MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Od 2013. godine, svakog 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka jajnika kao svjetska inicijativa s ciljem podizanja svijesti žena o važnosti redovnih pregleda. Zagrebačka "Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU" članica organizacije World Ovarian Cancer Coallition (WOCC) od njezinoga osnivanja, a od 2015. redovito obilježava taj dan. Posljednjih godina to čini javnim tribinama i javnozdravstvenim akcijama pod nazivom "To nisu samo ženske stvari" i pod motom: Ženska bolest nije samo ženska stvar.

Nedjelja, 02. 05. 2021.

Hristos vaskrse!

Hristos vaskrse! Sretan Uskrs!Hristos vaskrse! Sretan Uskrs! 

Subota, 01. 05. 2021.

Međunarodni praznik rada

Praznik radaPraznik radaMeđunarodni praznik rada ili Prvi maj praznik je kojim pripadnici i simpatizeri radničkog pokreta iskazuju opću solidarnost radništva i obilježavaju sjećanje na dostignuća radničkog pokreta, odnosno žrtve koje su pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava.

Sjedište LAG-a BaranjaSjedište LAG-a BaranjaPotpore od 15.000 eura

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja sa sjedištem u Šećerani blizu Belog Manastira 15. IV. 2021. godine raspisala je natječaj za Mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Lokalne razvojne strategije (LRS) LAG-a Baranja. Raspoloživa sredstva u tom natječaju iznose skoro 1.133.000 kuna, a visina potpore po projektu iznosi malo više od 113.000 kuna (ili 15.000 eura).

Prijave na natječaj mogu se podnositi od prvog do 31. V. 2021. godine, a svi detalji mogu se pročitati na web-stranici LAG-a Baranja (OVDJE).

Online-seminarOnline-seminarU četvrtak, 29. IV. 2021. godine, s početkom u 10 sati, održan je online-seminar "Blagajničko poslovanje u neprofitnim organizacijama", koji je organizirala zagrebačka tvrtka Konto Obad d.o.o. Na seminaru je, uz još 15 učesnika, bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, koja se u "Oazi" brine za financijsko poslovanje, a predavačica je, kao i prethodnih godina, bila diplomirana ekonomistica Dubravka Obad.

Arhivska slika: 'Oazini' volonteri u domu 'Baranjsko sunce'Arhivska slika: 'Oazini' volonteri u domu 'Baranjsko sunce'Europski dan međugeneracijske solidarnosti (29. IV.) pokrenut je 2008. godine u okviru slovenskog predsjedanja Europskom Unijom. Zbog činjenice da je Europa kontinent sa sve starijim stanovništvom, prepoznata je nužnost zajedničkog rada na tome da se na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini drugačije formulira pojam međugeneracijske solidarnosti te se ona oživotvori i provodi u praksi. Osim međugeneracijske komponente, cilj ovog dana je vidjeti kako Europu napraviti što boljim mjestom za život starijih generacija.

(Izvor: goo.hr)

Ponedjeljak, 26. 04. 2021.

Nove prilike s EU-fondovima 2021-2027.

Informativno-edukativno online-događanjeInformativno-edukativno online-događanjeU ponedjeljak, 26. IV. 2021. godine, s početkom u 10:30 sati, putem YouTube-kanala Strukturni fondovi – MRRFEU, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održano je informativno-edukativno online-događanje "EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike".

Izložba "Ujedinjeni u različitosti"Izložba "Ujedinjeni u različitosti"(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 25. IV. 2021. godine, od 15 do 20 sati, u Društvenom centru u Dardi održana je likovna izložba "Ujedinjeni u različitosti". Izložba je nastala u sklopu istoimenog projekta sufinanciranog od strane Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Savjeta za nacionalne manjine i Općine Darda.

Petak, 23. 04. 2021.

Noć knjige u Belom Manastiru

Logo Gradske knjižniceLogo Gradske knjižnicePovodom Dana hrvatske knjige te Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a u sklopu Godine čitanja, održana je jubilarna, deseta Noć knjige. Zaštitno lice ovogodišnje manifestacije bila je pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška, a tema desetog izdanja bila je "Ljekovita moć knjige".

U manifestaciju se uključila i Gradska knjižnica Beli Manastir, koja je tim povodom u petak, 23. IV. 2021. godine pripremila bogat program, koji se mogao pratiti na društvenim mrežama Gradske knjižnice.

Sudionice sastankaSudionice sastankaU petak, 23. IV. 2021. godine, s početkom u 11 sati, održan je online-sastanak članica Ženske mreže Hrvatske (ŽMH). Sastanak je organizirala koordinatorica ŽMH-a Sanja Juras.

Četvrtak, 22. 04. 2021.

Sastanak "Oazinog" programskog tima

Vesna Nedić, Katarina Gaćina, Sandra Kušenić i, iza mobilne kamere, Ana JeličićVesna Nedić, Katarina Gaćina, Sandra Kušenić i, iza mobilne kamere, Ana JeličićU četvrtak, 22. IV. 2021. godine, s početkom u 13:30 sati održan je sastanak "Oazinog" programskog tima za programe "Volontiraj i ti" i "Dostojanstveno starenje" financiranih sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike.

WebinarWebinarU četvrtak, 22. IV. 2021. godine, od 9 do 13 sati, održan je webinar na temu "Planiranje i računovodstveno evidentiranje EU projekta". Webinar je organizirala HGK – Komora Zagreb u suradnji s tvrtkom Organizela Podrška j.d.o.o.

Četvrtak, 22. 04. 2021.

Dan planeta Zemlje

22. IV. - Dan planeta Zemlje22. IV. - Dan planeta Zemlje

Lijevi skretač na benzinsku stanicu INALijevi skretač na benzinsku stanicu INAZavršeni su radovi na rekonstrukciji – proširenju kolnika Državne ceste D7 u belomanastirskoj Osječkoj ulici, s ciljem dodavanja lijevog skretača za ulaz na benzinsku stanicu INA, na koju se dosad nije moglo skrenuti zbog pune linija ako se ide iz smjera juga prema Mađarskoj.

Vesna Nedić i Natalija HavelkaVesna Nedić i Natalija HavelkaU srijedu, 21. IV. 2021. godine, s početkom u 8:30 sati, održan je kratki sastanak programskog tima programa "Dostojanstveno starenje". Na sastanku su bile: Natalija Havelka, pravnica i izvršna direktorica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, koji je "Oazin" partner na programu, te voditeljica programa Vesna Nedić.

Katarina GaćinaKatarina GaćinaU utorak, 20. IV. 2021. godine, s početkom u 10 sati, putem platforme Zoom, u organizaciji CROSOL Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, održano je predstavljanje izvještaja i online-diskusija na temu provedbe ciljeva održivog razvoja i Agende 2030 u Hrvatskoj. Ispred "Oaze" događaj je pratila Katarina Gaćina.

Letak je namijenjen starijim osobamaLetak je namijenjen starijim osobamaJedna od aktivnosti programa "Dostojanstveno starenje" priprema je i izrada letka o informiranju i savjetovanju starijih osoba o sklapanju ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju te o nužnosti prevencije nasilja nad starijim osobama. U pripremi letka, uz "Oazu", sudjelovao je i partner na programu Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.

Katarina je sjednicu pratila od kućeKatarina je sjednicu pratila od kućeU četvrtak, 15. IV. 2021. godine, održana je 4. sjednica Savjeta za razvoj civilnoga društva, koja se mogla pratiti putem YouTube-kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Završna konferencija održana je preko platforme Google MeetZavršna konferencija održana je preko platforme Google Meet

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 15. IV. 2021. godine, s početkom u 11 sati, održana je završna konferencija projekta "Nova znanja – nove prilike" preko platforme Google Meet.

Konferenciju je vodila Dejana Crvenković, a projekt je predstavila Jelena Janković, obje iz Udruge žena Vukovar, koja je i nositelj projekta.

Stranica 1 od 332
Nalazite se ovdje: Naslovnica
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok