MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
Ponedjeljak, 21. 05. 2018.
Pročitano 1 puta

Najava "Oazine" volonterske akcije "Za ugodniji okoliš"

Bojanje zida u dvorištu Društvenog centraBojanje zida u dvorištu Društvenog centraU petak, 25. V. 2018. godine, u vremenu od 11 do 18 sati, Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, u sklopu manifestacije Hrvatska volontira, organizirat će volontersku akciju oslikavanja dvorišnog zida u dvorištu Društvenog centra pod nazivom "Za ugodniji okoliš", a radi ljepšeg izgleda prostora u kome je "Oazino" sjedište.

Akcija će se provoditi s "Oazinim" djelatnicima i volonterima te s korisnicima dječje radionice na adresi Ulica J. Antala 3, Beli Manastir.

Nedjelja, 20. 05. 2018.
Pročitano 34 puta

Najava "Oazinog" dana otvorenih vrata

U četvrtak, 24. V. 2018. godine, održava se "Oazin" dan otvorenih vrata, čime se Mirovna grupa Oaza priključuje sveopćoj svakogodišnjoj manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga (DOVU) u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Toga dana vrata "Oazinih" prostorija u belomanastirskom Društvenom centru (Ulica J. Antala 3) bit će otvorena od 8 do 20 sati za sve znatiželjne posjetitelje, kao što su, uostalom, otvorena i svakog drugog radnog dana.

Subota, 19. 05. 2018.
Pročitano 38 puta

Književno veče posvećeno proljeću i ljubavi

Književni klub pri SUŽ-u 'Dukat'Književni klub pri SUŽ-u 'Dukat'Treće majske subote 2018. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru, održano je književno veče pod naslovom "Proleće, ljubav..." u organizaciji Književnog kluba koji djeluje pri Srpskom udruženju žena "Dukat". U lijepo osmišljenom i bojama proljeća ukrašenom ambijentu te subote, 19. V., prisutni su uživali u odabiru pjesama velikana srpske poezije koje govore o proljeću i ljubavi.

Subota, 19. 05. 2018.
Pročitano 46 puta

Održana akcija "Alerga u službi zdravlja"

Kliknite na sliku za veći formatKliknite na sliku za veći format

U subotu, 19. V. 2018. godine, od 10 do 12 sati, na belomanastirskom Trgu slobode održana je akcija "Alerga u službi zdravlja" u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira. Deset liječnika različitih specijalizacija i šest studenata medicine odradili su dvjestotinjak mjerenja šećera i tlaka, dok su "Alergine" mlade volonterke Mia i Ivona odradile 69 spirometrija.

Petak, 18. 05. 2018.
Pročitano 18 puta

Kros RTS-a u Belom Manastiru

Kliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

Kros RTS-a u Belom Manastiru održan je 18. V. 2017. (petak), s počekom u 18 sati, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru (VSNM). Na Krosu se okupilo 40-ak djece koja su trčala i još 10-ak njih koji su došli kao moralna podrška, a nisu mogli trčati iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga. Pridružili su im se i roditelji koji su pomagali oko svega.

Četvrtak, 17. 05. 2018.
Pročitano 114 puta

17. Kulinijada u Jagodnjaku

Pobjednik Marko Spajić iz OtokaPobjednik Marko Spajić iz Otoka(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, na Spasovo, u Jagodnjaku je održana 17. Kulinijada. Tradicionalno se na pravoslavno Spasovo načinje kulin pa je termin Kulinijade uvijek vezan za taj pomični praznik, koji se slavi u četrdeseti dan poslije Uskrsa, a cilj manifestacije je promocija kulina kao tradicionalne baranjske delicije.

Na ovogodišnju Kulinijadu u Jagodnjaku proizvođači kulina iz Baranje i Slavonije prijavili su 123 uzorka. Stručni žiri ocijenio je sve kuline u rasponu od 61,4 do 94 boda, a oni koji su osvojili preko 91 bod nagrađeni su zlatnim medaljama. Najbolji kulin, koji je dobio 94 boda, prijavio je Marko Spajić iz Otoka u Slavoniji, dok su drugo i treće mjesto osvojili Ferenc Pintar iz Novog Bezdana u Baranji (93,2) i Kulen Novosel iz Gata kod Belišća (93).

Četvrtak, 17. 05. 2018.
Pročitano 46 puta

Otvorenje podružnice Nacionalne zaklade u Osijeku

Ivan Anušić, Ivica Vrkić, Cvjetana Plavša-Matić, Helena Beus, Marko PavićIvan Anušić, Ivica Vrkić, Cvjetana Plavša-Matić, Helena Beus, Marko PavićU četvrtak, 17. V. 2018. godine, u 11 sati, u Osijeku je, na adresi Hrvatske republike 26, svečano otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Podružnice u Osijeku, u Splitu (otvorena 9. V.) i u Rijeci (otvorena 15. V.) sastavni su dijelovi Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade. Podružnice će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati tehničku podršku korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda (ESF-a).

Četvrtak, 17. 05. 2018.
Pročitano 47 puta

Najava manifestacije "Stope Sv. Martina"

Europski kulturni itinerarEuropski kulturni itinerar(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, s početkom u 10 sati, u konferencijskoj dvorani belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine održan je sastanak na kome je udruga "Prijatelji Svetog Martina" okupila predstavnike belomanastirskih udruga i članove Turističke zajednice Baranja da bi im predstavila novu manifestaciju nazvanu "Stope Sv. Martina". Uime Mirovne grupe Oaza na tom sastanku bila je Jelena Opačić-Matijević.

Srijeda, 16. 05. 2018.
Pročitano 5 puta

Snimanje priloga za emisiju "Korak ka jednakosti"

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU srijedu, 16. V. 2018. godine, s početkom u 10 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu u belomanastirskom Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 17. V. 2018. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Srijeda, 16. 05. 2018.
Pročitano 15 puta

Najava akcije "Hrvatska volontira"

'Hrvatska volontira', 21-26. V. 2018.'Hrvatska volontira', 21-26. V. 2018.Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s partnerskim organizacijama, osmu godinu zaredom organizira tradicionalnu manifestaciju "Hrvatska volontira" kojom potiče što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

Srijeda, 16. 05. 2018.
Pročitano 60 puta

Najava događanja u dvorištu bake Katice

Dvorište bake Katice u KopačevuDvorište bake Katice u Kopačevu

Utorak, 15. 05. 2018.
Pročitano 44 puta

Potpisan ugovor s Općinom Petlovac

Potpisivanje ugovoraPotpisivanje ugovoraU utorak, 15. V. 2018. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Općini Petlovac potpisala je ugovor o financiranju projekta "Općina Petlovac u 'Baranjskom leksikonu'". Projekt je prošao na javnom natječaju za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja kulture na području Općine Petlovac.

Cilj projekta je pridonijeti razvoju kulture od interesa za Općinu Petlovac (skupljanjem, obradom i stalnim dopunjavanjem članaka, ilustracija i slika u "Baranjskom leksikonu") i promicati različite kulture, običaje i tradicije. Vrijednost projekta je 1.000 kuna.

Utorak, 15. 05. 2018.
Pročitano 41 puta

Program festivala "Umjetnost i žena" u Osijeku

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

U srijedu i četvrtak, 16-17. V. 2018. godine, u Osijeku će se održati Međunarodni festival Umjetnost i žena / Art and Woman, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Program

Srijeda, 16. V. 2018.

11:00 – OŠ Franje Krežme – Žaba carevna, predstava, ruska bajka
13.00 – Svečana dvorana AUK – Svečano otvorenje Elektronika Ane Horvat, skladateljski seminar
14:00 – scena ispred ulaza u AUK – Žaba carevna
14:30 – sjenica AUK – Body Percussion, radionica

Utorak, 15. 05. 2018.
Pročitano 42 puta

Poziv na predstavu "Ručni rad"

Crna komedija u režiji Ivana Lea LemeCrna komedija u režiji Ivana Lea LemeU petak, 18. V. 2018. godine, s početkom u 20 sati, u belomanastirskoj kinodvorani bit će prikazana kazališna predstava, crna komedija, "Ručni rad" osječkog HNK-a. Komediju je napisao Jean-Claude Danaud, osječku predstavu režirao Ivan Leo Lemo, a u njoj glume: Jasna Odorčić (udovica, čudovište), Anita Schmidt (Sophie, glupača) i Ljiljana Krička Mitrović (gđica Petitpas, svetica).

Utorak, 15. 05. 2018.
Pročitano 46 puta

Poziv na akciju "Alerga u službi zdravlja"

'Alerga u službi zdravlja''Alerga u službi zdravlja'Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga", u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira, organizira akciju pod imenom "Alerga u službi zdravlja", kojoj je cilj skrenuti pažnju na sve češće zdravstvene tegobe koje se pojavljuju kod velikog broja naših građana. Akcija će se održati u subotu, 19. V. 2018. godine, na belomanastirskom Trgu Slobode od 10 do 12 sati.

Utorak, 15. 05. 2018.
Pročitano 58 puta

Poziv na putopisno predavanje o Rusiji

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, s početkom u 19 sati, Centar za kulturu Grada Belog Manastira u predvorju kinodvorane organizira putopisno predavanje "Od Urala do Kaspijskog mora". Predavanje će održati Mira Pavlica-Stojčević, profesorica iz Zagreba, a ulaz je slobodan.

Sažetak predavanja: Na 3000 km dugoj plovidbi Kamom, Volgom i njihovim pritocima slušaoci će upoznati gradove Perm na obroncima Urala, Čajkovski, nazvan po slavnom skladatelju, Samaru sa Staljinovim bunkerom, stari grad Astrahan, nekoć prijestolnicu Zlatne Horde, prekrasni Saratov, u koji je Katarina Velika naselila Nijemce, Volgograd (bivši Staljingrad) te Kazanj i ostale slikovite gradove u ruskoj Tatarskoj Republici...

Ponedjeljak, 14. 05. 2018.
Pročitano 89 puta

Program Danā Općine Jagodnjak

Kliknite na pozivnicu da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na pozivnicu da biste je vidjeli u većem formatu

17.05. – Kulinijada
14:00 – Početak programa – izložba kulina
15:00 – Natjecanje u potezanju konopa i natezanju ruke
16:30 – Proglašenje najboljih proizvođača kulina
17:00 – Kulturno-umjetnički program
18:00 – Provod uz tamburaše i Žiku Jergića
20:00 – Zabavni program uz "Maratonce"

Ponedjeljak, 14. 05. 2018.
Pročitano 50 puta

Članak o Sajmu udruga u "Glasu Slavonije"

Članak na web-portalu 'Glasa Slavonije'Članak na web-portalu 'Glasa Slavonije'

Nedjelja, 13. 05. 2018.
Pročitano 46 puta

Poziv na 17. Kulinijadu u Jagodnjaku

Najveća manifestacija kulina u HrvatskojNajveća manifestacija kulina u Hrvatskoj

Stranica 1 od 251
Nalazite se ovdje: