MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 15. 06. 2020.

Predaja promidžbenog materijala (3)

Koordinatorica Vesna Nedić s polaznicama osposobljavanjaKoordinatorica Vesna Nedić s polaznicama osposobljavanja(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon što je predala promidžbeni materijal projekta "Nova znanja – nove prilike" Katarini Gaćina u Belom Manastiru (vidjeti OVDJE) i Dijani Galošević u Belišću (vidjeti OVDJE), koordinatorica tog projekta za Osječko-baranjsku županiju Vesna Nedić sastala se u ponedjeljak, 15. VI. 2020. godine, s početkom u 10 sati, na ulazu u Regionalni ured Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), s pet (od ukupno osam) polaznica osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU. Na sastanku su bile (na slici): Ankica Pašalić (Osijek), Anita Drenjančević (Bilje), Jasminka Paunović (Osijek), Maja Štraub (Magadenovac) i Ivana Miličević (Višnjevac).

Kao i Katarina Gaćina i Dijana Galošević, i one su dobile sljedeće:

  • letak iz kojeg se vide cilj, planirani rezultati, aktivnosti, razdoblje provedbe, ukupna vrijednost, kao i kratak opis čitavog projekta
  • USB-stik napravljene većim dijelom od drveta
  • ekoolovku
  • platnenu torbu
  • rokovnik "Ekoteka"

* * *

I toj grupi pružene su informacije o osposobljavanju, za koje se trebaju direktno javiti Udruzi žena Vukovar, koja je i nositelj projekta "Nova znanja – nove prilike", a kratko izvještavanje i fotografije tokom osposobljavanja trebaju slati partneru na projektu Mirovnoj grupi Oaza. Grupa je bila puna pitanja vezanih za osposobljavanja, ali i priča oko nalaženja posla, testiranja za posao te o tečajevima i edukacijama koje su prošle, a da posao još uvijek nisu našle.

Polaznice su se pitale kako će se snaći s online-predavanjima, hoće li sve funkcionirati kako je predviđeno te hoće li raditi u grupama? Čak su izrazile želju da se formira grupa na Viberu (što je koordinatorica kasnije i uradila), kako bi mogle izmjenjivati informacije, savjete i znanja stečena na predavanjima. Na koncu je pao i dogovor da taj sastanak uživo (u vanjskom prostoru, u skladu s protuepidemijskim mjerama) ne bude i jedini za vrijeme osposobljavanja. A kad će se i gdje ponovo sastavi, dogovorit će se – naravno – preko grupe na Viberu.

* * *

Projekt "Nova znanja – nove prilike" provodi Udruga žena Vukovar u četiri županije, u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice. Svaka od tih udruga provela je motivacijske radionice sa zainteresiranim kandidatima – dugotrajno nezaposlenim osobama, od kojih je – nakon psihološkog testiranja – psihologija odabrala iz svake županije po osam polaznika osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU, koje je za polaznike potpuno besplatno.

Projekt "Nova znanja – nove prilike" odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok