MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
Subota, 24. 06. 2017.
Pročitano 27 puta

Program "DunavArt Festivala"

'Festival koji teče i spaja''Festival koji teče i spaja'(29. VI. – 1. VII. 2017)

Festival "koji teče i spaja" povezat će Vukovar, Baranju i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj, koji će u hrvatsko Podunavlje donijeti vrhunsku glazbu te istodobno promicati vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva (engl. gourmet = sladokusac).

Posjetitelje očekuje bogat program na tri lokacije, a od glazbenog programa okuplja vrhunske izvođače različitih glazbenih žanrova. Svi programi su besplatni.

Četvrtak, 22. 06. 2017.
Pročitano 2 puta

Obilježen Dan antifašističke borbe

Spomenik palim borcima Crvene armije u Belom ManastiruSpomenik palim borcima Crvene armije u Belom Manastiru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 22. VI. 2017. godine, Grad Beli Manastir i Udruga antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir organizirali su obilježavanje Dana antifašističke borbe. Najprije su na Partizanskom groblju predstavnici Grada i Udruge ABA (gradonačelnik Tomislav Rob i predsjednik UABA Nikola Opačić) položili vijence na zajedničku grobnicu borcima NOR-a.

Srijeda, 21. 06. 2017.
Pročitano 84 puta

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Čovječe, ne ljuti se!Čovječe, ne ljuti se!U srijedu, 21. VI. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje II", održano je druženje sa štićenicima toga Doma. U akciji su učestvovale "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević i pet volonterki: Anica Frič, Donka Dvornić, Dušanka M. Hodap, Kristina Gubić i Margita Relić.

Srijeda, 21. 06. 2017.
Pročitano 95 puta

21. VI. – Svjetski dan glazbe

Gradovi postaju zonom slobodne svirkeGradovi postaju zonom slobodne svirkePovodom Svjetskog dana glazbe, koji se obilježava u srijedu, 21. VI. 2017. godine, u gradovima diljem Hrvatske održat će se cjelodnevni glazbeno-scenski programi u organizaciji podružnica Hrvatske glazbene unije (HGU). Više od 700 profesionalnih glazbenika, ali i amatera, nastupit će na javnim gradskim površinama i time podsjetiti posjetitelje svih generacija na važnost glazbe u svakodnevnom životu.

Utorak, 20. 06. 2017.
Pročitano 6 puta

Snimanje priloga za emisiju "Školska klupa"

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU utorak, 20. VI. 2017. godine, u poslijepodnevnim satima, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Školska klupa" u subotu, 1. VII. 2017. godine, s početkom u 11 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Emisija je posvećena "Oazinim" projektima "Nenasilje je baš fora" i "Tolerancija – DA, nasilje – NE". Ti projekti namijenjeni su osnovcima iz Belog Manastira, Darde i Kneževih Vinograda, a cilj im je prevencija nasilja među djecom.

Utorak, 20. 06. 2017.
Pročitano 69 puta

"Hrvatska volontira" – završni izvještaj

Ovogodišnja manifestacija "Hrvatska volontira", u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC), održana je od 22. do 27. V. 2017. godine. Okupila je 156 organizatora volontiranja, koji su u 55 gradova proveli 269 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.059 volontera poklonilo je 15.505 volonterskih sati svojim zajednicama. Hvala od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom zavolontirali Hrvatsku!

Ponedjeljak, 19. 06. 2017.
Pročitano 79 puta

Dođite na likovno-kreativne radionice za žene

Rad, smijeh, razgovori, proslave...Rad, smijeh, razgovori, proslave...I dalje traju "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje se održavaju svakog ponedjeljka i utorka u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra od 18 do 20 sati. Radionice ponedjeljkom vodi Jelena Opačić-Matijević, a utorkom Ana Jeličić.

Subota, 17. 06. 2017.
Pročitano 165 puta

Književno veče posvećeno pjesmama za pjevanje

Radmila Ognjenović, Jadranka Radošević i Dragica Seka RadulovićRadmila Ognjenović, Jadranka Radošević i Dragica Seka Radulović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 17. VI. 2017. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru održano je književno veče pod nazivom "Pevaj moju pesmu", posvećeno poznatim pjesmama srpskih pjesnika koje se mogu i pjevati. Književno veče organizirao je Književni klub, koji pod vodstvom predsjednice Radmile Ognjenović djeluje u okviru Srpskog udruženja žena "Dukat". Veče je bilo vezano za Svjetski dan poezije (21. VI.).

Petak, 16. 06. 2017.
Pročitano 185 puta

Promocija 22. broja "Valpovačkog godišnjaka"

Mihael Sučić, Ivan Tonković i Stjepan NajmanMihael Sučić, Ivan Tonković i Stjepan Najman(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U maloj sali valpovačkog Centra kulture M. P. Katančić održana je u petak, 16. VI. 2017. godine, s početkom u 19 sati, promocija 22. broja "Valpovačkog godišnjaka". Promociju je vodio Ivan Tonković, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Valpovu i član uredništva, a o sadržaju novog broja govorili su sam Tonković i urednik Stjepan Najman.

Četvrtak, 15. 06. 2017.
Pročitano 169 puta

"Oazine" besplatne ponude za starije osobe

U 'Oazi' se može (pro)čitati 'Glas Slavonije'U 'Oazi' se može (pro)čitati 'Glas Slavonije'Od početka svibnja 2017. godine, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u "Oazinom" internet-klubu sve osobe treće životne dobi mogu besplatno pristupati internetu, koristiti "Oazine" kompjutere za svoje potrebe ili čitati papirno izdanje osječkog "Glasa Slavonije".

Srijeda, 14. 06. 2017.
Pročitano 107 puta

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Dora, Donka i Kristina kartaju tablićaDora, Donka i Kristina kartaju tablićaU srijedu, 14. VI. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je druženje sa štićenicima tog Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan te tri volonterki: Donka Dvornić, Dora Fabijan i Kristina Gubić.

Srijeda, 14. 06. 2017.
Pročitano 111 puta

"Oazine" majice za belomanastirske gimnazijalce

Nina Savić i Vesna NedićNina Savić i Vesna NedićU srijedu, 14. VI. 2017. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić posjetila je Gimnaziju Beli Manastir, gdje je pedagoginji Nini Savić predala majice za učenike koji su sudjelovali u edukaciji učenika pod nazivom "Menadžment volontera". Edukacija je održana 1-3. II. ove godine i bila je dio projekta "Volontiraj i ti". Projekt provodi Mirovna grupa Oaza, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Majice su namijenjene svima koji su sudjelovali u projektu: ravnatelj škole Veljko Frank, pedagoginja Nina Savić, tajnica Vedrana Bagarić te učenici koji su tada postali koordinatori volontera: Marija Blažević, Sara Bonet, Nina Gotal, Sara Ivković, Renato Jurčec, Vedrana Katalinić, Antonia Kos, Mia Kotromanović, Ana Marjanović, Valentina Markan, Lucija Mustač, Tea Šteković i Marija Vinojčić.

Utorak, 13. 06. 2017.
Pročitano 27 puta

Najava 16. Grahijade

Subota, 17. VI. 2017. godineSubota, 17. VI. 2017. godine

Ponedjeljak, 12. 06. 2017.
Pročitano 149 puta

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Belog Manastira

Gradsko vijeće Grada Belog ManastiraGradsko vijeće Grada Belog ManastiraU ponedjeljak, 12. VI. 2017. godine, konstituirano je Gradsko vijeće Grada Belog Manastira, izabrano na izborima održanima 21. V. ove godine. Članovi su vijeća (ukupno 18): Igor Franjić, Davor Gotal, Ivana Kišćinal, Ferenc Kovač, Oliver Matijević, Igor Pavelić, Saša Šipek, Ivan Šutalo, Dario Vargek i Zorana Žigić (HDZ), Marko Bogatić, Šandor Juhas, Aleksandar Momčilović, Snježana Vuković, Željka Zagvozda (SDP), Bogdan Tišma, Svetlana Žarković (SDSS) i Jadranka Sabljak (HDSSB). Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Igor Franjić.

Ponedjeljak, 12. 06. 2017.
Pročitano 89 puta

Poziv na promociju "Valpovačkog godišnjaka" (22)

Petak, 16. VI. 2017. godine, 19 satiPetak, 16. VI. 2017. godine, 19 sati

Nedjelja, 11. 06. 2017.
Pročitano 501 puta

Prva izložba kolača u Jagodnjaku

Gužva u Etnokući 'Sanja' u JagodnjakuGužva u Etnokući 'Sanja' u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 11. VI. 2017. godine, s početkom u 14 sati, u Jagodnjaku je održana Prva izložba kolača u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Izložba je održana u lijepo uređenoj Etnokući "Sanja" u Ulici Branka Radičevića broj 66. Na izložbi je bilo preko 50 vrsta kolača, koje su brojni posjetioci mogli ne samo vidjeti, nego se i uvjeriti u njihov dobar okus.

Subota, 10. 06. 2017.
Pročitano 16 puta

Susret LAG-ova u Baranji

Lagovci oko velikog bureta na VidikovcuLagovci oko velikog bureta na Vidikovcu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Lokalna akcijska grupa Baranja bila je 9. i 10. VI. 2017. godine domaćin studijskog posjeta LAG-ova pod nazivom "Mogućnosti razvoja projekata suradnje vezano uz ruralni i vinski turizam". U tome je sudjelovalo sedam LAG-ova s područja Republike Hrvatske (LAG Međimurski doli i bregi, LAG Moslavina, LAG Papuk, LAG Karašica, LAG Vuka-Dunav, LAG Srijem i LAG Bosutski niz) te Lokalna akciona grupa "Panonski fijaker" iz Sombora.

Stranica 1 od 225
Nalazite se ovdje: