MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 06. 05. 2016.

Kraj druge sezone "Oazinih" plesnih radionica

Aleksandra Bolmanović (u prvom planu)Aleksandra Bolmanović (u prvom planu)(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U prosincu 2015. godine, pod vodstvom plesne trenerice Aleksandre Bolmanović iz Osijeka, započela je druga sezona "Oazinih" plesnih radionica. One se održavane u pravilu svakog petka od 18 do 20 sati za osnovce, a potom od 20 do 22 sata za srednjoškolce i starije. Za osnovce radionice su održavane u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", kojega je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a radionice za srednjoškolce "Oaza" je provodila samostalno.

Prema riječima plesne trenerice, radionice su se bazirale na jazz-danceu, hip-hopu i fushionu, a fushion-dance je noviji ples koji se sastoji od sklopa MTV-plesa, hip-hop-a, jazz-a i funkyja. Osim plesa, na radionicama su se radile i vježbe snage, rastezanja i zagrijavanja te su se učili tehnički elementi. Radile su se i vježbe za ravnotežu te za sluh i prepoznavanje ritma.

Među korisnicima radionica bilo je i onih koji su dolazili i prve sezone, ali i novih polaznika. Nakon prvog dijela radionice slijedila je dvadesetominutna stanka, u kojoj bi se polaznici malo odmorili i osvježili grickalicama i sokovima, a potom bi slijedio drugi dio. Mladi polaznici bili su veoma zaigrani i veseli, a od plesnih stilova najviše im se sviđao hip-hop, koji im je i najbolje išao.

U pet mjeseci održavanja svaka je grupa naučila po dvije koreografije i jednu zajedničku, a ponavljale su se i stare koreografije iz prošle plesne sezone. Posljednjeg tjedna naučili su i "šetalicu" na "Mix song" koreografa doc. art. Vuka Ognjenovića, umjetničkog voditelja, balet-majstora i člana Plesne skupine HNK-a u Osijeku. S tom koreografijom, a na poziv Plesnog studija Shine (odn. Udruge za promicanje kulture plesa i plesnog stvaralaštva Plesni studio Sjaj), "Oazini" plesači pridružili su se 29. IV. 2016. godine drugim plesačima na osječkom obilježavanju Svjetskog dana plesa (izvještaj vidjeti ovdje).

Plesna trenerica Aleksandra Bolmanović bila je angažirana u "Oazi" u razdoblju od pet mjeseci kao vanjska suradnica na spomenutom projektu. Njezin angažman trajao je od 1. XII. 2015. do 30. IV. 2016. godine.

Pročitano 976 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok