MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Socijalni programi
Od 2005. godine "Oaza" uspješno provodi projekt pod nazivom "Pomoć starim osobama". Projektom je obuhvaćeno ukupno 40 osoba preko 65 godina starosti, uglavnom bolesnih, koje nemaju srodnika ili oni žive u drugim mjestima. Dvanaest je osoba bilo preko 80 godina, 9 su bili muškarci, a 31 žena. Na projektu je radilo 5 ili 6 aktivista, koji su obavili 600 nabavki namirnica, 158 nabavki lijekova iz apoteke, 436 spremanja u stanu i dvorištu, 369 odnošenja novina i čitanje slijepima i bolesnima te 1627 razgovora, druženja, razonode, šetnji i sličnog. Treba dodati i 942 zahtjeva posebne vrste za najrazličitije potrebe: od rješavanja dokumenata, osobnih i zdravstvenih iskaznica, održavanje higijene, šivanja, dovođenja raznih majstora za popravke u kući, odlaska na groblje i slično.
Taj "Oazin" socijalni program doprinosi smanjenju deficitarnosti oficijelnog sektora u gradu, ali i humanitarno-filantropskom profiliranju članstva udruge.
Do sada su ga financirali: Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Osječko-baranjska županija, Zagrebačka banka i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz institucionalnu potporu.
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok