MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica

Ulazak u autobusUlazak u autobus

U ponedjeljak, 19. VIII. 2019. godine, s polaskom u 10 sati uveče, 50 članova "Matice umirovljenika Grada Beli Manastir" otputovalo je u Seget Donji kod Trogira, koji će im biti boravište sljedećih 10 dana. Želimo im ugodno ljetovanje.

Uz pjevačke probe - i proba haljina za nastupeUz pjevačke probe - i proba haljina za nastupe

Koreogradija SKUD-a "Jovan Lazić"Koreogradija SKUD-a "Jovan Lazić"

Želite li naučiti igrati, a ne znate gdje? Mi smo tu za vas. Za naše grupe nije potrebno igračko iskustvo, ni kondicija. Mi ćemo vas naučiti igrati, a kondiciju ćete steći redovnim dolaskom na probe.

Prijave u septembru:

Petak, 16. 08. 2019.

Đakovačka kulinijada

Đakovo - grad kulinaĐakovo - grad kulina

Kao što Baranja ima "selo kulina" – Jagodnjak, tako Slavonija ima "grad kulina" – Đakovo. Majicu sa slike snimismo 11. VII. 2019. godine oko 17 sati na ulazu u Bilje iz smjera Osijeka, gdje je vlasnik te majice kupovao baranjsku lubenicu.

Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira 39. OLJM – Osječko ljeto mladih. Ove godine u nešto kasnijem izdanju, u trajanju od 28. VIII. do 8. IX. 2019. Ulaz na sve programe, kako glazbene tako i edukacijske, umjetničke i sportske, besplatan je.

Glazbeni program:

Arhivski snimak: Radionica od 12. VII. 2019.Arhivski snimak: Radionica od 12. VII. 2019.U petak, 16. VIII. 2019. godine, neće se održati "Oazina" zabavna radionica za djecu zbog godišnjeg odmora voditeljice. Do sada je, inače, održano deset radionica, na kojima je rađeno puno toga: igra kinetičkim pijeskom, kante – roboti, izrada x – o i mlina, konstrukcije – automobili, lutke od papira, ukrasne ovčice, avioni od papira, enigmatika, radionica ponavljalica te nenasilje.

Radionice se nastavljaju već 23. VIII. 2019. u zajedničkom prostoru Društvenog centra, s početkom u 18 sati. Pripremaju se nove stvari kako bi djeci bilo zanimljivo i raznoliko.

Vesna Nedić i Danijel JelašVesna Nedić i Danijel Jelaš(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 12. VIII. 2019. godine, za potrebe "Oazinih" projekata s oznakom "Baranjski leksikon", "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić posjetila je Državni arhiv u Osijeku (DAOS), koji se nalazi u Tvrđi, u Ulici Kamila Firingera 1.

Nedjelja, 11. 08. 2019.

14. Land-art-festival Slama

Svijet jedinstvenog spoja umjetnosti i darova prirode još jednom će oživjeti, uz stvaralaštvo umjetnika na 14. izdanju Land-art-festivala Slama, od 12. do. 18. VIII. 2019. godine, na "Kovačkim livadama", smještenima između Osijeka i Bilja, uz temu "Radost življenja".

Velika donacija Blanke Klarin iz Preka na otoku UgljanuVelika donacija Blanke Klarin iz Preka na otoku Ugljanu"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku sedmog mjeseca 2019. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 22 puta, a izdavana 37 puta.

Voditeljica Sandra i djeca na zabavnoj radioniciVoditeljica Sandra i djeca na zabavnoj radionici(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 9. VIII. 2019. godine, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, održana je deseta zabavna radionica za djecu. Kako se radionice održavaju u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", osmišljeno je da zadatak radionice bude o nenasilju. Na početku radionice razjašnjeno je što je nenasilje. Nakon toga djeca su dobila raznovrsne materijale od kojih su trebali napraviti nešto što ih asocira na nenasilje.

Četvrtak, 08. 08. 2019.

8. VIII. – Svjetski dan mačaka

Belomanastirski mačakBelomanastirski mačakDanas je (8. VIII. ) Svjetski dan mačaka. Taj je dan ustavljen 2002. godine na inicijativu Međunarodnog fonda za dobrobit životinja s ciljem da se podigne svijest ljudi o potrebama mačaka.

Međutim, pored ovog datuma, Dan mačaka se obilježava i 17. II. i to u većem dijelu Evrope, a 1. III. u Rusiji. Također postoji i Nacionalni dan mačaka, koji se obilježava 29. X. Inače. širom svijeta živi više od 500 milijuna mačaka.

(Izvor: Wikipedia)

Jadranka Kuduz, Mirjana Ćosić, Ljubica Buha, Anica Frič, Savica Vujatović, Jelisavka Brnjevarac, Dubravka SimendićJadranka Kuduz, Mirjana Ćosić, Ljubica Buha, Anica Frič, Savica Vujatović, Jelisavka Brnjevarac, Dubravka Simendić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U sedmom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice pod vodstvom Ane Jeličić ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati (1-2. i 8-9. VII.), na kojima je bilo 5, 7, 7 i 4 korisnice, odnosno ukupno 23 žene. To je samo jedan dio korisnica jer se onaj drugi dio odmarao i koristio čari vrelog ljeta jer ipak je ovo vrijeme godišnjih odmora.

Topli obroci za 'Oazine' korisnikeTopli obroci za 'Oazine' korisnikeU sedmom mjesecu 2019. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka "Oazinim" potrebitim korisnicima. Tu socijalnu uslugu financiraju Grad Beli Manastir i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U dostavu besplatnih toplih obroka bilo je uključeno 28 korisnika, mada taj broj varira od dana do dana jer, kao što uvijek i napominjemo, korisnici su većinom osobe starije životne dobi, najčešće bolesne, pa samim time i često po bolnicama na raznim pretragama, koje traju i više dana.

Kao i dosada, "proizvođač" i distributer toplih obroka i dalje je belomanastirski Bistro "Kod Kaje", koji je u proteklom mjesecu "Oazinim" korisnicima pripremio i dostavio 626 raznovrsnih toplih obroka. Obroci se dostavljaju radnim danima i to negdje između 12 i 14 sati kako bi korisnicima došao za ručak.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Za mjesec dana, u subotu, 7. IX. 2019. godine, s početkom u 16 sati, u Belom Manastiru će se održati "Najveća fišijada", koja će biti ne samo Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša, nego i Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiša. Zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Goran Hes u izjavi za "Glas Slavonije" objasnio je što će se događati 7. rujna 2019. godine:

- Ove godine fišijada je, prvi put, zamišljena tako da, s jedne strane, kuhaju kuhari amateri u sklopu 19. Prvenstva Baranje, a s druge, sat vremena poslije, pobjednici brojnih natjecanja u kuhanju ribljih paprikaša održanih izvan Baranje, koji će kuhati u sklopu prvog Državnog prvenstva u kuhanju fiša.

Donatorice Anna i Nika Štifanić iz PuleDonatorice Anna i Nika Štifanić iz PuleU utorak, 6. VIII. 2019. godine, za "Oazinu" burzu odjeće i obuće stigao je paket iz Pule od "Oazinih" donatorica Anne i Nike Štifanić. U paketu je stiglo dosta odjeće, dvije prekrasne školske torbe te igračke, a sve za djevojčice. Te lijepe stvari sigurno će obradovati "Oazine" mlade korisnice i u njihovo ime "Oaza" srdačno zahvaljuje svojim višestrukim donatoricama. O dosadašnjim donacijama Anne i Nike možete pročitati OVDJE, OVDJE i OVDJE.

U subotu, 10. VIII. 2019. godine, Udruga mladih Kneževo organizira 1. Kneževačku čobanijadu, koja će se održati u Domu kulture. Kotizacija iznosi 150 kuna po ekipi, a ekipa broji osam članova i dobiva: mjesto, stol, meso i pribor za jelo. Podjela je u 16, a početak kuhanja u 17 sati. Ostali detalji mogu se vidjeti na plakatu.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Mjesto: Baranja, Batina, Zeleni otok

Vrijeme: 8-11. VIII. 2019.

Ponuda:

  • kamping
  • plaža u blizini
  • hrana i piće po pristupačnim cijenama
  • bajkerima ulaz besplatan
  • svim ostalim cijenjenim gostima ulaz jednokratno 50kn, za sva tri dana

Program:

8. VIII. 2019. (četvrtak):

  • Rock DJ.

Pločice s motivom belomanastirskog amfiteatraPločice s motivom belomanastirskog amfiteatraU sedmom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održano je pet likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 15-16, 22-23. i 29. srpnja (jula), a na njima je bilo 4, 4, 4, 5 i 6 korisnica.

"Oazine" su se kreativke, kao i prethodnog mjeseca, "igrale" mozaikom. Zainteresirane su za tu tehniku i svidjelo im se. Također su izrađivale i magnete.

Zakrpljene ljetne hlačeZakrpljene ljetne hlače"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno pruža usluge socijalno ugroženim i starijim osobama s područja Grada Belog Manastira.

I tokom sedmog mjeseca 2019. godine "Oazina" krojačica krpila je garderobu koju su donosili "Oazini" korisnici na popravak: suzila je i skratila tri suknje, prekrojila dvije haljine, skratila i okrpila trenerku te okrpila jedne ljetne hlače. Za potrebe "Oazine" burze odjeće i obuće zakrpila je džepove na jakni i prsluku te jedan duks i trenerku.

Stranica 1 od 290
Nalazite se ovdje: Naslovnica
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok