MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Amalija Krstanović, dobitnica Nagrade 'Krunoslav Sukić'Amalija Krstanović, dobitnica Nagrade 'Krunoslav Sukić'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić", koje već desetu godinu zaredom dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, svečano su uručeni 12. XII. 2018. godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!

15. XII. 2018. (subota) – Dom kulture Darda

 • 18 sati – Godišnji božićni koncert – HKUD Darda
Utorak, 11. 12. 2018.

Program Kneževog adventa 2018.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

14. XII. 2018. (petak)

 • 16 sati – Dom kulture Kneževi Vinogradi – Humanitarno-prodajna izložba fotografija "Za Robertovo bolje sutra"
 • 17 sati – centar Kneževih Vinograda – Božićni sajam i program
  - DV "Zeko" Kn. Vinogradi
  - OŠ Zmajevac
  - OŠ Kn. Vinogradi
  - koncert: Džuboks bend
  - podjela kuhanog vina, čaja i kobasica

16. XII. 2018. (nedjelja) – Reformatska crkva Kn. Vinogradi – Adventski koncert

 • 17 sati – Crkveni zbor Hrvatske starokatoličke crkve Sv. Vida iz Šaptinovaca

22. XII. 2018. (subota) – Zmajevac

 • 17 sati – Kristkindl

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 14. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati, Ogranak Matice hrvatske (OMH) u Belom Manastiru i Centar za kulturu Grada Belog Manastira predstavit će 14. broj Godišnjaka OMH. Promocija će se održati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir.

Tekstove za 14. broj "Godišnjaka" pisali su: Saša Alilović, Zdenka Baković, Damir Barbarić, Marijana Kuna, Jovan Nedić, Dino Pletikapić, Ana-Marija Posavec, Goran Rem, Adam Sović, Mária Stanková, Ivan N. Svečnjak i Petar Tokić.

In memoriam: meteorolog Milan Sijerković (1935-2018)

(Biografija: sh-Wikipedia)

Donirana dječja obućaDonirana dječja obuća"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku mjeseca studenog 2018. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 29 puta, a izdavana 44 puta.

Tokom mjeseca roba je donirana u velikim količinama pa je u Burzi sortirana i slagana kako bi se mogla lakše izdavati. Burza je posredovala pri nabavci autosjedalice za jednu socijalno ugroženu majku, također je preko FB-stranice posredovala i pri nabavci odjeće za jednog petogodišnjeg dječaka (donacija Crvenog križa Osijek!).

'Oazina' krojačica Jelena Opačić-Matijević'Oazina' krojačica Jelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević stoji na raspolaganju socijalno ugroženim i starijim osobama s područja Grada Belog Manastira.

Ćufte s pire-krumpiromĆufte s pire-krumpiromU mjesecu studenom 2018. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka potrebitim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji ih financiraju. Tu "Oazine" socijalnu uslugu koristilo je 29 korisnika, koji su gotovo svi osobe starije životne dobi, bolesni, nesposobni za rad i korisnici socijalne pomoći, jednom riječju osobe kojima je ta vrsta pomoći zaista od velike koristi i puno im znači za ionako tanak kućni budžet.

Četvrtak, 06. 12. 2018.

Danas je Sveti Nikola

Čizmice nisu ostale prazneČizmice nisu ostale prazne

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

U srijedu, 5. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati, a pod naslovom "Nevidljivo učiniti vidljivim", u osječkom Muzeju Slavonije u zgradi Arheološkog odjela dodijeljene su godišnje volonterske nagrade, koje već trinaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek.

Tomi Milun i Dubravka ObadTomi Milun i Dubravka ObadU srijedu, 5. XII. 2018. godine, s početkom u 10 sati, u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održan je seminar "Financijsko poslovanje neprofitnih organizacija". Seminar je organizirala zagrebačka tvrtka Konto Obad d.o.o, a na seminaru je, pored mnogobrojnih učesnika, bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Srijeda, 05. 12. 2018.

Čestitka volonterima

5. XII. - Međunarodni dan volontera5. XII. - Međunarodni dan volontera

Polaznik Deže Erdeš i predavač Neno RadićPolaznik Deže Erdeš i predavač Neno RadićU mjesecu studenom 2018. godine, u 'Oazinom' dnevnom boravku, održano je ukupno osam sati osnovne informatičke obuke, koju je predavao inženjer informatike Neno Radić. Obuku je pohađao Deže Erdeš iz Karanca, pokazavši zavidno brzo učenje te je bez problema svladao osnovne stvari pa se moglo prijeći na upoznavanje s programom za pretraživanje interneta.

Utorak, 04. 12. 2018.

Rad "Oazine" praonice (XI/2018)

Sušenje veša u potkrovlju Društevog centraSušenje veša u potkrovlju Društevog centraU jedanaestom mjesecu 2018. godine rublje se u "Oazinoj" praonici pralo samo jednom za potrebe Društvenog centra (ručnici i kuhinjske krpe!). Korišten je program od 90°C.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dnevna aktivnost 2. XI. 2018. - društvena igra 'Alias'Dnevna aktivnost 2. XI. 2018. - društvena igra 'Alias'U "Oazinom" dnevnom boravku održavane su tokom 11. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Stele Fabijan četiri dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

'Oazine' gimnastičarke vrijedno vježbaju'Oazine' gimnastičarke vrijedno vježbajuI tokom mjeseca studenog 2018. godine, kao što je to bilo i u mjesecu listopadu, u Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru održavala se gimnastika za "Oazine" korisnice. Gimnastiku i dalje organizira "Skok-klub – športska rekreacija i ples", a vodi je trenerica Ivana Majur.

Društvena igra 'slovo na slovo'Društvena igra 'slovo na slovo'U "Oazinom" dnevnom boravku održavane su tokom 11. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Jelene Opačić-Matijević četiri dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

Ribice od vatelinaRibice od vatelina

U jedanaestom mjesecu 2018. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 5, 6, 12. i 13. X., a na njima je bilo 11, 10, 12 i 8 (ukupno 41) korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

'Oazine' kreativke: Mara Bodlović, Jadranka Kuduz i Rožika Budimir'Oazine' kreativke: Mara Bodlović, Jadranka Kuduz i Rožika Budimir(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U mjesecu studenom 2018. godine, a prema projektu "Dostojanstveno starenje III" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održane su tri likovno-kreativne radionice pod vodstvom Ane Jeličić ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati (19, 20. i 26. XI), na kojima je bilo 9, 10 i 8 (ukupno 27) korisnica.

'Oazina' aktivistica Jelena Opačić-Matijević'Oazina' aktivistica Jelena Opačić-MatijevićU srijedu, 28. XI. 2018. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje sa štićenicima toga Doma s ciljem da im se bar malo uljepša dan. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević te pet volonterki: Anica Frič, Dubravka Simendić, Kristina Gubić, Mara Bodlović i Margita Relić.

Stranica 1 od 268
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok