MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Edukativni programi

Dječje radioniceDječje radionice"Oaza" organizira edukacije koje upozoravaju na štetnu ovisnost o alkoholu, duhanu i drogi. Edukacije vode diplomirana psihologinja, doktorica Hitne pomoći i djelatnici Policijske postaje u Belom Manastiru. Održavaju se jednom mjesečno od 5 mjeseca 2006. godine za djecu od 7 do 14 godina.
Edukacije protiv ovisnosti slušalo je do sada sedamdesetero djece. Teme su bile različite:
a)    koje su ovisnosti najčešće
b)    što moramo znati o ovisnosti
c)    zašto je ovisnost kronična bolest
d)    kako prepoznati znakove ovisnosti u svojoj sredini i s kim to podijeliti
e)    kako postupamo s ovisnicima koji krše zakon
f)    što čeka ovisnike o drogi
g)    kako povratiti povjerenje kod roditelja, nastavnika i prijatelja ...
Edukacije o ovisnosti dosada su financirali: Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz institucionalnu potporu.

Tečaj njemačkog jezika "Oaza" je provodila od 2000. do 2002. godine. Od 2006. godine ponovo se provodi. Tečaj je trajao 4 mjeseca i to na potpuno volonterskoj osnovi. Vodila ga je Snježana Vinojčić.

"Oaza" organizira tečajeve engleskog jezika od 1999. godine.
Zahvaljujući Europskoj komisiji i potpori dobivenoj na CARDS-u 2002, prošle (2006) godine kroz projekt "Besplatna informatička obuka i tečaj engleskog jezika za nezaposlene Baranjce", ostvaren u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, 81 nezaposlena osoba prošla je tečaj engleskog jezika, s tim da su neki polaznici pohađali početni tečaj, neki tečaj drugog, a neki trećeg stupnja. Ukupno je odrađeno 560 sati tečaja.
Cilj tečaja je da engleski jezik usvoji što više Baranjaca. Time se ujedno mladi pripremaju za informatičku obuku, za posao ili za uključivanje u volonterski rad u nevladinim organizacijama.
Tečaj traje dva i pol mjeseca, a nakon njega polaznicima se uručuju diplome.
Tečajeve engleskog jezika do sada su financirali: Europska komisija, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz institucionalnu potporu.
Internet-klub radi od 2003. godine. Zahvaljujući potpori Europske komisije tokom 2006. godine svakodnevno je korisnicima u "Oazi" bilo omogućeno besplatno korištenje interneta. U 2006. godini 288 osoba bile su stalni korisnici interneta ili su se u slobodno vrijeme služile kompjuterima za svoje svrhe. Taj broj je premašio očekivane rezultate projekta (po planu 50 osoba). Bilo je ukupno 2.647 pristupa interneta (po planu 640 pristupa).
Internet-klub radi svaki dan od 9 do 19 sati, osim kad se odvijaju informatičke obuke (ponedjeljak, srijeda i petak od 18 do 20 sati).
Do sada su ga financirali: Europska komisija, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, CNF iz Nizozemske, Grad Beli Manastir i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz institucionalnu potporu.
Informatička obuka se održava kontinuirano od 11. mjeseca 1999. godine (s malim prekidima između donacija). Do sada je "Oazinu" informatičku obuku prošlo preko 400 osoba.
Zahvaljujući Europskoj komisiji i potpori dobivenoj na CARDS-u 2002, prošle (2006) godine kroz projekt "Besplatna informatička obuka i tečaj engleskog jezika za nezaposlene Baranjce", ostvaren u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, 89 nezaposlenih osoba prošlo je osnovnu informatičku obuku. Obuka je trajala 630 sati (13% više od plana projekta).
Od 6. mjeseca 2006. provodi se viša informatička obuka. Do sada je 51 osoba prošla tu obuku.
Informatička obuka djelomično je obuhvaćala i osobe kojima je poznavanje rada na kompjuterima bio ultimativni zahtjev za zasnivanje radnog odnosa pa su se "Oazi" obraćali za pomoć.
Informatičku obuku do sada su financirali: Europska komisija, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, CARE International, Otvoreno društvo Hrvatske, CNF iz Nizozemske, Osječko-baranjska županija, Grad Beli Manastir i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz institucionalnu potporu.
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok