MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 07. 2016.

Druženje starijih osoba u Belom Manastiru

Djed Ivo i bake Vuka i MaraDjed Ivo i bake Vuka i MaraU utorak, 12. VII. 2016. godine, u sklopu projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, održano je u Belom Manastiru – u organizaciji "Oazine" aktivistice Stele – druženje starijih osoba kod djeda Ive i bake Mare Lubina. U goste im je došla njihova bivša susjeda Vuka.

Bračni par Lubina i baka Vuka godinama su bili susjedi, a sad više ne žive blizu jedni drugima. Pritisnuti godinama i ograničeni otežanim kretanjem danas se rijetko viđaju. Zato se baka Vuka obradovala novom druženju. Ne samo da ju je "Oazina" aktivistica dovezla do starih prijatelja, nego je usput obavila i kupovinu.

A tema za razgovor bilo je napretek. Baka Vuka je, na primjer, imala goste iz Njemačke pa je svojim bivšim susjedima pričala o njima, a baka Mara je bila na "Oazinom" izletu na Šećeransko jezero pa je prepričavala što se tamo događalo.

U prijatnom razgovoru i uz prigodno posluženje vrijeme je brzo prošlo. Baka Vuka se brzo pripremila za povratak kući, pogotovo kad se prisjetila da je čeka – serija na televiziji.

Pročitano 758 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok