MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 12. 2015.

Završetak tečaja njemačkog jezika

Svi polaznici položili su sve ispiteSvi polaznici položili su sve ispite(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 18. XII. 2015. godine, održan je završni ispit "Oazinog" tečaja njemačkog jezika i domjenak tim povodom. Dvije grupe polaznika, početnici kojima je to prvi susret s njemačkim te nastavljači koji su odslušali prvi podstupanj stupnja A1 na prethodnom tečaju, dva su mjeseca, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, pohađali tečaj u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra. Tečaj je vodila Tijana Nedić, apsolventica Filozofskog fakulteta u Osijeku, kojoj je to bio prvi rad s odraslima.

U obje grupe bilo je po 12 polaznika iz različitih dijelova Baranje, koji su se zbog poslovnih ili privatnih razloga upustili u učenje novog jezika. Tečaj je trajao 60 sati te se održavao tri puta tjedno. Nakon svake obrađene cjeline iz knjige, polaznici su pisali test. Početnici su radili prvih pet lekcija iz priručnika "Themen aktuell 1", a nastavljači prvih pet lekcija iz priručnika "Themen aktuell 2".

Glavni naglasak tečaja bio je na što boljem razumijevanju njemačkog u govoru i pismu te na tome da se polaznici sami odvaže okušati i u govoru. Radna atmosfera bila je opuštena, svi su polaznici lijepo surađivali, međusobno se ispomagali, a ponekad se čak i međusobno ispravljali.

Predavačici je rad s odraslima prije početka tečaja predstavljao određenu enigmu, koju je ubrzo zamijenilo zadovoljstvo. Pokazalo se da polaznici vladaju solidnim znanjem metajezika, što omogućava lakše objašnjavanje gramatike. Predavačica je često koristila vlastite primjere kako bi što bolje dočarala korištenje određenih gramatičkih struktura. Atmosferu na satu često je popravljalo i prepričavanje osobnih pričica povezanih s određenom temom, kao i pisanje i glumljenje dijaloga (poput posjeta doktoru, narudžbi u restoranu i sl.).

Svi polaznici položili su sve testove. Prosječni postotak riješenosti za grupu početnika bio je 96%, a za grupu nastavljača 85%. Ostvareni su iznimno visoki postoci zbog detaljnog vježbanja i pisanja probnih testova, u kojima su se polaznici mogli unaprijed upoznati s tipovima zadataka, što je vodilo boljem pripremanju za konačni ispit. Polaznici su pred sam kraj tečaja pisali i službeni "Themen test", u kome su mogli provjeriti svoje znanje na pitanjima koja prate lekcije. Početnici su klasifikacijski test riješili s prosječnih 74% (za prvih pet lekcija), a nastavljači s prosječnih 62% (za lekcije i s prvog i s drugog tečaja).

Svi sudionici tečaja dobili su diplome. Početnici su dobili diplomu da su završili prvi podstupanj stupnja A1 (A1-1), a nastavljači da su završili drugi podstupanj stupnja A1 (A1-2), što znači da su početni stupanj A1 završili u cijelosti.

Početnički tečaj pohađali su Mirjana Gajić, Ivanka Grozdek, Vera Jurić, Snježana Kerovec, Jovana Kovačević, Robert Lambreščak, Ana Ljuština, Branka Mendler, Saša Milašinović, Grozda Ristić, Milanka Šesta, Martina Šteler, a nastavljački Aleksandra Đurković, Dora Fabijan, Stela Fabijan, Ana Jeličić, Miroslav Mitrović, Evica Petković, Marija Radojčić, Sanela Stanojević, Tea Stanojević, Nemanja Stojanović, Jasna Šalajić i Željka Šutalo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok