MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Nedjelja, 31. 07. 2016.

Bogat program festivala "Slama"

Novac - simbol sveg zla ovog svijetaNovac - simbol sveg zla ovog svijeta(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na Šećeranskom jezeru kod Belog Manastira održan je krajem sedmog mjeseca jedanaesti po redu Land-art-festival Slama, na kome je učestvovalo 25 umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije. Udarni dani bili su subota i nedjelja, 30. i 31. VII. 2016. godine. Koristeći prirodne resurse, umjetnici su stvarali slamnate skulpture, koje se nakon završetka "Slame" postavljaju na javna mjesta po Baranji, dajući tako doprinos svrstavanju Baranje u top-destinacije ruralnog turizma u Hrvatskoj.

Gerontodomaćica Antonija PapakGerontodomaćica Antonija PapakU sedmom mjesecu 2016. godine u "Oazi" su i dalje, preko javnih radova HZZ-a, radile četiri gerontodomaćice: Mira Ćosić, Donka Dvornić, Snežana Kapular i Antonija Papak. Tokom mjeseca one su obilazile 35 kućanstava na području Belog Manastira i Branjinog Vrha, pružajući besplatnu socijalnu uslugu pomoć u kući za 37 osoba, većinom žena (34) i samo tri muškarca. Ukupno su obavile 243obilaska.

'Oazin' korisnik iz Branjinog Vrha'Oazin' korisnik iz Branjinog VrhaU mjesecu srpnju 2016. godine "Oaza" je nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja. Tu uslugu financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir, a trenutno je koristi 35 osoba starije životne dobi, socijalno ugroženih i često bolesnih.

Takvim osobama takav vid pomoći od velikog je značaja i uvelike im popravlja kućni budžet. U toku mjeseca i u suradnji s Crvenim križem Osijek podijeljeno je ukupno 735 obroka, kao što su: tijesto sa sirom, gulaš, grah, paštašuta, kupus te krumpir s pečenim mesom, uz neizostavni kruh te papriku, paradajz, jogurt, sezonsko voće ili puding kao prilog.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

U petak, 29. VII. 2016. godine, u Dnevniku Nove TV, koji počinje u 19:15, prikazan je prilog "Pomoć za najsiromašnije" o informativnoj radionici za potencijalne prijavitelje na natječaj Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), održanoj istog dana u Zagrebu. O toj radionici članak se može pročitati ovdje. U prilogu je emitirana i kratka izjava "Oazine" projekt-koordinatorice Vesne Nedić.

Katica, Katarina i ŠaćiraKatica, Katarina i ŠaćiraPoslije druženja organiziranih u srijedu i četvrtak, 27-28. VII. 2016. godine, u Kneževu je druženje organizirano i u petak, 29. VII., a u sklopu "Oazinog" projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Druženje je održano kod teta-Katarine, a na njemu su bile još i Kneževčanke Katica i Šaćira te Enis Ibrahimović, koordinator "Oazine" partnerske udruge "Svjetlo nade" iz Kneževa, koji je i organizirao to druženje. Uz kekse i sokove, na druženju su se "pretresala" lagodna lokalna događanja, ali je bilo riječi i o težim temama poput bolesti i liječenja.

Ministrica Bernardica JuretićMinistrica Bernardica JuretićU petak, 29. VII. 2016. godine, s početkom u 10 sati, u Kući Europe (Ban Centar) u Zagrebu, održana je informativna radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i / ili osnovne materijalne pomoći" (u daljem tekstu: Poziv). Na radionici je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, jedina iz Baranje.

Četvrtak, 28. 07. 2016.

Druženje starijih osoba u Kneževu

Silvija, Karol i FrancikaSilvija, Karol i FrancikaI u četvrtak, 28. VII. 2016. godine, u Kneževu je organizirano druženje starijih osoba u sklopu "Oazinog" projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Ljiljana, Greta, Blaženka i MariškaLjiljana, Greta, Blaženka i MariškaU četvrtak, 28. VII. 2016. godine, u sklopu projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, održano je u Belom Manastiru – u organizaciji "Oazine" aktivistice Stele – druženje sa starijim osobama u zajedničkom prostoru Društvenog centra.

Nude se ženska odjeća, košulje i jorganNude se ženska odjeća, košulje i jorgan"Oazina" burza odjeće i obuće obavještava svoje korisnike da u ponudi ima odjeće za žene velikih brojeva te mnogo košulja i jedan jorgan.

Burzi i dalje nedostaje odjeće i obuće za djecu i mlade te za muškarce.

Ako vam treba nešto od onoga što Burza nudi ili ako Burzi možete donirati nešto od onoga što potražujemo, dođite u Društveni centar u Belom Manastiru, u prostorije Mirovne grupe Oaza, Ulica J. Antala 3, svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

Jelica, Bela i EnisJelica, Bela i EnisU srijedu, 27. VII. 2016. godine, u Kneževu je organizirano još jedno druženje starijih osoba u sklopu "Oazinog" projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Gerontodomaćica Donka i bake Sofija, Štefica i KaticaGerontodomaćica Donka i bake Sofija, Štefica i KaticaU srijedu, 27. VII. 2016. godine, u prijepodnevnim satima, u Ulici Svetog Križa u Branjinom Vrhu (narodski Brnjevaru), blizu stare "Sutjeske", održano je još jedno druženje osoba treće životne dobi, koje je organizirala "Oazina" gerontodomaćica Donka Dvornić. Takva druženja "Oaza" organizira u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Šaćira, Enis i Vera (iza fotoaparata: Irina)Šaćira, Enis i Vera (iza fotoaparata: Irina)U utorak, 26. VII. 2016. godine, u Kneževu je, kod teta-Šaćire, organizirano još jedno druženje starijih osoba u sklopu "Oazinog" projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Etnološki centar baranjske baštineEtnološki centar baranjske baštine(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Rediteljica filma je Vesna ĆudićRediteljica filma je Vesna Ćudić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 23. VII. 2016. godine, u večernjim satima, u amfiteatru belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine, pred belomanastirskim gradonačelnikom Ivanom Dobošem i drugim uzvanicima, ali s nedovoljno belomanastirskih Roma u publici, prikazan je dokumentarni film "Razred" rediteljice i scenaristice Vesne Ćudić, koji traje 83 minuta i koji je finaliziran 2015. godine.

Branislava Podrumac: 'Ciganka sam mala'Branislava Podrumac: 'Ciganka sam mala'Nakon projekcije dokumentarnog filma "Razred" rediteljice (Darđanke porijeklom) Vesne Ćudić – najavljene ovdje – okupljenoj publici pjesmu "Ciganka sam mala", bez muzičke pratnje, otpjevala je beogradska operska pjevačica Branislava Podrumac, također Darđanka porijeklom.

Školska ulica - pogled prema Domu zdravljaŠkolska ulica - pogled prema Domu zdravlja

Kritika socijalne (ne)osjetljivosti državeKritika socijalne (ne)osjetljivosti državeU osječkom "Glasu Slavonije" od 22. VII. 2016. godine, kao i na web-portalu tih novina, objavljen je članak pod pomalo bombastičnim naslovom "Zbog kilograma jabuka ili tople vode u skloništu ostaju bez dopunskog osiguranja", koji su napisali Marija Mihelić i belomanastirski dopisnik Ivica Getto. Članak se može pročitati ovdje.

Uz članak je objavljeno i pet manjih uokvirenih tekstova (umetaka ili antrfilea). U četvrtom od njih spominje se i Mirovna grupa Oaza, nepotrebnom lektorskom intervencijom preimenovana u "mirovnu skupinu". Citirat ćemo taj umetak:

Mali, veći i veliki korisniciMali, veći i veliki korisnici"Oazin" internet-klub u belomanastirskom Društvenom centru (Ulica J. Antala 3) otvoren je svakog radnog dana od 8 do 20 sati. Posjećuju ga uglavnom korisnici koji vole društvo, društvene igre, ugodno okruženje ili kod kuće nemaju pristup internetu.

Iako je posljednjih školskih dana bilo nešto manje korisnika zbog većih obaveza u školi, s prvim danima raspusta Internet-klub ponovo je živnuo i čini nam se da ni ljetne sparine nisu omele vjerne korisnike u dolasku.

Izrada zlatovezaIzrada zlatoveza(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 20. VII. 2016. godine, u Kneževu je održana peta u nizu likovno-kreativnih radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Srijeda, 20. 07. 2016.

Poziv na proslavu Ilindena

Polazak iz Osijeka u 5 satiPolazak iz Osijeka u 5 satiOsječko Makedonsko kulturno društvo "Braća Miladinovci" tradicionalno organizira jednodnevni izlet u Gorski kotar, u Park-šumu Golubinjak, gdje se 30. VII. 2016. godine održava centralna proslava Ilindena, najvećeg makedonskog nacionalnog praznika.

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU srijedu, 20. VII. 2016. godine, oko 9 sati i pet minuta, u "Kratkim vestima iz Baranje" belomanastirskog Radija Banka kosa, novinarka Stana Nemet pročitala je prva dva odlomka iz članka "Likovno-kreativne radionice za žene utorkom (VI/2016)". Zahvaljujemo Radiju i Stani što prate rad Mirovne grupe Oaza.

Na radionici i gošća iz BeogradaNa radionici i gošća iz Beograda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U šestom mjesecu 2016. godine, u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje" Ministarstva socijalne politike i mladih, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene utorkom od 18 do 20 sati. Odvijale su se u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, pod vodstvom Ane Jeličić.

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativkeU šestom mjesecu 2016. godine, kroz projekt "Dostojanstveno starenje" Ministarstva socijalne politike i mladih, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati, koje vodi Jelena Opačić-Matijević. Na radionicama je bilo između 8 i 12 korisnica, koje su oslikavale torbe i kutije za naočale.

Donacija Anne i Nike Štifanić iz PuleDonacija Anne i Nike Štifanić iz PuleOsim uobičajenim načinima donošenja donirane robe u "Oazinu" burzu odjeće i obuće – osobnim donošenjem donator(ic)a ili "Oazine" aktivistice idu po robu – donacije pristižu i poštom. U toku istog dana, u ponedjeljak, 18. VII. 2016. godine, poštom su npr. pristigle donacije s dvije primorske adrese. Dvije kutije odjeće i obuće stigle su iz Mokošice kod Dubrovnika te jedna kutija s dječjom odjećom i obućom te igračkama iz Pule.

Topli obrok - svakog radnog danaTopli obrok - svakog radnog danaU mjesecu lipnju 2016. godine "Oaza" je i dalje pružala socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja. Tu uslugu, koju financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir, trenutno koristi 35 osoba starije životne dobi, socijalno ugroženih i često bolesnih.

Kreativan rad 'Oazinih' malih korisnikaKreativan rad 'Oazinih' malih korisnika(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U šestom mjesecu 2016. godine održane su četiri "Oazine" dječje radionice. Održavaju se u Društvenom centru petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Iako je s posljednjim danom mjeseca travnja okončan projekt "Nenasilje je baš fora", a time je prestao i angažman plesne trenerice Aleksandre Bolmanović iz Osijeka, "Oazini" mali i mladi korisnici nisu potpuno prekinuli učiti i vježbati moderne plesove.

Detalj članka s web-portala "Novosti"Detalj članka s web-portala "Novosti"U 865. broju zagrebačkog tjednika "Novosti" od 15. VII. 2016. godine, na 8. stranici umetka "Kronika", objavljen je članak pod naslovom "Sve nas čeka starost" i nadnaslovom "Belomanastirska 'Oaza' organizira druženje s osobama treće životne dobi".

Donacija HEP-a od 9.000 kunaDonacija HEP-a od 9.000 kunaKako smo već pisali ovdje, "Oazin" projekt "Besplatni topli obroci za starije i nemoćne osobe" sufinancirat će Hrvatska elektroprivreda d.d. kroz Javni natječaj za dodjelu donacija udrugama, klubovima i ustanovama u 2016. godini "Svjetlo na zajedničkom putu", koji je zaključen 3. V. 2016. godine.

U petak, 15. VII. 2016. godine, dopisnim putem, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor o donaciji vrijedan 9.000,00 kuna za sufinanciranje toga projekta.

Scena iz filmaScena iz filmaZbog očekivanog lošeg vremena, odgađa se projekcija dokumentarnog filma "Razred" – koja je bila planirana i najavljena za 16. VII. 2016. godine – za sljedeću subotu, 23. VII. 2016, u 21 sat, a održat će se na istom mjestu: u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru.

Organizatori projekcije iskreno se nadaju da će zainteresirani građani doći na projekciju i da će zajedničkim snagama, uz ovaj i druge slične projekte, dati doprinos u osvještavanju romske zajednice o nužnosti uspješnog završetka školovanja.

Gerontodomaćica Mira Ćosić i bake Rada, Marica i DragicaGerontodomaćica Mira Ćosić i bake Rada, Marica i DragicaU srijedu, 13. VII. 2016. godine, "Oazina" gerontodomaćica Mira Ćosić organizirala je u belomanastirskoj Ulici Nikole Tesle druženje triju ženskih osoba treće životne dobi. Takva druženja "Oaza" provodi u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Druženje je održano kod "Oazine" stare korisnice bake Rade, a pridružile su joj se bake Dragica i Marica.

Kamioni s pšenicom u Betonskoj uliciKamioni s pšenicom u Betonskoj ulici

Djed Ivo i bake Vuka i MaraDjed Ivo i bake Vuka i MaraU utorak, 12. VII. 2016. godine, u sklopu projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, održano je u Belom Manastiru – u organizaciji "Oazine" aktivistice Stele – druženje starijih osoba kod djeda Ive i bake Mare Lubina. U goste im je došla njihova bivša susjeda Vuka.

Bračni par Lubina i baka Vuka godinama su bili susjedi, a sad više ne žive blizu jedni drugima. Pritisnuti godinama i ograničeni otežanim kretanjem danas se rijetko viđaju. Zato se baka Vuka obradovala novom druženju. Ne samo da ju je "Oazina" aktivistica dovezla do starih prijatelja, nego je usput obavila i kupovinu.

Šarene šatre kod Doma kultureŠarene šatre kod Doma kulture(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

(Fotoalbum Općine Jagodnjak može se vidjeti ovdje.)

Dana 12. jula po gregorijanskom, odn. 29. juna po julijanskom kalendaru, Srpska pravoslavna crkva slavi svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan. Njima je posvećena i crkva u baranjskom selu Bolmanu, građena davne 1774. i 1775. godine, koja i danas ponosno stoji u centru sela.

Dokumentarni film redateljice Vesne ĆudićDokumentarni film redateljice Vesne ĆudićU nedjelju, 10. VII. 2016. godine, u sklopu Osječkog ljeta kulture, održana je projekcija dokumentarnog filma "Razred"redateljice Vesne Ćudić. Prepuna dvorana Galerije Waldinger u Tvrđi sat i pol vremena uživala je u filmskom djelu koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Svi zainteresirani, koji su propustili osječku premijeru, film mogu pogledati u subotu, 16. VII 2016. 23. VII. 2016. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru s početkom u 21 sat.

'Oazini izletnici na Šećeranskom jezeru'Oazini izletnici na Šećeranskom jezeru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kao što je bilo i najavljeno, u nedjelju, 10. VII. 2016. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet na Šećeransko jezero blizu Belog Manastira za osobe starije od 60 godina, kome su se, naravno, mogle priključiti i mlađe osobe. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Subota, 09. 07. 2016.

Rad "Oazine" praonice (VI/2016)

Gerontodomaćica Antonija PapakGerontodomaćica Antonija PapakI u mjesecu lipnju 2016. godine Mirovna grupa Oaza pružala je besplatnu socijalnu uslugu pranja rublja za svoje korisnice koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice u sklopu usluge pomoć u kući. Ovaj put oprane su samo četiri mašina rublja, što je znatno smanjenje u odnosu na prošle mjesece i što gerontodomaćice, između ostaloga, objašnjavaju i činjenicom da je vrijeme generalki – prošlo.

Dragica, Snežana, Spasoja i ZoraDragica, Snežana, Spasoja i ZoraU petak, 8. VII. 2016. godine, u prijepodnevnim satima, u Školskoj ulici u Belom Manastiru održano je još jedno druženje osoba treće životne dobi, koje je organizirala "Oazina" gerontodomaćica Snežana Kapular. Takva druženja "Oaza" organizira u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Redateljica Vesna ĆudićRedateljica Vesna Ćudić

Faksimil članka s web-stranice superseniori.hrFaksimil članka s web-stranice superseniori.hrMirovna grupa Oaza iz Belog Manastira i partnerska udruga "Svjetlo nade" iz Kneževa provode projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju Zaklada Slagalica i Zaklada Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Kroz projekt se provode razne aktivnosti, a jedne od najzanimljivijih su putujuće likovno-kreativne radionice, koje se – pored Belog Manastira – održavaju u tri mala živopisna baranjska mjesta: Branjini, Kneževu i Popovcu.

Četvrtak, 07. 07. 2016.

Rad "Oazinog" šnajderaja (VI/2016)

Recikliranje otpisane odjećeRecikliranje otpisane odjećeU "Oazinom" šnajderaju besplatno se prepravlja i krpi garderoba za socijalno ugrožene osobe s područja Grada Belog Manastira. Isto tako pokušava se iskoristiti roba donirana "Oazinoj" burzi odjeće i obuće koja je za otpis ili koju nitko nije uzeo više od šest mjeseci. Od nje "Oazina" gerontokrojačica Jelena pravi jastučiće za kuce i mace, sjedalice za stolice, a u posljednje vrijeme i torbe i jastučnice.

Donka, Barica, Marta, Marija i ZoraDonka, Barica, Marta, Marija i ZoraU četvrtak, 7. VII. 2016. godine, u prijepodnevnim satima, u Ulici Stjepana Radića u Branjinom Vrhu održano je još jedno druženje osoba treće životne dobi, koje je organizirala "Oazina" gerontodomaćica Donka Dvornić. Takva druženja "Oaza" organizira u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Oslikavanje kuhačaOslikavanje kuhača(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 6. VII. 2016. godine, od 18 do 20 sati, u Kneževu je održana četvrta po redu likovno-kreativnih radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Projekt provodi Mirovna grupa Oaza s partnerskom udrugom "Svjetlo nade" iz Kneževa. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Ana Jeličić.

Na web-stranici Hrvatske elektroprivrede d.d. objavljeni su rezultati Javnog natječaja za dodjelu donacija udrugama, klubovima i ustanovama u 2016. godini "Svjetlo na zajedničkom putu", koji je zaključen 3. V. 2016. godine. Na natječaj je pristiglo 1.237 valjanih prijava, a HEP je za sufinanciranje izabrao projekte i programe 360 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva. S dobitnicima donacija HEP će potpisati ugovor o donaciji, a popis dobitnika može se vidjeti ovdje.

Među dobitnicima je i Mirovna grupa Oaza. Njezin projekt "Besplatni topli obroci za starije i nemoćne osobe" HEP će sufinancirati s 9.000,00 kuna.

Malo ih je, al' su vrijedne kao pčeliceMalo ih je, al' su vrijedne kao pčeliceU utorak, 5. VII. 2016. godine, od 20 do 22 sata, u Branjini je održana treća po redu likovno-kreativna radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Projekt provodi Mirovna grupa Oaza s partnerskom udrugom "Svjetlo nade" iz Kneževa. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Ana Jeličić.

Šesta i ujedno posljednja radionica u PopovcuŠesta i ujedno posljednja radionica u PopovcuU utorak, 5. VII. 2016. godine, u Popovcu je održana šesta i ujedno posljednja likovno-kreativna radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Arhivski snimak: Šećeransko jezeroArhivski snimak: Šećeransko jezeroMirovna grupa Oaza poziva sve svoje korisnike i korisnice, a i ostale zainteresirane građane Belog Manastira i prigradskih naselja, na izlet na Šećeransko jezero u nedjelju, 10. VII. 2016. godine. Okupljanje izletnika zakazano je za 16:45 pred Društvenim centrom u Ulici J. Antala 3, a na izlet se kreće u 17 sati.

Radionica u Maloj vijećniciRadionica u Maloj vijećniciU ponedjeljak, 4. VII. 2016. godine, s početkom u 10 sati, u belomanastirskoj Maloj vijećnici održana je treća radionica s partnerstvom za izradu "Intervencijskog plana (IP) pilot-područja Beli Manastir / Darda" u sklopu provedbe "Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima". Na radionici je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, a održana je u sklopu projekta Tehničke pomoći Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije (MRRFEU) u pripremi gore spomenutog programa.

Agencija za bioetiku i socijalnu ekologijuAgencija za bioetiku i socijalnu ekologijuOsječka Agencija za bioetiku i socijalnu ekologiju (ABSE – Agency for Bioethics and Social Ecology) poziva zainteresirane na okrugli stol koji će se održati u utorak, 5. VII. 2016. godine, s početkom u 17 sati, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku, Klub za mlade, dvorišni ulaz. 

Sudionici i sudionice okruglog stola bit će: dr. sc. Ivica Kelam, bioetičar, mr. sc. Darija Rupčić, Ljiljanka Mitoš Svoboda, ekološka aktivistica i ekološka novinarka, i Dražen Jerabek, umjetnik i ilustrator.

Na okruglom stolu govorit će se o sljedećim temama:

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuU nedjelju, 3. VII. 2016. godine, u kasnijim večernjim satima, brojač posjetitelja "Oazine" web-stranice prestigao je broj – 320.000. Posljednji put sličan "događaj" zabilježili smo 15. I. 2016. godine, kad je brojač pokazivao 260.000 posjetitelja, dok je 23. XI. 2014. taj brojač pokazivao 200.000. "Okrugli" broj 300.000 posjetitelja "dogodio" se 18. V. 2016, što znači da smo da u 46 dana imali 20.000 posjetitelja ili u prosjeku 435 dnevno, a bilo je dana kad je brojač pokazivao stvarno velike brojke (npr. 943 24. V. ili 617 26. VI. ili 603 11. V. ili 556 22. VI.).

Gerontodomaćica Donka guli - krumpirGerontodomaćica Donka guli - krumpirU mjesecu lipnju 2016. godine u "Oazi" su, preko javnih radova HZZ-a, radile četiri gerontodomaćice: Mira Ćosić, Donka Dvornić, Snežana Kapular i Antonija Papak. One su tokom mjeseca obilazile 36 kućanstava, pružajući besplatnu socijalnu uslugu pomoć u kući za 38 osoba (35 žena i tri muškarca). Ukupno su obavile 249 obilazaka na području Belog Manastira i Branjinog Vrha.

Retrospektiva od 1951. do danasRetrospektiva od 1951. do danasU galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14, Zagreb), u utorak, 5. VII. 2016. godine, s početkom u 19 sati, bit će otvorena izložba karikatura Borivoja Dovnikovića Borde, jednog od naših najpoznatijih stvaralaca iz svijeta stripa, karikature i animiranih filmova. Riječ je o retrospektivi njegovih karikatura koje su nastale od 1951. do danas.

Izgrađena 1964. godine ...Izgrađena 1964. godine ...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Etelka, Radojka, Anka, Rudika, Olga, Nada i AntonijaEtelka, Radojka, Anka, Rudika, Olga, Nada i AntonijaU petak, 1. VII. 2016. godine, u prijepodnevnim satima, u belomanastirskoj Sunčanoj ulici upriličeno je još jedno druženje s osobama treće životne dobi, koje je organizirala "Oazina" gerontodomaćica i fizioterapeutkinja Antonija Papak. Takva druženja "Oaza" organizira u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Korisnice u Burzi biraju robuKorisnice u Burzi biraju robu"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politika i mladih. Tokom šestog mjeseca 2016. godine Burza je imala 15 donacija te je čak 65 puta izdavala robu zainteresiranim korisnicima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok