vatrogasci iz DVD-a koji su nosili lutku – koronavirus. Iza njih išli su najmanji vrtićarci i zatim ostali.

Ponedjeljak, 24. 02. 2020.

Poziv na izložbu slika Rade Marković

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 28. II. 2020. godine, s početkom u 18 sati, Pododbor Osijek SKD-a "Prosvjeta", u svojim prostorijama na adresi: Osijek, Ulica Matije Gupca 32, otvara izložbu slika darđanske slikarice Rade Marković pod naslovom "Žena" (isklesana kroz vjekove).

Rada Marković (rođena 1961. godine) diplomirana je slikarica, grafički inženjer i voditeljica Likovne radionice "Petar Dobrović" u Dardi. Slikarstvom se bavi još iz školskih dana, intenzivnije od 1995. godine. Najčešće koristi tehnike olovke, pastela, akvarela i ulja na platnu. Teme su joj različite – najviše ženske figure. Sudionica je mnogobrojnih grupnih i samostalnih izložbi te likovnih kolonija, kao i likovnih kolonija "Đola" u Dardi, na kojima je i organizatorica.

Laura Lamza i Matija BarićLaura Lamza i Matija BarićGradsko kazalište Beli Manastir pozivamo gledaoce na premijeru predstave "Želim život bez nasilja" na temu vršnjačkog nasilja u školama i među mladima. Predstava će biti prikazana u srijedu, 26. II. 2020. godine, u dva termina: 12:30 i 18:30 sati, u Velikoj dvorani (kinodvorani!) belomanastirskog Centra za kulturu (Kralja Tomislava 2).

Pravi maskenbalPravi maskenbal(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 21. II. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je trideset i treća "Oazina" zabavna radionica za djecu. Bliži se kraj vremenu karnevala pa je i ova radionica bila u skladu s tim. Izrađivane su maske od gipsa i održan je maskenbal.

Mira Anić, Lidija Stojković, Svetlana Marinković, Jasna Petrović (slijeva)Mira Anić, Lidija Stojković, Svetlana Marinković, Jasna Petrović (slijeva)U petak, 21. II. 2020. godine, s početkom u 13 sati, u prostorijama osječke Udruge za rad s mladima Breza, Ulica Lorenza Jägera 12, održane su godišnja i izborna skupština Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET. Na skupštini su bili predstavnici osam članica Mreže, a među njima i Neno Radić iz Mirovne grupe Oaza.

Međunarodni dan materinskog jezikaMeđunarodni dan materinskog jezikaMeđunarodni dan materinskog jezika obilježava se svake godine 21. veljače (februara) od 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.

Vesna Nedić ('Oaza') i Stana Nemet ('Banska kosa')Vesna Nedić ('Oaza') i Stana Nemet ('Banska kosa')U četvrtak, 20. II. 2020. godine, s početkom u 10 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu u Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor je emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" istog dana, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Četvrtak, 20. 02. 2020.

Svjetski dan socijalne pravde

Svjetski dan socijalne pravde obilježava se 20. veljače (februara) nakon što su tu odluku jednoglasno podržale 192 članice Ujedinjenih naroda na Općoj skupštini u studenome 2007. godine.

Republika Hrvatska je po ustavnom određenju socijalna država i treba osigurati socijalno pravedno društvo, u kojem sve osobe uživaju jednaka prava i imaju jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih potencijala te ravnopravno sudjeluju u svim aspektima života.

'Oazin' štand na belomanastirskom Trgu slobode ispred "Konzuma"'Oazin' štand na belomanastirskom Trgu slobode ispred "Konzuma"(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 19. II. 2020. godine, s početkom u 9 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru ispred "Konzuma", održana je javna akcija u sklopu projekta "Nova znanja – nove prilike". U akciji su učestvovali Vesna Nedić, Sandra Kušenić, Ana Jeličić i Neno Radić. Tom akcijom informirani su građani o spomenutom projektu te kako se prijaviti na besplatno osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU.

Utorak, 18. 02. 2020.

U Bolmanu zabava za Dan žena

Bolmanska udruga "Zlatna žena" organizira 7. III. 2020. godine zabavu u bolmanskom Domu kulture povodom Međunarodnog dana žena.

Više informacija zainteresirani mogu zatražiti preko FB-stranica "Zlatne žene" i predsjednice te udruge Katarine Tomašević.

Ponedjeljak, 17. 02. 2020.

Poziv na "Oazinu" javnu akciju

Projekt 'Nova znanja - nove prilike'Projekt 'Nova znanja - nove prilike'Mirovna grupa Oaza će u srijedu, 19. II. 2020. godine, s početkom u 9 sati, u Belom Manastiru ispred "Konzuma", održati javnu akciju u sklopu projekta "Nova znanja – nove prilike". Na akciji će se informirati građane o projektu te kako se prijaviti za besplatno osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU.

Projekt "Nova znanja – nove prilike" financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija te istovremeno jačati kapacitete stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima. "Oaza" poziva sve zainteresirane da prisustvuju tom događanju.

Nedjelja, 16. 02. 2020.

Najava "Lovačke zabave" u Bolmanu

Bolman, 29. II. 2020. godineBolman, 29. II. 2020. godineU subotu, 29. II. 2020. godine, s početkom u 19 sati, u Domu kulture u Bolmanu mjesno lovačko društvo "Jelen" organizira "Lovačku zabavu". Ulaznica košta 100 kuna, a za djecu do 15 godina ulaz je besplatan. Rezervacije na telefon: 091/646-4906.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Grad Beli Manastir i Turistička zajednica Baranje organiziraju Dječji pokladni karneval 21. II. 2020. godine u Šumarini i Šećerani, a 25. II. 2020. u Belom Manastiru. Za najmlađe, uz već tradicionalnu povorku, pripremljen je i bogat zabavni program, što se može vidjeti i na priloženom plakatu.

Pokladni karneval se u Belom Manastiru održava od 2004. godine, a o njemu postoji i članak na sh-Wikipediji (ovdje).

Petak, 14. 02. 2020.

Izrada maski u "Oazi"

Kako izrezati otvore za oči?Kako izrezati otvore za oči?(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 14. II. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je trideset i druga "Oazina" zabavna radionica za djecu. Radionica je održana na Valentinovo pa je netko od djece ponio bombonjeru u obliku srca i svi su se prije posla lijepo počastili. Kako je vrijeme karnevala, tema ove radionice bile su maske od kartona.

Plesom protiv nasilja nad ženamaPlesom protiv nasilja nad ženamaU sklopu Nacionalnog preventivnog projekta "Živim život bez nasilja", prošlog petka (14. februara), Plesni studio Shine i Policijska uprava osječko-baranjska, u saradnji s brojnim partnerima: članovima Crvenog križa, učenicima, sportašima, volonterima, vatrogascima..., organizirali su okupljanje u osječkom Arheološkom muzeju.

Stranica 1 od 307
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok