MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
Petak, 01. 12. 2023.

Izrada božićnih borića

Božićni borićiBožićni borićiU petak, 1.12.2023. godine, s početkom u 17 sati, održana je "Oazina" dječja radionica izrade božićnih borića.

Oslikavanje plutenih podmetača i platnenih torbiOslikavanje plutenih podmetača i platnenih torbiU mjesecu studenom 2023. godine, u "Oazinim" prostorijama održane su četiri likovno- kreativne radionice, utorkom od 17 do 19 sati, namijenjene ženama.

Druženje uz društvene igreDruženje uz društvene igre"Oazino" uobičajeno druženje uz društvene nastavljeno je i u mjesecu studenom.

Održano je pet druženja u prostorijama Društvenog centra uz već gotovo stalnu ekipu koju, pored voditeljice Ane, čine korisnice navedene po datumima održavanja:

  • 2.11.Klara, Margita, Jadranka, Mara, Vida, Mirjana
  • 9.11.Kara, Vida, Mara, Mirjana, Margita
  • 16.11.Klara, Margita, Mirjana, Mara, Jadranka, Vida
  • 23.11.Savica, Klara, Margita, Mirjana, Vida, Mara
  • 30.11.Klara, Mirjana, Margita, Mara, Vida, Savica
Ponedjeljak, 27. 11. 2023.

Stručna edukacija o femicidu

Ispred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićIspred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićU ponedjeljak, 27.11.2023. godine, u Tenji, u trajanju od 10 do 13 sati, održana je stručna edukacija "Femicid – kao kazneno djelo u Republici Hrvatskoj", u organizaciji Ženske udruge "Izvor" Tenja.

Subota, 25. 11. 2023.

Izložba "Magija petlji"

Izložba je bila lijepo posjećenaIzložba je bila lijepo posjećena(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Subota je kažu dan za izlaske. Članice "Oaze" su to ozbiljno shvatile pa su se u subotu, 25.11.2023. godine, uputile na izložbu "Magija petlji" koju je u svojim prostorijama  organizirala njima bliska udruga SUŽ "Dukat" Beli Manastir.

Petak, 24. 11. 2023.

"Oazina" dječja radionica

"Oazine" dječje radionice"Oazine" dječje radioniceOvog petka, 24.11.2023. godine, od 17 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku, održana je još jedna dječja radionica. I ovoga puta su se oslikavale puzzle jer su došla djeca koja nisu prisustvovala prošloj radionici.

Na kupljene drvene puzzle u obliku srca djeca su crtala motive po želji. Na raspolaganju su imali drvene olovke kako bi najprije skicirali ono što su naumili crtati, zatim flomasterima dovršiti sliku. Luka, Mario i Kristijan su nacrtali slike s obje strane puzzli u motivima Božića, mora i omiljenog super junaka Spidermena.

Ispred "Oaze" sudjelovala je Vesna NedićIspred "Oaze" sudjelovala je Vesna NedićU četvrtak, 23.11.2023. godine, s početkom od 11 sati, održana je radionica o financijskom i programskom izvještavanju za provoditelje malih i srednjih projekata financiranih od strane ACF Hrvatska. Na radionici se prošlo kroz izvještajne obrasce i dokumentaciju koju je potrebno priložiti uz izvješće donatoru.

Akcija se održala na...Akcija se održala na...U ponedjeljak, 20.11.2023. godine, na Trgu slobode u Belom Manastiru, u 11 sati, održana je akcija "Sigurnost i povjerenje za žene ".

Petak, 17. 11. 2023.

Dječja radionica

Bojanje puzzliBojanje puzzli

(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ovog petka, 17.11.2023. godine, održana je još jedna dječja radionica. Počela je u 17 sati u "Oazinom" dnevnom boravku. Prvi dio radionice je bio kreativnog karaktera, a u drugom dijelu radionice se igrao Bingo.

Ispred "Oaze" sudjelovala su Vesna Nedić i Dragana BrnjevaracIspred "Oaze" sudjelovala su Vesna Nedić i Dragana BrnjevaracU četvrtak, 16.11.2023. godine, u 10 sati, počelo je održavanje 6. sastanka organizacija korisnica sredstava ACF-a i webinar s temom razvoja djelotvornih i održivih suradnji i partnerstava između OCD-a te drugih aktera iz javnog i poslovnog sektora. Sastanak se održao na platformi Zoom, a moderatori su bili Ivan Blažević i Marina Škrabalo iz Zaklade SOLIDARNA.

"Oazina" burza odjeće i obuće sve je posjećenija.

Burza radi srijedom i petkomBurza radi srijedom i petkomU rujnu, odjeća je donirana čak 16, a izdana 30 puta. U listopadu su brojke nešto manje kada je u pitanju donirana roba, naime, radi se o 12 donacija. Roba je, u listopadu, izdana 34 puta.

Najveća potražnja je za zimskim jaknama.

Ono što molimo donatore je da ne donose bunde s pravim krznom, niti bilo što napravljeno od istog, a korisnike da ponesu vrećice sa sobom.

Kako većinom dolaze isti korisnici, stvorila su se i neka nova poznanstva pa uvijek vlada pozitivna atmosfera – vode se prijateljski razgovori, dijele se savjeti, ali dobivaju se i bračne ponude. Uglavnom, nije dosadno.

Natječaj je otvoren do 30.11.Natječaj je otvoren do 30.11.(Obrazac za nominaciju)

Povodom Međunarodnog dana volontera (5.12.), "Oazin" volonterski centar raspisuje natječaj za dodjelu "Nagrade volonter / volonterka godine" za 2023. godinu i dva "Priznanja za volonterski angažman" u 2023. godini na području Baranje. Natječaj traje do 30.11. 2023. godine. Prijave se mogu slati poštom (Mirovna grupa Oaza, J. Anatala 3, 31000 Beli Manastir) ili e-mailom (oaza_bm@yahoo.com).

Petak, 10. 11. 2023.

Dječja radionica

Cvijeće koje se izrađivalo...Cvijeće koje se izrađivalo...Ovog petka, 10.11.2023. godine, od 17 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku održana je još jedna dječja radionica.

Petak, 10. 11. 2023.

Sastanak projektnog tima

Tanja, Vesna, Ana, Dragana i SandraTanja, Vesna, Ana, Dragana i SandraU petak, 10.11.2023. godine, s početkom u 15 sati, u "Oazi" je održan sastanak projektnog tima.

Svečanost se održala u Hotelu Esplanade u ZagrebuSvečanost se održala u Hotelu Esplanade u ZagrebuU ponedjeljak, 6.11.2023. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica VesnaNedić prisustvovala je obilježavanju osnutka 20. godišnjice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Svečanost je održana u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade u Zagrebu.

Petak, 03. 11. 2023.

Bingo na dječjoj radionici

Najmlađim korisnicima Bingo se jako svidioNajmlađim korisnicima Bingo se jako svidioOvog petka, 3.11.2023. godine, s početkom u 17 sati, održano je dječje druženje uz društvene igre. Odnosno uz društvenu igru budući da je nova igra u "Oazi" – Bingo oduševila naše najmlađe pa se kroz cijelu radionicu igrala samo ona.

Luka, Mario i Kristijan, zajedno s voditeljicom Sandrom, odigrali su čak nekoliko rundi ove igre, a brojeve je izvlačila pomoćnica Dragana. Vladao je natjecateljski duh, pogotovo zato jer je pobjedniku obećan poklon iznenađenja. Prvi put pobijedio je Mario, a drugi put Kristijan pa je odlučeno da poklon dobiju obojica. U pitanju su bili keksi. Sljedeća dva puta se igralo bez nagrade. 

Likovno-kreativne radionice vrlo su popularne među ženamaLikovno-kreativne radionice vrlo su popularne među ženamaU proteklom mjesecu listopadu ove 2023. godine "Oaza" je i dalje održavala likovno- kreativne radionice utorkom i to već po jesensko-zimskom vremenu od 17 do 19 sati.

Tijekom listopada zaposlenice Ana i Dragana održale su četiri radionice u prisustvu ukupno  25 korisnica. Radionicama su po sljedećem redu prisustvovale:

  • 3.10.Jadranka, Mirjana, Jelisavka, Klara, Mara
  • 17.10.Mirjana, Klara, Anica, Jelisavka, Sanja, Jadranka, Duško, Veselinka
  • 24.10.Savica, Klara, Mara, Mirjana, Anica, Stela, Sneža
  • 31.10.Jadranka, Savica, Mara, Klara, Stela

Druženja uz društvene igre odvijaju se svakog utorkaDruženja uz društvene igre odvijaju se svakog utorkaDruženje uz društvene igre u "Oazinim" prostorijama nastavilo se i tijekom listopada, odnosno desetog mjeseca ove 2023. godine.

Druženje četvrtkom od 16 do 18 sati omiljeno je među "Oazinim" korisnicama koje si tada, uglavnom uz društvenu igru "Rummikub", daju oduška pa se pretvaraju ili u razigranu nestašnu dječicu ili pak u opasne igračice.

Svako je izrađivao masku po svojim željamaSvako je izrađivao masku po svojim željama(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 27.10.2023. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku održala se još jedna dječja radionica. Ovog puta početak je bio u 16 sati, a sama radionica bila je posvećena Noći vještica.

Ponedjeljak, 23. 10. 2023.

Sastanak predstavnika udruga

Ispred "Oaze" sudjelovale su Sandra i DraganaIspred "Oaze" sudjelovale su Sandra i DraganaU ponedjeljak, 23.10.2023. godine, od 10 sati održan je sastanak predstavnika udruga. Sastanak predstavnika organizacija civilnog društva na području Baranje, u svrhu informiranja i umrežavanja, sazvala je udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. u prostorijama PEER centra u Šećerani.

Stranica 1 od 368
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok