MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 24. 01. 2017.

Snimanje priloga za emisiju "Korak ka jednakosti"

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU utorak, 24. I. 2017. godine, s početkom u 10 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu razgovor s projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 2. II. 2017. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Tema razgovora bile su aktivnosti "Oazinih" projekata "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" i "Od starog pravimo novo".

Projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provodi se od 1. XI. 2016. i trajat će do 31. X. 2017. godine. Jedna od aktivnosti tog projekta je i organiziranje pomoći socijalno ugroženim osobama iznad 60 godina starosti – nabavka i raspodjela odjeće i obuće, kao i njihova prepravka i šivanje. Odjeća i obuća skuplja se preko "Oazine" burze, koja postoji već šest godina.

Glavna aktivnost projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta, također se provodi zahvaljujući "Oazinoj" burzi odjeće i obuće. Naime, dio odjeće koju građani doniraju Burzi nije baš upotrebljiv, bilo zato što je roba iznošena ili zbog prirode materijala i kroja nikome nije zanimljiva pa postaje reciklažni materijal. Od takve odjeće, kao i od drugih reciklažnih materijala (plastičnih flaša, starog papira, istrošenih automobilskih guma…) "Oazine" aktivistice Ana, Jelena i Stela izrađivale su razne upotrebne predmete, o čemu se mogu pročitati brojni članci na ovoj web-stranici.

Pročitano 912 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok