MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 08. 12. 2015.

Rad "Oazine" praonice (XI/2015)

Gerontodomaćica Stela prostire vešGerontodomaćica Stela prostire vešU mjesecu studenom 2015. godine "Oazina" praonica oprala je ukupno 15 mašina rublja za svoje korisnike – ugrožene Belomanastirce. Dolaskom hladnijeg vremena većinom su se prale deblje stvari, poput toplije i štrikane odjeće, deka i prekrivača, ali i rublje koje se svakodnevno nosi. Nakon pranja, "Oazine" gerontodomaćice rublje suše u zajedničkom prostoru Društvenog centra, u potkrovlju, kako bi se sve prikladno osušilo i vratilo korisnicima na dalju upotrebu.

Korisnicima takva vrsta pomoći puno znači jer sami ili nisu u mogućnosti ili nemaju sredstva za samostalno pranje u svojim domovima, a "Oazinim" gerontodomaćicama predstavlja veliko zadovoljstvo učiniti tu malu sitnicu od posla, koja s druge strane predstavlja održavanje higijene koje je vrlo bitno za samo zdravlje svake osobe. Ono što se većini ljudi čini jednostavnim i lakim poslom, koji svakodnevno čine u svojim domovima: samo potrpaju rublje u perilicu i samo uključe stroj te je za tili čas rublje mirisno i čisto, drugima pak čini veliki problem jer u svojim domovima ili nemaju perilice ili su toliko stari i nemoćni da to sami ne mogu učiniti. Zato im ta "Oazina" usluga jako puno znači i predstavlja veliko olakšanje da netko drugi, odnosno "Oazine" gerontodomaćice, to mogu učiniti za njih.

U mjeseca na koji se odnosi ovaj izvještaj nije bilo pranja vezanog za "Oazinu" burzu odjeće i obuće jer je sva roba koja je pristigla bila uredna i čista. Stoga nije bilo potrebe za dodatnim pranjem.

Pročitano 736 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok