MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica
Nedjelja, 24. 05. 2020.

Najava 19. Kulinijade u Jagodnjaku

Arhivski snimak: Kulinijada 2015. godineArhivski snimak: Kulinijada 2015. godineKako javlja BaranjaMedija na svojoj FB-stranici, ovogodišnja, 19. po redu Kulinijada u Jagodnjaku održat će se na Spasovo, 28. V. 2020. godine (četvrtak), pod posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa. Bit će zatvorenog tipa, a ulaz u novoizgrađeni vatrogasni dom u Jagodnjaku, gdje će se sve i održavati, bit će moguć isključivo s pozivnicom.

Državna zastava na banderi u Belom ManastiruDržavna zastava na banderi u Belom ManastiruNa inicijativu mnogobrojnih građana, a sve povodom nadolazećeg Dana državnosti (30. V.), Grad Beli Manastir započeo je prigodno uređenje grada. Uređenje je započeto isticanjem zastava, a sukladno Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske (NN 55/90, NN 26/93).

22. V. - Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. V. - Međunarodni dan biološke raznolikosti Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti da bi ukazali na važnost biološke raznolikost za održivi razvoj. Ove se godine Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava pod sloganom "Naša su rješenja u prirodi". Dok globalna zajednica, u svjetlu pandemije koronavirusa, preispituje svoj odnos s prirodom, jedno je sigurno: unatoč našem tehnološkom napretku, ljudi u potpunosti ovise o zdravim i vitalnim ekosustavima – oni su neophodni za naše zdravlje, vodu, hranu, lijekove, odjeću, gorivo, energiju…

Online-sastanak: Beli Manastir - Vukovar - Pakrac - ViroviticaOnline-sastanak: Beli Manastir - Vukovar - Pakrac - ViroviticaU ponedjeljak, 18. V. 2020. godine, s početkom u 14 sati, održan je drugi neformalni online-sastanak predstavnica svih partnera na projektu "Nova znanja – nove prilike". Sastanak je održan korištenjem platforme, odnosno videokonferencijske aplikacije Zoom.

Državna cesta D517 kod ŠirinaDržavna cesta D517 kod Širina(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ovaj fotoalbum snimljen je 6. V. 2020. godine u dvostrukoj krivini na državnoj cesti D517 u blizini Širina.

Velika vanjska terasa Restorana PanonVelika vanjska terasa Restorana PanonU utorak, 12. V. 2020. godine, Restoran Panon, koji djeluje u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi na adresi Moše Pijade 11, ponovo je počeo s radom nakon što je bio, kao i svi drugi ugostiteljski objekti u Hrvatskoj, zatvoren više od mjesec i pol dana zbog pandemije koronavirusa.

Restoran Panon raspolaže velikom vanjskom terasom, koja može primiti preko sto osoba, zadovoljavajući sve uvjete i preporuke koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo s ciljem sprečavanja zaraze koronavirusom. Restoran također raspolaže zatvorenom terasom te malom i velikom salom.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U "Glasu Slavonije" od 15. V. 2020. godine (broj 31.379, str. 17) objavljen je članak dopisnika Vladimira Grgurića pod naslovom "Edukacija za voditelja projekata". U članku je riječ o besplatnom tečaju virovitičke udruge "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" kroz partnerski projekt "Nova znanja – nove prilike".

U članku se spominju Udruga žena Vukovar kao nositelj projekta te još dva partnera na projektu: Mirovna grupa Oaza Beli Manastir i Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca.

Udruga 'MI' - SplitUdruga 'MI' - SplitPismo Udruge "MI" – Split:

Ovim putem obavještavamo zainteresirane o početku provedbe međunarodnog istraživanja o stavovima o (kriznom) volontiranju, koje se provodi u sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize" (VOCIS).

Istraživanjem planiramo obuhvatiti minimalno 500 ispitanika s područja cijele Hrvatske. Vaša suradnja bila bi nam od velikog značaja u provedbi ovog istraživanja.

Link na upitnik: OVDJE

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek šalje poruku svima kojima je potrebna pravna pomoć: S obzirom na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, jedno vrijeme Centar za mir neće primati stranke u uredu u Osijeku, niti će pravnica dolaziti u Beli Manastir i Dardu. Zbog toga je za stranke osiguran besplatni telefon, preko koga će zainteresirani moći dobiti besplatnu pravnu pomoć svaki radni dan od 9 do 14 sati.

Besplatni telefon: 0800-900-880 i e-mail: bpp@centar-za-mir.hr

Srijeda, 13. 05. 2020.

Rad od kuće: Neno Radić

Rad od kuće: Neno RadićRad od kuće: Neno RadićDana 16. III. 2020. "Oaza" je otkazala sve aktivnosti s korisnicima u svojim prostorijama (vidjeti OVDJE) i organizirala rad od kuće u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U srijedu, 13. V. 2020. godine, s početkom u 19 sati, svestrani muzičar Boško Beuk, porijeklom iz Jagodnjaka. koji živi u Španjolskoj, organizira online-koncert preko svoje stranice na Facebooku. Izvodit će svoje pjesme na našem jeziku, između ostalih: "Okus jagoda", "Život nije fer", "Milo moje", "Moj svijet", "Obala", "Samo ti i ja", "Posljednja sonata Belog Manastira" i druge.

Boško nam poručuje: "Svi ste pozvani! Tamo gdje riječi nemaju smisao, govori muzika!" Njegov online-koncert održan 10. V. na španjolskom jeziku može se poslušati na Facebooku (ovdje), a "Posljednju sonatu Belom Manastiru" možete poslušati na YouTubeu:

Utorak, 12. 05. 2020.

Međunarodni dan sestrinstva

2020. 'Godina medicinskih sestara i babica'2020. 'Godina medicinskih sestara i babica'U svijetu se svake godine 12. svibnja / 12. maj obilježava kao Međunarodni dan sestrinstva. Taj se datum povezuje s rođenjem začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale (Florens Najtingejl; 12. V. 1820). Svijet poklanja veliki značaj tom danu pa je i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/WHO) odredila 2020. godinu za "Godinu medicinskih sestara i babica".

Ponedjeljak, 11. 05. 2020.

Rad od kuće: Ana Jeličić

Ana Jeličić u svom domuAna Jeličić u svom domuKao "Oazina" vanjska suradnica, Ana Jeličić je u proteklom mjesecu travnju 2020. godine, poput većine zaposlenih u Hrvatskoj, svoje zadatke obavljala od kuće. Naravno, to su bili oni neophodni zadaci koje je bilo moguće na taj način obaviti u jeku pandemije izazvane koronavirusom.

Torbe i jastučići za igle od reciklažnog materijalaTorbe i jastučići za igle od reciklažnog materijalaZbog pandemije izazvane koronavirusom "Oazini" zaposlenici radili su od kuće cijeli četvrti mjesec 2020. godine, a aktivnosti s korisnicima nisu se održavale. Zato se i rad "Oazinog" šnajderaja, koji djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", a kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, odvijao u kući "Oazine" krojačice Jelene Opačić-Matijević.

Ona je tokom tog mjeseca od doniranih materijala (starih košulja i stare krevetnine) sašila 30 platnenih torbi i 30 jastučića za igle, koji će biti poklonjeni korisnicima "Oazinih" besplatnih toplih obroka.

(Fotoalbumi: Bolmanski spomenik, Partizansko groblje, Beli Manastir, Batina)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U Baranji je, zahvaljujući Udruzi antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir i njezinom agilnom i aktivnom predsjedniku Nikoli Opačiću, na dostojanstven način obilježen 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, i 75. godišnjica konačnog sloma nacističke Njemačke i njezinih satelita. Kako su još uvijek na snazi mjere zaštite od širenja pandemije izazvane koronavirusom, obilježavanje je organizirano pomalo u diskreciji i s minimalnim brojem učesnika, a s ciljem da se ne zaboravi datum kad je konačno zaustavljena tadašnja "pandemija".

Subota, 09. 05. 2020.

Facebook Concierto Boška Beuka

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U nedjelju, 10. V. 2020. godine, s početkom u 18 sati, održat će se Facebook Concierto Boška Beuka, koji će moći pratiti svi koji to žele preko Boškove FB-stranice (Bosko Beuk). Koncert se održava u sklopu Internetskog festivala u danima izolacije španjolskog grada Oropesa del Mar.

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, a tim danom u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa. Iako ove godine zbog epidemije koronavirusa neće biti tradicionalnih programa obilježavanja na otvorenom, Hrvatski Crveni križ na ovaj važan datum ipak želi izraziti duboku zahvalnost volonterima koji već više od dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

(Izvor: hck.hr)

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika (8. V.) Udruga SVE za NJU, zajedno s partnerima, organizira online-tribinu "To nisu samo ženske stvari", na kojoj sudjeluju prim. mr. sc. Višnja Matković, prof. dr. sc. Herman Haller, prof. dr. sc. Stjepko Pleština i Ljiljana Vukota, mag. psih.

Četvrtak, 07. 05. 2020.

Fotovijest: Puni Mjesec

Puni Mjesec nad Belim ManastiromPuni Mjesec nad Belim Manastirom

Četvrtak, 07. 05. 2020.

Otvara se Zoovrt Osijek

Boris Piližota (treći slijeva)Boris Piližota (treći slijeva)Zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota na svojoj FB-stranici javlja "sjajnu vijest koja će razveseliti mnoge građane". Vijest je "došla iz Zoološkog vrta! Nakon što su obavili sve potrebne pripreme koje su u epidemiološkom smislu propisali epidemiolozi HZJZ Osječko-baranjske županije, djelatnici Zoološkog vrta u petak (08.05.) svim će posjetiteljima otvoriti svoja vrata! Uz to, pripremljena je i kompa koja će također početi s plovidbom!"

Stranica 1 od 313
Nalazite se ovdje: Naslovnica
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok