MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 06. 07. 2020.

I. izvještaji s osposobljavanja za voditelja EU-projekata

Anita Drenjančević (Bilje)Anita Drenjančević (Bilje)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Prvi izvještaji polaznika osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU stizali su do kraja mjeseca lipnja 2020. godine na e-mail koordinatorice projekta "Nova znanja – nove prilike" za Osječko-baranjsku županiju Vesne Nedić.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom osposobljavanje se odvija online. Provodi ga Algebra d.o.o. za obrazovanje odraslih i usluge – Centar Osijek.

Nakon podjele promidžbenog materijala svim polaznicama i jednom polazniku, o čemu smo pisali ovdje, ovdje, ovdje i ovdje, polaznici su 15. VI. 2020. u 17 sati počeli s osposobljavanjem, svatko u svom domu (odn. okruženju), onako kao je i propisano mjerama Stožera za civilnu zaštitu. Predavanja se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati.

Ankica Pašalić (Osijek)Ankica Pašalić (Osijek)Na samom početku prvog predavanja predavačica Maja Galić iz "Algebre" kratko se predstavila (odakle je, gdje radi, kako je počela raditi na projektima itd.).

Na prvom predavanju, napisaše to svi polaznici, bilo je jako puno informacija: o tome kako će se predavanja održavati, kakav će im biti raspored, gdje se mogu naći potrebni materijali, od koliko se modula sastoji osposobljavanje (doznali su da se radi o pet modula!), koliko svaki modul traje, upoznavanje s grupom...

Tema prvog predavanja bila je: "EU-fondovi i uvod u upravljanje EU-projektima", koja je obuhvaćala upoznavanje s terminologijom vezanom za pisanje projekata te odgovore na brojna pitanja: što je projekt, koje su njegove karakteristike, tko su dionici i korisnici projekta, kakav je životni ciklus projekta...

Na kraju prvog predavanja svi polaznici bili su zadovoljni, pogotovo što su shvatili da i online-tip predavanja pruža mogućnosti da se nauči građa, kao i predavanje uživo.

Evo nekoliko kratkih komentara polaznica i jednog polaznika:

Dijana Galošević (Belišće)Dijana Galošević (Belišće)Anita Drenjančević
"Jako puno informacija, kvalitetna prezentacija, danas upoznavanje s pisanjem projekta. Predavanja su zanimljiva. Stvarno je veliko područje, nisam ni svjesna koliko je mogućnosti dok se ne baviš tom temom. Ima jako puno gradiva koje se mora naučiti, no već su neke stvari jasnije. Moramo se odlučiti za temu (natječaj) koju ćemo kroz osposobljavanje odrađivati, a imat ćemo i seminarski rad."

Ankica Pašalić
"Na predavanju je u prvom dijelu bilo govora općenito o tome kako će izgledati predavanja, kakav će biti raspored, gdje možemo pronaći potrebne materijale, od koliko se modula sastoji osposobljavanje i koliko svaki modul traje. U drugom dijelu bilo je uvodno predavanje o projektima. Veoma zanimljivo, ali i zahtjevno."

 

Ivana Miličević (Višnjevac)Ivana Miličević (Višnjevac)Dijana Galošević
"Grupa je raznovrsna i zanimljiva. Predavanje je održano na vrlo zanimljiv način, u kojem smo u dijalogu s predavačicom interaktivno sudjelovali svojim pitanjima i odgovorima na chatu."

Ivana Miličević
"Prvo predavanje prošlo je uspješno. Prošli smo uvod u projekte EU i upoznali se s terminom projekt i ostalom terminologijom vezanom za projekte. Budući da nas većina nije imala mikrofon, komunikaciju smo obavljali putem chata. Predavačica je bila jasna i detaljna u odgovorima na postavljena pitanja."

Jasminka Paunović
"Predavanja su organizirana online zbog epidemije i mjera restrikcije, ali je interakcija grupe i predavačice (i grupe međusobno) izvrsna i nemamo osjećaj izoliranosti, odvojenosti, već pravog zajedništva. Radujem se sljedećem predavanju."

Jasminka Paunović (Osijek)Jasminka Paunović (Osijek)Katarina Gaćina
"Upoznati smo s mogućnostima koje ćemo imati završetkom osposobljavanja te kako je važno upoznati projektni ciklus i načine financiranja, poput bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF). Budući da smo mi polaznici ciljna skupina ovog projekta, bilo nam je jednostavno zaključiti tko su sve sudionici projekta. Mi kao polaznici možemo se nadati da ćemo jednoga dana utjecati na krajnje korisnike, pišući projekte te upravljati istima... Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje."

Maja Štraub
"Iako dosad nikad nisam sudjelovala u online-predavanju, moram priznati da nije loše, stvarno bolje od očekivanog, a predavačica je odlična, zanimljiva, puna primjera i ugodno ju je slušati."

Marko Perković
"Na prvom predavanju bila je ugodna radna atmosfera na temelju interaktivnosti sudionika. Predavačica nas je upoznala s terminologijom vezanom za pisanje projekata i sa svim karakteristikama projekata."

* * *

Projekt "Nova znanja – nove prilike" provodi Udruga žena Vukovar u četiri županije, u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Projekt "Nova znanja – nove prilike" odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Katarina Gaćina (Beli Manastir)Katarina Gaćina (Beli Manastir)Maja Štraub (Magadenovac)Maja Štraub (Magadenovac)Marko Perković (Josipovac)Marko Perković (Josipovac)

Monika Joh (Beli Manastir)Monika Joh (Beli Manastir)

Maja Galić, predavačicaMaja Galić, predavačica

Pročitano 634 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok