MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 09. 12. 2015.

Nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić" za 2015. godinu

Dobitnici nagrada i priznanjaDobitnici nagrada i priznanjaU srijedu, 9. XII. 2015. godine, u svečanom predvorju Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, uručene su nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić", koje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava dodjeljuju od 2009. godine u čast uglednog intelektualca Krunoslava Sukića (1952-2008), disidenta u vrijeme bivše Jugoslavije i hrabrog mirotvorca za vrijeme rata u Hrvatskoj, koji je jedan od najzaslužnijih što je u Osijeku 1992. godine osnovan spomenuti Centar.

Nagrada "Krunoslav Sukić" 2015. godine dodijeljena je Marijanu Gubini, mirovnom aktivistu i autoru knjige i kazališne predstave "260 dana", i Prince-u Wale-u Soniyiki-ju, mirovnom aktivistu koji u Hrvatskoj uživa politički azil i koji je osnivač Društva Afrikanaca u Hrvatskoj. Priznanje "Krunoslav Sukić" za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava dodijeljeno je zagrebačkom Centru za mirovne studije. Priznanje "Krunoslav Sukić" za knjigu godine 2014/2015. koja pridonosi razumijevanju mirotvorstva, nenasilja i kulture ljudskih prava dodijeljena je novinaru Borisu Paveliću za knjigu "Smijeh slobode: uvod u Feral Tribune", a Priznanje "Krunoslav Sukić" Mirotvorna škola dodijeljeno je Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

Okupljene na dodjeli nagrada i priznanja, među kojima je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, pozdravili su veleposlanica Kraljevine Nizozemske Ellen Berends i zamjenik osječkog dogradonačelnika Denis Ambruš.

(Opširnije i foto: ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok