MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 20. 12. 2015.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (XI/2015)

Gerontodomaćica Stela sa svojom štićenicomGerontodomaćica Stela sa svojom štićenicomMirovna grupa Oaza pružala je i tokom 11. mjeseca 2015. godine socijalnu uslugu pomoć u kući za građane Belog Manastira treće životne dobi. U gerontotimu su, pored voditeljice i asistentice, bile četiri gerontodomaćice, od kojih jedna obavlja i posao gerontokrojačice. Pomoć u kući pružana je za ukupno 18 osoba (16 žena i dva muškarca). Najstarija "Oazina" korisnica smještena je u dom za starije i nemoćne, ali joj "Oaza" i nadalje posvećuje pažnju.

"Oazine" gerontodomaćice obavile su ukupno 124 obilaska starijih osoba, u okviru čega je od poslova obavljeno sljedeće: 62 spremanja kuća i stanova, 12 pospremanja dvorišta i šupa te sličnih prostora, 27 nabavki namirnica i ostalih potrepština...

Osim toga, "Oazine" gerontodomaćice su, prema potrebi i zahtjevima korisnika, prale posuđe, spremale jednostavnije obroke ili pripomagale u vršenju osobne higijene. Rublje je oprano 13 puta, ili u "Oazinoj" praonici ili u domu korisnika ako imaju vlastiti stroj za pranje rublja, a ono rublje koje je oprano u "Oazi", osušeno je, složeno i vraćeno korisnicima.

Nadalje, gerontodomaćice su plaćale kućne račune, odlazile liječnicima opće prakse po redovne medikamente, recepte ili uputnice, odlazile u ljekarne, sređivale kućne dokumentacije, najčešće medicinske, ali i druge, masirale svoje korisnike, družile se i razgovarale s njima, donosile im besplatne novine i časopise, cijepale krupna i sitna drva te ih unosile u kuće i stanove…

Odrađeni su i drugi poslovi, kao što su na primjer: pranje prozora, čišćenje lišća, presvlačenje posteljine, pranje zavjesa i kačenje, ribanje podova nakon dimnjačarskih usluga, loženje vatre i drugo.

Pročitano 821 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok