MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
Utorak, 31. 01. 2023.

Likovno-kreativna radionica

Oslikane torbice-neseseriOslikane torbice-neseseriU utorak, 31.1.2023. godine, u prostorijama Društvenog centra, održana je još jedna u nizu od   "Oazinih" likovno-kreativnih radionica u vremenu od 17 do 19 sati.

Već uobičajeno radionici su, pod vodstvom aktivistice Ane, prisustvovale korisnice Sanja, Jadranka, Rožika, Mara, Klara i Mirjana koje su, kao i uvijek, bile nestrpljive i znatiželjne u vezi teme radionice.

Ispred 'Oaze' sudjelovala je Dragana BrnjevaracIspred 'Oaze' sudjelovala je Dragana BrnjevaracU utorak, 31.1.2023. godine, održana je završna konferencija projekta "Dnevni centar za djecu i mlade" u Etnološkom centru baranjske baštine. Projekt se provodio tri godine na području Belog Manastira, a nositelj je udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I.

"Rummikub" je i dalje najigranija društvene igra"Rummikub" je i dalje najigranija društvene igraProtekao je prvi mjesec 2023. godine, a s njim su protekla i tri "Oazina" druženja uz društvene igre, četvrtkom od 16 do 18 sati.

Navedena druženja, u prisustvu aktivistice Ane, u proteklom su mjesecu održana sljedećim redom:

  • 12.1. – Savica, Margita, Vida, Klara
  • 19.1. – Klara, Mara, Margita, Vida
  • 26.1. – Klara, Mara, Margita, Vida, Sanja
Petak, 27. 01. 2023.

Dječja zabavna radionica

Ovotjedna radionica bila je podijeljena u dva dijelaOvotjedna radionica bila je podijeljena u dva dijela(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ovog petka, 27.1.2023. godine, održana je još jedna dječja radionica. Kao i uvijek, radionica je otpočela u 17 sati, no ovoga puta je bila podijeljena u dva dijela.

Okrugli stol održao se...Okrugli stol održao se...U petak, 27.1.2023. godine, udruga "Prijatelji Svetog Martina", u okviru svog projekta "Prema sigurnijoj socijalnoj budućnosti", sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, održala je okrugli stol pod nazivom "Mogućnosti i izazovi volontiranja u Belom Manastiru".

Šarene sovice na crnom papiruŠarene sovice na crnom papiruU utorak, 24.1.2023. godine, održana je još jedna "Oazina" likovno-kreativna radionica od 17 do 19 sati u prostorijama Društvenog centra.

Utorak, 24. 01. 2023.

Popunjeni svi anketni upitnici

Slijedi statistička obrada anketnih upitnikaSlijedi statistička obrada anketnih upitnikaJedna od aktivnosti projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", koji "Oaza" provodi od 1.12.2022. godine, anketiranje je belomanastirskih srednjoškolaca na temu volonterstva.

Anketne upitnike ispunjavali su učenici prvih razreda. Nakon unesenih podataka iz anketnih upitnika Druge srednje škole Beli Manastir i Gimnazije Beli Manastir, na red je došla i Prva srednja škola Beli Manastir.

Staklene bočice imaju raznoliku primjenuStaklene bočice imaju raznoliku primjenuU utorak, 17.1.2023. godine, u "Oazinim" prostorijama održana je još jedna likovno-kreativna radionica namijenjena svim znatiželjnicama kojima je kreativa bliska ili se žele samo družiti u dobrom društvu.

Ovog utorka radionici su, uz "Oazinu" aktivisticu i voditeljicu radionice Anu Jeličić, prisustvovale korisnice Jadranka, Mirjana, Rožika, Klara i Mara. Na ovotjednoj radionici, kao i na prošlotjednoj, oslikavale su se staklene bočice. Tema je ponovljena budući da je interes za ovim zanimljivim bočicama, čija je primjena raznovrsna, velik.

Utorak, 17. 01. 2023.

Pokupljeni svi anketni upitnici

Ana Jeličić i Vedrana BagarićAna Jeličić i Vedrana BagarićU utorak, 17.1.2023. godine, "Oazina" aktivistica Ana Jeličić, u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", posjetila je Prvu srednju školu Beli Manastir, gdje je, od tajnice Vedrane Bagarić Glavan, preuzela anketne upitnike na temu volontiranja, popunjene od strane učenika prvih razreda.

Ponedjeljak, 16. 01. 2023.

U tijeku je obrada anketnih upitnika

Prve analize pokazuju da srednjoškolci baš i ne volontirajuPrve analize pokazuju da srednjoškolci baš i ne volontirajuU sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", koji "Oaza" provodi od 1.12.2022. godine, provodi se anketiranje u belomanastirskim srednjim školama na temu volonterstva. Za sada su anketne upitnike ispunili i predali Druga srednja škola Beli Manastir i Gimnazija Beli Manastir.

Izrada sovi u tijekuIzrada sovi u tijeku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 13.1.2023. godine, održana je "Oazina" dječja radionica. Ova aktivnost popraćena zabavom i kreativom počela je u 17 sati u Društvenom centru.

Oslikavanje staklenih bočicaOslikavanje staklenih bočicaU utorak, 10.1.2023. godine, nakon kratke pauze zbog proteklih blagdana, "Oaza" je nastavila s održavanjem svojih likovno-kreativnih radionica.

Usprkos završetku dvogodišnjeg programa "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u sklopu kojega su se radionice održavale, one će se nastavit i dalje održavaju utorkom u prostorijama "Oaze" od 17 do 19 sati.

Utorak, 10. 01. 2023.

Svjetski dan smijeha

Vesna i SandraVesna i SandraDa se uvijek smijete tako da vas trbušni mišići bole!

Anketni upitnici pokupljeni su i u Drugoj srednjoj školi...Anketni upitnici pokupljeni su i u Drugoj srednjoj školi...U sklopu novog projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", koji "Oaza" provodi od 1.12.2022. godine, provodi se anketiranje u belomanastirskim srednjim školama na temu volonterstva.

Voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić već je pokupila popunjene anketne upitnike u Gimnaziji Beli Manastir, a sad ih je pokupila i u Drugoj srednjoj školi Beli Manastir. Anketni upitnici sada idu na obradu.

Subota, 07. 01. 2023.

Božićna čestitka

Želimo vam da ga provedete okruženi svojim najmilijimaŽelimo vam da ga provedete okruženi svojim najmilijima

Vesna Nedić 'u papirima'Vesna Nedić 'u papirima'Kako to obično biva na početku provedbe nekog programa ili projekta, potrebno je pripremiti dosta popratne dokumentacije. Potpisne liste, popis sudionika aktivnosti, tablice praćenja projekta, tablice linkova objavljenih članak u raznim medijima, kao i na "Oazinim web-stranicama (www.oaza-bm.hr i http://oaza-bm.hr/oazin-volonterski-centar/ ), tablice praćenja financija projekta… te svih onih ostalih dokumenata koje zahtijevaju razni donatori, a i sami provoditelji aktivnosti.

Petak, 30. 12. 2022.

Dječja radionica

Zadnja dječja radionica u ovoj godiniZadnja dječja radionica u ovoj godini(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na zadnji petak u prosincu 2022. godine održana je dječja zabavna radionica. Radionica je otpočela u 17 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku.

Darovi su uručeni zaposlenici Doma Meliti Radić RedžepDarovi su uručeni zaposlenici Doma Meliti Radić Redžep(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na kraju smo 2022. godine. U danima blagdana i darivanja kada želimo obradovati svoje najmilije.

Svima najdraža igra 'Rummikub'Svima najdraža igra 'Rummikub'U posljednjem mjesecu ove 2022. godine u "Oazinom" dnevnom boravku su i dalje nastavljena druženja uz društvene igre namijenjena starijim osobama.

U prosincu je bilo pet takvih druženja – četvrtkom, od 16 do 18 sati:

  • 1.12.Klara, Margita, Mara, Savica, Ilonka
  • 8.12.Margita, Klara, Savica, Mirjana, Mara
  • 15.12.Mara, Margita, Klara
  • 22.12.Klara, Mara, Margita, Vida, Savica
  • 29.12.Savica, Klara, Margita, Vida, Mara
Četvrtak, 29. 12. 2022.

Pomoć starijim osobama

Osim druženja sa starijim osobama...Osim druženja sa starijim osobama...U mjesecima studenom i prosincu ove godine nastavljena je aktivnost pomoći starijim osobama.

Tijekom ta dva mjeseca pomoć je pružena 11 puta za pet osoba. Kao i ranije, pomoć je pružana u radu na mobitelu, očitavano je brojilo za struju, kao pratnja u šetnjama…

Trebalo je otvoriti stariji mobitel i promijeniti karticu. Događalo se da osoba slučajno pritisne pogrešno dugme na daljinskom upravljaču pa se izgube svi programi, a bližilo se vrijeme za dnevnik.

Stranica 1 od 360
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok