MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 01. 07. 2016.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (VI/2016)

Korisnice u Burzi biraju robuKorisnice u Burzi biraju robu"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politika i mladih. Tokom šestog mjeseca 2016. godine Burza je imala 15 donacija te je čak 65 puta izdavala robu zainteresiranim korisnicima.

Roba je mogla biti izdavana toliko puta jer su i donacije bile vrlo izdašne. Bilo je i osoba koje su neke stvari donirale, a druge primile na poklon. Burza je kompletno obukla jednu udomljenu djevojčicu od dvije godine, a u odnosu na prethodne mjesece izdala je i dosta muške odjeće. Osim korisnika s područja Grada Belog Manastira, bilo je korisnika i iz Bolmana, Darde, Kneževa, Luča i Popovca.

Dvije donacije bile su zaista velike. Prva od njih sastojala se od šest vreća, jedne kutije i jedne putne torbe. Osim odjeće i obuće, tu se našlo i sedam zavjesa, posteljine, stolnjaka i sl. Sve je to rasortirano i poslagano po ormarima. Druga je također bila jedna od većih donacija od kad postoji Burza, a radilo se o robi koja je najtraženija: o odjeći za bebe i malo starije djevojčice. U donaciji je bila velika količina bodića s kratkim i dugim rukavima, zatim puno tajica, gaćica, haljinica, dekica i sl. Sve to također je razvrstano po ormarima, ali i po vrećama jer u ormare sve nije stalo. Tokom mjeseca stigla je poštom i jedna donacija dječje odjeće iz Pule, od Anne i Nike Štifanić, koje su početkom ove godine Burzi već poslale jednu veliku donaciju (vidjeti ovdje).

Tokom mjeseca nešto lošije robe otpisano je za "Oazin" šnajderaj te je ona reciklirana u vidu platnenih cekera, koji se također poklanjaju korisnicima. Primijećeno je, naime, da korisnici koji u Burzi preuzimaju robu obično nemaju vrećice u kojima bi tu robu ponijeli svojim kućama pa je na taj način iskorištena i ona roba koja nije bila ni za što drugo.

Zbog nedostatka prostora u Burzi, zimska garderoba zaostala iz prethodnog perioda sklonjena je u garažu Društvenog centra, gdje će čekati sljedeću jesen i zimu kad će možda nekome zatrebati.

Pročitano 700 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok