MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 07. 07. 2016.

Rad "Oazinog" šnajderaja (VI/2016)

Recikliranje otpisane odjećeRecikliranje otpisane odjećeU "Oazinom" šnajderaju besplatno se prepravlja i krpi garderoba za socijalno ugrožene osobe s područja Grada Belog Manastira. Isto tako pokušava se iskoristiti roba donirana "Oazinoj" burzi odjeće i obuće koja je za otpis ili koju nitko nije uzeo više od šest mjeseci. Od nje "Oazina" gerontokrojačica Jelena pravi jastučiće za kuce i mace, sjedalice za stolice, a u posljednje vrijeme i torbe i jastučnice.

"Oazine" aktivistice koje rade u Burzi primijetile su da korisnice i korisnici gotovo redovito dolaze bez vrećica i torbi pa nemaju u što staviti poklonjenu garderobu. Odsad će uz garderobu dobivati i torbu. Zasad su to torbe prosječne veličine, a ako se pokažu kao dobro rješenje, gerontokrojačica će početi praviti i veće torbe za one korisnice koje uzimaju robu za veći broj članova porodice. Na taj način reciklirat će se veća količina otpisane odjeće pa ona neće završiti u otpadu. Ukratko rečeno: dobro za korisnike, dobro za "Oazu". Zasad je zadovoljstvo obostrano.

Pročitano 754 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok