MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 30. 03. 2016.

Potpisivanje projektnih ugovora u "Slagalici"

Tanja Vidović ('Zlatna dob') i Vesna Nedić ('Oaza')Tanja Vidović ('Zlatna dob') i Vesna Nedić ('Oaza')U srijedu, 30. III. 2016. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Zakladi Slagalica u Osijeku potpisala je ugovor vrijedan 33.800 kuna za projekt "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru". Taj projekt "Oaza" će provesti u partnerstvu s udrugom "Svjetlo nade" iz Kneževa.

Cilj projekta je kroz edukacije, savjetovanje, informiranje i pružanje socijalnih usluga unaprijediti sposobnosti udruga i pojedinaca Općine Popovac i Grada Belog Manastira za pružanje usluga osobama starijim od 60 godina.

Natječaj pod imenom "Superseniori", na kojem je prošao "Oazin" projekt, raspisale su Zaklada Zajednički put iz Zagreba i Zaklada Slagalica iz Osijeka. Kroz taj natječaj spomenute zaklade pokrenule su novi program dodjele financijskih podrški, namijenjen udrugama čije su programske aktivnosti usmjerene na podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi u lokalnoj zajednici.

Natječaj je bio namijenjen udrugama sa sjedištem na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te Grada Zagreba. Ukupna planirana vrijednost natječaja bila je 270.000 kuna, a sredstva je osigurala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz Razvojnu suradnju u području filantropije i zakladništva u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0".

Na natječaju su prošle sljedeće udruge:

BOSINO (2), MUH (2), Jelena-Gordana Zloić, Tanja Vidović, Vesna Nedić, Marko Đukić (Crveni križ)BOSINO (2), MUH (2), Jelena-Gordana Zloić, Tanja Vidović, Vesna Nedić, Marko Đukić (Crveni križ)Zaklada Slagalica (potpisivanje ugovora u Osijeku)

  1. Udruga Briga o starim i nemoćnim osobama (BOSINO) iz Vukovara
  2. Matica umirovljenika Hrvatske – Matica umirovljenika Grada Osijeka iz Osijeka
  3. "Zlatna dob" Stari Jankovci
  4. Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
  5. Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

Zaklada Zajednički put (potpisivanje ugovora u Zagrebu)

  1. Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" iz Zagreba
  2. SIRIUS – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje iz Zagreba
  3. "Prisutnost" iz Zagreba

Jelena-Gordana Zloić, voditeljica Odjela za ugovaranje i dodjelu financijskih potpora Zaklade Slagalica, čestitala je predstavnicima udruga s područja istočne Hrvatske na dobivanju potpore za svoje projekte, kojima će unaprijediti pružanje usluga za osobe starije životne dobi.

Pročitano 1202 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok