MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 12. 2015.

Prigodna svečanost u belišćanskom "Zvonu"

članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri...članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri...Belišćanska Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" i ove je godine, kao i prethodnih, obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. XII.) i Međunarodni dan volontera (5. XII.). Tim povodom je 4. XII. 2015. organizirana prigodna svečanost na kojoj su sudjelovali članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri i ostali zainteresirani.

Dodatni povod za slavlje bila je i nagrada dodijeljena Udruzi "Zvono" za inkluzivni volonterski program "Volunteer New Deal". To je projekt koji u volonterske aktivnosti uključuje osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te druge marginalizirane skupine u zajednici. Kroz taj program članovi Udruge "Zvono" od korisnika volonterskih usluga postaju pružatelji volonterskih usluga i svoja znanja, vještine i vrijeme daju zajednici.

Volonterski poslovi u koje se uključuju volonteri kroz taj program poslovi su u domovima za starije i nemoćne – druženje s korisnicima, pomoć oko čišćenja i prehrane te pomoć samačkim kućanstvima u ruralnim područjima i sudjelovanje u većim volonterskim aktivnostima u lokalnoj zajednici.

Zahvalnicu za poseban doprinos lokalnoj zajednici Volonterski centar Osijek uručio je i članu "Zvona", volonteru Željku Barjaktareviću, koji se kroz program "Volunteer New Deal" uključio u sve provedene aktivnosti i sudjelovao u svim volonterskim akcijama u lokalnoj zajednici.

Na spomenutoj prigodnoj svečanosti sudionicima je predstavljen i projekt SOS-NET. Također su prisutni informirani o osnivanju Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET i o skorom pokretanju web-portala, putem kojega će se organizirati internetska burza socijalnih usluga.

(Opširnije: udrugazvono.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok