MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Ispred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićIspred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićU četvrtak, 22.2.2024. godine, održana je online radionica "Inventura kod neprofitnih organizacija" u organizaciji Centra za civilne inicijative.

Petak, 16. 02. 2024.

Dječja radionica

Dječja radionica odvija se utorkomDječja radionica odvija se utorkom

U petak, 16.2.2024. godine, u "Oazinim" prostorijama održana je još jedna dječja radionica.

Valentinovska srcaValentinovska srcaU utorak, 13.2.2024. godine, u prostorijama Društvenog centra, održano je prvo ovogodišnje zajedničko druženje članica Udruge žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek i Mirovne grupe Oaza Beli Manastir.

Kako je druženje bilo baš uoči Valentinova, i tema je bila prikladna prazniku zaljubljenih.

Dobro raspoložene i uvijek spremne za akciju članice dviju udruga, Veselinka, Mirjana, Vida, Rada, Savica, Klara, Rožika, Greta i Ana su, uz svesrdnu podršku fotografa Duška, izrađivale lijepa i maštovita srca od kartona i krep-papira.

Petak, 09. 02. 2024.

Izrada maski u "Oazi"

Svako si je napravio masku kakvu je htioSvako si je napravio masku kakvu je htio(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 9.2.2024. godine,  u "Oazi" je održana dječja radionica izrade maski.

Prva ovogodišnja radionica bila je za...Prva ovogodišnja radionica bila je za...U petak, 2.2.2024. godine, održana je prva ovogodišnja "Oazina" zabavna radionica za djecu.

Druženja se odvijaju četvrtkomDruženja se odvijaju četvrtkom"Oazino" druženje uz društvene igre, četvrtkom od 16 do 18 sati, nastavljeno je i u ovoj novoj, nadamo se uspješnoj, 2024. godini.

Voditeljica Ana i uobičajena ekipa u proteklom mjesecu siječnju sastala se pet puta i to sljedećim redom:

 • 4.1.Klara, Vida, Margita, Mirjana, Mara
 • 11.1.Klara, Vida, Margita, Savica, Mirjana, Mara
 • 18.1.Klara, Mara, Margita, Mirjana, Savica, Vida
 • 25.1.Margita, Jadranka, Mara, Mirjana, Klara, Mara
 • 31.1.Margita, Klara, Mara, Vida, Mirjana, Savica
Srijeda, 31. 01. 2024.

Potpisivanje ugovora u Petlovcu

Sandra Kušenić u Općini PetlovacSandra Kušenić u Općini PetlovacU srijedu, 31.1.2024. godine, u prostorijama Općine Petlovac, "Oazina" direktorica Sandra Kušenić potpisala je ugovor o financiranju projekta "Općina Petlovac u 'Baranjskom leksikonu'".

Likovno-krrativne radionice održavaju se utorkomLikovno-krrativne radionice održavaju se utorkomU prvom mjesecu 2024. godine "Oaza" je nastavila sa svojim redovnim aktivnostima pa su tako, i pored raznih blagdana i praznika, utorkom, od 17 do 19 sati po zimskom vremenu, održane tri likovno-kreativne radionice za žene.

Na ove tri radionice su se, pored voditeljice Ane, odazvale sljedeće korisnice:

 • 16.1.Klara, Mara, Mirjana, Sanja
 • 23.1.Klara, Mara, Mirjana, Rožika
 • 30.1.Klara, Savica, Mirjana, Mara

Stana Nemet i Sandra KušenićStana Nemet i Sandra KušenićU srijedu, 24.1.2024. godine snimljena je emisija "Korak ka jednakosti" na Radiju Banska kosa.

Tema emisije bio je rad "Oaze" u 2023. i planovi za 2024. godinu. Bilo je riječi o aktivnostima koje su se provodile, ali i onima koje će se i dalje provoditi. To su radionice za djecu i starije, pravni savjeti, burza odjeće i obuće...

Natječaj je raspisala Udruga AdelaNatječaj je raspisala Udruga AdelaUdruga za ženska ljudska prava i razvoj demokracije Adela iz Osijeka raspisala je regionalni natječaj za neobjavljenu kratku priču.

"Oaza" je članica Ženske mreže Hrvatske"Oaza" je članica Ženske mreže HrvatskeU petak, 12.1.2024. godine, Ženska mreža Hrvatske, čija je Mirovna grupa Oaza članica, poslala je medijima Izjavu organizacija za prava žena u povodom nasilja iz mržnje u Vukovaru.

Druženja uz društvene igre odvijaju se četvrtkomDruženja uz društvene igre odvijaju se četvrtkomNajuobičajeniji prizor možda nije vidjeti gospođe u godinama kako žustro igraju društvene igre, ali u "Oazi" je taj prizor već godinama sasvim normalan.

Četvrtkom, od 16 do 18 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku, osobe starije životne dobi, iako se tu, s vremena na vrijeme, zatekne i neko tko ne spada u tu kategoriju, druže se uz igranje društvenih igara. Odnosno, bolje bi bilo reći uz igranje društvene igre jer se radi o jednoj.

Srijeda, 10. 01. 2024.

Besplatna pravna pomoć

Besplatna pravna pomoć pruža se srijedomBesplatna pravna pomoć pruža se srijedomImate li neku pravnu zavrzlamu koju ne znate riješiti? Pravnu dilemu? Treba vam pojašnjenje određenog pravog problema?

Svake srijede, od 8:30 do 10:30 sati, u belomanastirskom Društvenom centra, na adresi J. Antala 3, možete dobiti odgovore na sve pravne poteškoće.

Nedjelja, 07. 01. 2024.

Božićna čestitka

Svima koji danas slave sretan Božić! Hristos se rodi!Svima koji danas slave sretan Božić! Hristos se rodi!Svim našim korisnicima, suradnicima, partnerima, vama koji pratite naš rad putem ove web-stranice, a koji Božić slavite po julijanskom kalendaru, želimo sretan Božić! Hristos se rodi.

Utorak, 02. 01. 2024.

Likovno-kreativni utorci

Likovno-kreativne radionice odvijaju se svaki utorakLikovno-kreativne radionice odvijaju se svaki utorakUtorci su u "Oazi" već godinama likovno-kreativni.

Jesensko-zimski dio godine, kada mrak brzo padne, likovno-kreativne radionice odvijaju se od 17 do 19 sati, a proljetno-ljetni, kada dan duže traje, od 18 do 20 sati. Mjesto radnje je ili "Oazin" dnevni boravak ili zajednički prostor Društvenog centra. I jedno i drugo na adresi J. Antala 3 u Belom Manastiru.

Ponedjeljak, 01. 01. 2024.

Novogodišnja čestitka

Puno zdravlja i malo sreće!Puno zdravlja i malo sreće!U novoj 2024. godini želimo vam puno zdravlja. Jer to je nekako najvažnije. Kad smo zdravi već ćemo se nekako pobrinuti za sve ostale želje. Ali i malo sreće ne bi škodilo. Tako da vam želimo i da vas malo sreće prati na putu ostvarivanja svih vaših želja.

Petak, 29. 12. 2023.

Blagdanski poklon-paketići

Paketiće su pomogle pakirati "Oazine" korisnicePaketiće su pomogle pakirati "Oazine" korisniceMirovna grupa Oaza na završetku godine, u vrijeme blagdana, već niz godina priprema i dijeli poklon-paketiće svojim bivšim korisnicima besplatnih toplih obroka. Osobama starije životne dobi koje uglavnom žive same, gotovo na rubu egzistencije i kojima ovakav vid pažnje u blagdansko vrijeme puno znači.

"Rummikub" je i dalje..."Rummikub" je i dalje..."Oazina" druženje uz društvene igre, četvrtkom od 16 do 18 sati, nastavljena su i ovog posljednjeg mjeseca u 2023.godini.

Već uobičajeno, pored voditeljica Ane i Dragane, druženjima, koja su održavana po navedenom redu, prisustvovale su sljedeće korisnice:

 • 7.12.Klara, Vida, Margita, Savica, Mirjana, Mara
 • 14.12.Klara, Vida, Margita, Savica, Mirjana, Mara
 • 21.12.Mara, Margita, Mirjana, Savica, Vida, Klara
 • 28.12.Jelisavka, Margita, Mara, Mirjana, Klara, Vida i Savica

U prosincu su bile dvije radioniceU prosincu su bile dvije radioniceU posljednjem mjesecu 2023. godine "Oaza" je, i pored mnogobrojnih događanja i obveza, održala dvije likovno-kreativne radionice za žene.

Na ove dvije radionice, pored voditeljice Ane, prisustvovale su sljedeće korisnice:

 • 4.12.Klara, Rožika, Mara, Mirjana
 • 12.12.Mara, Mirjana, Klara i Rožika

Burza radi srijedom i petkomBurza radi srijedom i petkomU "Oazinu" burzu odjeće i obuće u studenom je roba donirana 14 puta, a izdana 32 puta. U prosincu su "Oazine" zaposlenice Sandra i Dragana robu izdale 22 puta, a zaprimile od donatora 5 puta. Najviše je donirano i izdano dječje odjeće.

Stranica 1 od 369
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok