MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Četvrtak, 31. 12. 2015.

Belomanastirske razglednice

Centar Belog ManastiraCentar Belog Manastira(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Posljednjeg dana 2015. godine u Belom Manastiru bilo je prilično hladno, tek koji stupanj iznad nule, ali tako sunčano da bi promatrač fotografija iz našeg fotoalbuma mogao pomisliti da su snimljene usred – ljeta. Jedino lišće na drveću pokazuje da je zapravo – zima.

Četvrtak, 31. 12. 2015.

Novogodišnja čestitka

Sretnu i uspješnu novu godinu želi vam Mirovna grupa OazaSretnu i uspješnu novu godinu želi vam Mirovna grupa Oaza

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativke(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U mjesecu studenom 2015. godine održane su u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra četiri likovno-kreativne radionice za žene utorkom od 18 do 20 sati. Financirane su sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a vodila ih je Ana Jeličić. Na njima su ukupno bile 52 korisnice.

Učiteljice OŠ 'Dr. Franjo Tuđman'Učiteljice OŠ 'Dr. Franjo Tuđman'U sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i koji se provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i belomanastirskom Osnovnom školom "Dr. Franjo Tuđman", održana je 29. XII. 2015. godine edukacija učiteljica koje će s učenicama raditi radionice nenasilne komunikacije.

Učesnici zasjedanjaUčesnici zasjedanja(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 28. XII. 2015. godine, s početkom u 17 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održano je izvanredno zasjedanje Skupštine Lokalne akcijske grupe (LAG) Baranja. Članove Skupštine pozdravila je i zasjedanje otvorila predsjednica LAG-a Ana Lazić. Na zasjedanju je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Nedjelja, 27. 12. 2015.

Podržite projekt "Balkanske vode"

Stripom protiv ekološke neosviještenostiStripom protiv ekološke neosviještenostiŽeljko Gašić, predsjednik Udruge ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka (ovdje i ovdje), šalje nam informaciju da je ta udruga pokrenula projekt "Balkanske vode":

Tijekom ljeta 2015. odradili smo u Gunji, Obrenovcu, Maglaju i Doboju radionice crtanja stripova s djecom na teme poplava iz 2014.

Izrada lutaka od mljevene spužveIzrada lutaka od mljevene spužve(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U 11. mjesecu 2015. godine bilo je pet likovno-kreativnih radionica za žene ponedjeljkom, koje je vodila Jelena Opačić-Matijević. Na radionicama je bilo od devet do 13 korisnica. Na prvoj radionici izrađivale su se narukvice od gumica, u čemu su korisnice uživale jer je takva izrada puno jednostavnija i lakša nego izrada narukvica s prethodnih radionica.

BaranjaMedija, 25. XII. 2015.BaranjaMedija, 25. XII. 2015.

Četvrtak, 24. 12. 2015.

Čestitka

Josip Molnar (DVD Beli Manastir; lijevo) prima ordenJosip Molnar (DVD Beli Manastir; lijevo) prima ordenPovodom 111 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vrbas – 1904", delegacija DVD-a Jagodnjak, u sastavu Mladen Đermanović, Borislav Đermanović, Svetislav Kolarević i Lazar Bertić, te predstavnici DVD-a Beli Manastir Josip Molnar, Marinela Molnar i drugi, prisustvovali su 23. XII. 2015. godine, uz brojne druge goste, prigodnoj svečanosti i otvaranju izložbe "111 godina vatrogastva u Vrbasu" u Gradskom muzeju Vrbas.

Gradonačelnik najavljuje bolju godinu od protekleGradonačelnik najavljuje bolju godinu od protekleU srijedu, 23. XII. 2015. godine, s početkom u 12 sati, u Maloj vijećnici Gradske uprave upriličen je tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak. Domjenak su priredili gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš sa svojim pomoćnicima Markom Bogatićem, Zoranom Kranjčecom i Predragom Stojanovićem te predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak.

Dubravka SimendićDubravka SimendićDubravka Simendić, bivša asistentica na "Oazinom" programu "Pomoć ugroženim Belomanastircima", iz mjeseca u mjesec zapisivala je anegdote, svakakve zgode i zanimljive priče koje je čula od starih osoba koje je obilazila kao gerontodomaćica. Evo još jedne takve anegdote.

Kumovska prepiska
Jedna "Oazina" baka dok još nije bila baka napisala je pismo svome kumu u Beograd: "Dragi kume pišem ti pismo jer već odavno nemam vijesti o tebi nikakve pa sam mislila da ti napišem pismo pa da mi odgovoriš da znam kako si…"

Članice i članovi 'Oaze'Članice i članovi 'Oaze'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 21. XII. 2015. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, održana je izvanredna sjednica Skupštine Mirovne grupe Oaza. Sjednici je prisustvovalo 17 od ukupno 29 članova, a imala je ovakav dnevni red:

  1. Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovitelja
  2. Prijedlog, rasprava i usvajanje Financijskog plana za 2016. godinu Mirovne grupe Oaza Beli Manastir
  3. Razno.

Prizor s Godišnjeg koncerta 2013.Prizor s Godišnjeg koncerta 2013.Pododbor Jagodnjak SKD-a "Prosvjeta" priređuje u srijedu, 23. XII. 2015. godine, svoj 18. po redu Godišnji koncert. Koncert će se održati u jagodnjačkom Domu kulture s početkom u 20 sati, a na koncertu učestvuju sekcije Pododbora. Ulaz SLOBODAN!

(Kako je bilo na preklanjskom koncertu može se vidjeti ovdje)

Vesna Nedić i Marko BogatićVesna Nedić i Marko BogatićKao i pretprošle i prošle godine (o čemu se može pročitati ovdje i ovdje), a zahvaljujući predsjednici Gradskog vijeća Jadranki Sabljak, na 24. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. XII. 2015. godine, "Oazina" "škrabica" opet je "kružila" među gradskim vijećnicima, koji su u nju ubacili 750 kuna.

U ponedjeljak, 21. XII. 2015. godine, u Gradskoj upravi, "škrabicu" s tim iznosom uručio je zamjenik gradonačelnika Marko Bogatić "Oazinoj" projekt-koordinatorici Vesni Nedić. Novac je uplaćen na "Oazin" žiro-račun kao donacija građana i bit će upotrijebljen za financiranje dostave besplatnih toplih obroka za (trenutno) 35 ugroženih Belomanastiraca.

Time će "Oazini" stari, nemoćni i siromašni korisnici osjetiti da i u vremenu općeg darivanja netko misli i na njih.

U ime svojih korisnika Mirovna grupa Oaza
zahvaljuje
gradskim vijećnicima na donaciji.

'Oazin' štand: Stela S. i Jelena OM'Oazin' štand: Stela S. i Jelena OM(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju uvečer, 20. XII. 2015. godine, na belomanastirskom Trgu slobode i u organizaciji Turističke zajednice Baranje, po hladnom i maglovitom vremenu, održan je Božićni sajam kao završno događanje ovogodišnje manifestacije "Advent u Baranji".

Posjetioci su mogli vidjeti bogat program uz nastupe HKUD-a Beli Manastir, Župnog zbora Sv. Martin, "Skok-kluba - ŠRP" i Gimnastičkog društva Beli Manastir, Umjetničke škole Beli Manastir, Glazbenog sastava "Triliom" iz Kneževih Vinograda te uz modnu reviju Učeničke zadruge Mravci – znalci, kao i njihovog Mravomraza.

Gerontodomaćica Stela sa svojom štićenicomGerontodomaćica Stela sa svojom štićenicomMirovna grupa Oaza pružala je i tokom 11. mjeseca 2015. godine socijalnu uslugu pomoć u kući za građane Belog Manastira treće životne dobi. U gerontotimu su, pored voditeljice i asistentice, bile četiri gerontodomaćice, od kojih jedna obavlja i posao gerontokrojačice. Pomoć u kući pružana je za ukupno 18 osoba (16 žena i dva muškarca). Najstarija "Oazina" korisnica smještena je u dom za starije i nemoćne, ali joj "Oaza" i nadalje posvećuje pažnju.

"Oazine" gerontodomaćice obavile su ukupno 124 obilaska starijih osoba, u okviru čega je od poslova obavljeno sljedeće: 62 spremanja kuća i stanova, 12 pospremanja dvorišta i šupa te sličnih prostora, 27 nabavki namirnica i ostalih potrepština...

Internet i kreativaInternet i kreativa(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U toku jedanaestog mjeseca 2015. godine održane su tri "Oazine" dječje radionice, koje se održavaju u Društvenom centru petkom od 18 do 20 sati i koje vodi Stela Fabijan. Na jednoj od njih djeca su pravila nakit od raznih perlica, a ostale dvije bile su pun pogodak jer su spojile rad na internetu a kreativnim izražavanjem. Na koji način?

Svi polaznici položili su sve ispiteSvi polaznici položili su sve ispite(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 18. XII. 2015. godine, održan je završni ispit "Oazinog" tečaja njemačkog jezika i domjenak tim povodom. Dvije grupe polaznika, početnici kojima je to prvi susret s njemačkim te nastavljači koji su odslušali prvi podstupanj stupnja A1 na prethodnom tečaju, dva su mjeseca, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, pohađali tečaj u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra. Tečaj je vodila Tijana Nedić, apsolventica Filozofskog fakulteta u Osijeku, kojoj je to bio prvi rad s odraslima.

Donacija u hraniDonacija u hraniU mjesecu studenom 2015. godine Mirovna grupa Oaza nastavila je pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka za starije i nemoćne osobe Grada Belog Manastira, koju financira Ministarstvo socijalne politike i mladih i dijelom Grad Beli Manastir. Trenutno je tom uslugom obuhvaćeno 36 starijih, bolesnih i socijalno ugroženih građana. Broj im i u toku istog mjeseca varira s obzirom na razne životne okolnosti, kao što su bolest, smrt, udomljavanje i sl.

Obroci se, kao i do sada, spremaju u kuhinji Crvenog križa Osijek, dovoze u Beli Manastir, a potom razvoze na kućne adrese korisnika. Ukupno je korisnicima dostavljeno 766 obroka, no u spomenutom mjesecu dobili su i dva dodatna obroka, koja su pripremljena u "Oazi" od donacija dobivenih s domjenaka održanih u Belom Manastiru (opširnije pročitati ovdje).

Četvrtak, 17. 12. 2015.

18 godina "Hrvatske žene"

Kliknite na zahvalnicu za veći formatKliknite na zahvalnicu za veći format

U četvrtak, 17. XII. 2015. godine, članice Društva "Hrvatska žena" – Baranja Beli Manastir proslavile su 18 godina postojanja i rada toga društva. Svečanom druženju u društvenim prostorijama u Omladinskom domu u Belom Manastiru prisustvovali su brojni gosti i suradnici. I kao što i priliči takvom događanju, bilo je tu lijepih riječi, prisjećanja i zahvala, što je kod mnogih članica izazvalo brojne emocije.

Prvo se gostima obratila predsjednica Marija Keler, a potom je najstarija članica i voditeljica radionice Marija Sičajmov uručila zahvalnice članicama koje su sve vrijeme podržavale rad društva, kao i udrugama s kojima je društvo proteklih godina surađivalo. Uime "Oaze" zahvalnicu je primila Ana Jeličić, koja se zahvalila "Hrvatskoj ženi" i zaželjela joj dalji uspješan rad.

Vesna Nedić, Jelena-Gordana Zloić i Branka KaseljVesna Nedić, Jelena-Gordana Zloić i Branka KaseljU četvrtak, 17. XII. 2015. godine, zaposlenice osječke Zaklade Slagalica izvršile su neposrednu provjeru provedbe "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Kontrolorke su bile Jelena-Gordana Zloić, voditeljica Odjela za ugovaranje i dodjelu financijskih potpora, i Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica, a primila ih je Vesna Nedić, "Oazina" projekt-koordinatorica i voditeljica projekta.

PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE

Edukacija 'Menadžment volontera' 2010. godineEdukacija 'Menadžment volontera' 2010. godine

Edukacija će se provoditi u Društvenom centru u Belom Manastiru, gdje "Oaza" ima svoje prostorije. Odvijat će se u tri jednodnevna ciklusa u toku tri mjeseca.

Cilj edukacije "Menadžment volontera" je razviti sposobnost uključivanja, educiranja, praćenja i motiviranja volontera. Projektom je predviđeno da će u edukaciji sudjelovati 15 osoba.

Ana Jeličić, Duško Kostić, Erika Jasnić, Miren Špek i Mirela AlagićAna Jeličić, Duško Kostić, Erika Jasnić, Miren Špek i Mirela AlagićU srijedu, 16. XII. 2015. godine, s početkom u 9 sati, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava održao je u belomanastirskom Društvenom centru motivacijski sastanak s predstavnicama P.G.D.I.-ja Mirelom Alagić i Erikom Jasnić, Mirovne grupe Oaza Anom Jeličić teUdrugeromskog prijateljstva "Luna" Duškom Kostićem. Navedene organizacije civilnog društva suradnici su na projektu IPA 2011 "Civilno društvo za odgovorno upravljanje".

Ponedjeljak, 14. 12. 2015.

Rad "Oazinog" internet-kluba (XI/2015)

Radno vrijeme: 8-20 sati svakog radnog danaRadno vrijeme: 8-20 sati svakog radnog danaU jedanaestom mjesecu 2015. godine u "Oazinom" internet-klubu bilo je 226 posjetitelja. Taj klub, da podsjetimo, djeluje u "Oazinim" prostorijama u belomanastirskom Društvenom centru, na adresi Ulica J. Antala 3. Otvoren je od 8 do 20 sati svakog radnog dana i prima sve dobronamjerne posjetitelje.

Jelena razvrstava doniranu robuJelena razvrstava doniranu robu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U toku mjeseca studenog 2015. godine "Oazina" burza odjeće i obuće zaprimila je robu od 26 donatora. Kod pojedinih donacija radilo se o većoj količini robe pa je trebalo čak po nekoliko dana da bi se sve to popisalo i preuzelo. Roba je korisnicima izdavana 49 puta, s tim da su neki dolazili i više puta jer se radi o višečlanim obiteljima pa ne mogu u jednom danu naći odjeću ili obuću za sve ukućane.

U ovom mjesecu bilo je i neuobičajenih donacija: veća količine školskih torbi s pripadajućim pernicama, dječja sjedalica za automobil te velika količina raznih igračaka, na veliko veselje najmlađih korisnika.

Jadranka Orešković, Anrijana Levačić i Adriana BalogJadranka Orešković, Anrijana Levačić i Adriana Balog(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

"Oazin" volonterski centar, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), dodijelio je volonterska priznanja za 2015. godinu volonterkama s područja Grada Belog Manastira. Opširnije pročitajte ovdje. Za volonterku godine proglašena je Anrijana Levačić, a priznanje za volonterski angažman u 2015. godini dobile su Jadranka Orešković i Adriana Bogdan.

Kliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 11. XII. 2015. godine, s početkom u 11 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, svečano je dodijeljeno priznanje volonterka godine i dva priznanja za volonterski angažman u 2015. godini. Dobitnice su Anrijana Levačić, Jadranka Orešković i Adriana Bogdan. Priznanja je dodijelio "Oazin" volonterski centar, a uručili su ih gradonačelnik Ivan Doboš, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak i potpredsjednica "Alerge" Mirela Kotromanović.

Ducini specijalitetiDucini specijalitetiNakon što smo u srijedu, 2. XII. 2015. godine, prigodnom svečanošću ispratili našu dugogodišnju radnu koleginicu Dubravka Simendić u mirovinu, osam dana kasnije ona je pozvala sve "Oazine" zaposlenike na ručak kako bismo još jednom obilježili taj prijelomni trenutak u njenom životu. Evo kako je taj događaj opisala najmlađa zaposlenica Sanela Stanojević:

Ponovo razgovori o zdravlju i djeciPonovo razgovori o zdravlju i djeci(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 10. XII. 2015. godine, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", ponovo je održana volonterska akcija "Volontirajmo jednom mjesečno u domu za starije osobe". Akciji se odazvalo šest "Oazinih" mlađih i starijih volonterki i jedan volonter: Ana, Berta, Donka, Dora, Sanja, Stela i Saša.

Povodom Međunarodnog dana volonteraPovodom Međunarodnog dana volontera"Oazin" volonterski centar poziva sve zainteresirane na dodjelu volonterskih priznanja za područje Grada Belog Manastira, koje će se održati u petak, 11. XII. 2015. godine, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, s početkom u 11 sati. Bit će dodijeljeno jedno priznanje volonter/ka godine i dva priznanja za volonterski angažman u 2015. godini.

Edukacija u sklopu projekta SOS-NETEdukacija u sklopu projekta SOS-NETU utorak i srijedu, 8 i 9. XII. 2015. godine, s početkom u 9 sati, u osječkom Zoo Hotelu održana je edukacija "Strateško planiranje". Edukacija je bila namijenjena organizacijama civilnog društva koje se bave pružanjem neke od socijalnih usluga, a sastavni je dio projekta SOS-NET.

Dobitnici nagrada i priznanjaDobitnici nagrada i priznanjaU srijedu, 9. XII. 2015. godine, u svečanom predvorju Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, uručene su nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić", koje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava dodjeljuju od 2009. godine u čast uglednog intelektualca Krunoslava Sukića (1952-2008), disidenta u vrijeme bivše Jugoslavije i hrabrog mirotvorca za vrijeme rata u Hrvatskoj, koji je jedan od najzaslužnijih što je u Osijeku 1992. godine osnovan spomenuti Centar.

Utorak, 08. 12. 2015.

Rad "Oazine" praonice (XI/2015)

Gerontodomaćica Stela prostire vešGerontodomaćica Stela prostire vešU mjesecu studenom 2015. godine "Oazina" praonica oprala je ukupno 15 mašina rublja za svoje korisnike – ugrožene Belomanastirce. Dolaskom hladnijeg vremena većinom su se prale deblje stvari, poput toplije i štrikane odjeće, deka i prekrivača, ali i rublje koje se svakodnevno nosi. Nakon pranja, "Oazine" gerontodomaćice rublje suše u zajedničkom prostoru Društvenog centra, u potkrovlju, kako bi se sve prikladno osušilo i vratilo korisnicima na dalju upotrebu.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu U ponedjeljak, 7. XII. 2015. godine, u Muzeju Slavonije Osijek, a pod nazivom "Nevidljivo učiniti vidljivim", Volonterski centar Osijek (VCO) dodijelio je godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. To je deseti, jubilarni put da VCO dodjeljuje takve nagrade. Na svečanosti je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Ponedjeljak, 07. 12. 2015.

Konferencija "Vrline solidarnosti"

Sudionici konferencijeSudionici konferencije(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 7. XII. 2015. godine, s početkom u 10 sati, u Hotelu Osijek i u organizaciji Volonterskog centra Osijek kroz program "Šalter", održana je konferenciji "Vrline solidarnosti". Prije samog otvaranja konferencije osječki gradonačelnik Ivica Vrkić pozdravio je prisutne i čestitao Volonterskom centru 10-ogodišnjicu postojanja. Uime Mirovne grupe Oaza na konferenciji je bila projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Književnica Isidora SekulićKnjiževnica Isidora SekulićU subotu, 12. XII. 2015. godine, s početkom u 18 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru, Ulica Imrea Nagya broj 8, održat će se književno veče pod nazivom "Moja poslednja glavobolja", na kojem će Jadranka Radošević, prof., govoriti o životu i djelu književnice Isidore Sekulić.

Književno veče organizira belomanastirsko Srpsko udruženje žena (SUŽ) "Dukat", koje srdačno poziva ljubitelje književnosti na prijatno druženje.

Subota, 05. 12. 2015.

Poziv na "Advent u Dardi"

Dvorca Esterházy i jezero ĐolaDvorca Esterházy i jezero ĐolaUdruga za ruralni turizam Đola, u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje i Općinom Darda, poziva na manifestaciju "Advent u Dardi", koja će se održati 6. XII. 2015. godine ispred Dvorca Esterházy u Dardi, s početkom u 17 sati. Program obuhvaća izlaganje rukotvorina i domaćih proizvoda na adventskom sajmu, uz bogatu gastroponudu i besplatno kuhano vino za sve posjetitelje.

Subota, 05. 12. 2015.

Čestitka volonterima

5. XII. - Međunarodni dan volontera5. XII. - Međunarodni dan volontera

članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri...članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri...Belišćanska Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" i ove je godine, kao i prethodnih, obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. XII.) i Međunarodni dan volontera (5. XII.). Tim povodom je 4. XII. 2015. organizirana prigodna svečanost na kojoj su sudjelovali članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri i ostali zainteresirani.

Publika na priredbi u ČačincimaPublika na priredbi u ČačincimaUdruga "Jaglac" iz Orahovice svečano je obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. XII.) i Međunarodni dan volontera (5. XII.) organizacijom priredbe, koja je održana 4. XII. 2015. godine, u 16 sati, u Hrvatskom domu kulture u Čačincima. Tu su članovi Kluba "Jaglac" i osobe s invaliditetom izveli predstavu "Priče iz Kockograda". Nakon toga slijedilo je predstavljanje rada Udruge "Jaglac" te zahvala volonterima i donatorima.

Ana Jeličić (treća zdesna)Ana Jeličić (treća zdesna)U petak, 4. XII. 2015. godine, u organizaciji Volonterskog centra Osijek, održano je predstavljanje sustava kvalitete za volonterske programe. Predstavljanje je održala Jelena Kamenko, uz prisustvo dvanaestak predstavnika raznih udruga, odgojnih ustanova i Crvenog križa, među kojima je bila i voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić.

Učesnici radionice u Hotelu SilverUčesnici radionice u Hotelu Silver(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak i petak, 3-4. XII. 2015. godine, s početkom u 9 sati, u osječkom Hotelu Silver održana je radionica pod nazivom "Od neuspješnih projekata do dodjele bespovratnih sredstava". Radionica je održana u sklopu projekta "Priprema projekata i podrška ESF-korisnicima", kojega provodi "WYG International", a čiji je glavni partner u projektu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

Četvrtak, 03. 12. 2015.

Novi drvored u Nazorovoj ulici

Pogled prema GimnazijiPogled prema GimnazijiTokom mjeseca studenog 2015. godine u belomanastirskoj Ulici Vladimira Nazora povađena su kržljava stabla dotadašnjeg drvoreda i posađena nova. Redakciji Radio-Baranje pristigli su brojni upiti o tome zašto su povađena ta stabla, a odgovor je potražen u belomanastirskoj komunalnoj službi, odakle je stigao odgovor da su stabla povađena jer se radilo o vrsti koja nije dobro uspijevala u našem podneblju. Umjesto te vrste posađeni su ukrasni bagremi okrugle krošnje.

Novopečena umirovljenica (u sredini)Novopečena umirovljenica (u sredini)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon petnaest godina volontiranja, aktivizma i rada u Mirovnoj grupi Oaza, 1. prosinca 2015. godine naša koleginica Dubravka Simendić otišla je u mirovinu. Ispratili smo je malom svečanošću, tortom i prigodnim poklonima. Želimo joj dobro zdravlje te ugodne penzionerske dane.

Utorak, 01. 12. 2015.

Održan okrugli stol u Osijeku

Učesnici okruglog stolaUčesnici okruglog stola(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 1. XII. 2015. godine, s početkom u 13:30 sati, u prostorijama Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek održan je okrugli stol na temu "Suradnja dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga u zajednici". Moderatorica okruglog stola bila je Jasna Petrović, a iz Baranje prisutni su bili "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić te ispred Grada Belog Manastira zamjenik gradonačelnika Zoran Kranjčec.

Utorak, 01. 12. 2015.

Poziv na edukaciju za OCD-e

Edukacija "Strateško planiranje / Operativni plan / Timski rad / Upravljanje ljudskim resursima" namijenjena je organizacijama civilnog društva (OCD) koje se bave pružanjem neke od socijalnih usluga. Edukacija ukupno traje 5 dana:

* 2 dana: Strateško planiranje,
* 1 dan: Operativno planiranje,
* 1 dan: Timski rad,
* 1 dan: Upravljanje ljudskim resursima.

Edukacija će biti organizirana za pet slavonskih županija, na dvije lokacije.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok