MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Svaki radni dan - besplatni topli obrokSvaki radni dan - besplatni topli obrokU mjesecu prosincu 2018. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka potrebitim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji ih financiraju. Tu "Oazine" socijalnu uslugu koristilo je 29 korisnika, koji su gotovo svi osobe starije životne dobi, bolesni, nesposobni za rad i korisnici socijalne pomoći.

Nedjelja, 06. 01. 2019.

Božićna čestitka

Dragoslav Šekularac - ŠekiDragoslav Šekularac - Šeki

(biografija: crvenazvezdafk.com)

Subota, 05. 01. 2019.

Ponovo snijeg u Belom Manastiru

Beli Manastir - Školska ulica (pogled prema jugu)Beli Manastir - Školska ulica (pogled prema jugu)

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

'Oazina' praonica u Društvenom centru'Oazina' praonica u Društvenom centruU dvanaestom mjesecu 2018. godine veš se u "Oazinoj" praonici prao dva puta: jednom za potrebe Društvenog centra (ručnici i kuhinjske krpe!) na programu od 90°C i jednom za potrebe socijalno ugrožene osobe na programu od 30°C.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Društvena igra 'slovo na slovo'Društvena igra 'slovo na slovo'U "Oazinom" dnevnom boravku održane su tokom 12. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Jelene Opačić-Matijević dvije dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

7. XII. 2018. (petak) – Na druženju su bile tri osobe i aktivistica Jelena. Igralo se slovo na slovo, što se korisnicama svidjelo.

(Biografija: sr-Wikipedia)

(Biografija: hr-Wikipedia)

Ponedjeljak, 31. 12. 2018.

Novogodišnja čestitka

Sve najbolje u 2019. želi Vam Mirovna grupa OazaSve najbolje u 2019. želi Vam Mirovna grupa Oaza

Pun 'gepek' robe (a i stražnja sjedišta)Pun 'gepek' robe (a i stražnja sjedišta)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Donacije "Oazinoj" burzi odjeće i obuće stizale su do posljednjeg dana 2018. godine. Veće od njih, pogotovo one iz daljine, već smo zabilježili na "Oazinoj" web-stranici (ovdje, ovdje i ovdje), a one manje iz Belog Manastira i drugih baranjskih mjesta "Oazine" zaposlenice redovito bilježe u popratnoj dokumentaciji, čak i donacije koje stignu anonimno, npr. ostavljanjem pred vratima "Oazine" burze.

Jelena Opačić-MatijevićJelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević stoji na raspolaganju socijalno ugroženim i starijim osobama s područja Grada Belog Manastira.

Tokom dvanaestog mjeseca 2018. godine krojačica je "Oazinim" korisnicima popravila jedan "zibzar" i na jakni promijenila još jedan. Također je sašila pet jastučnica i dvije zavjese od doniranog materijala. Zavjesama i trima jastučnicama bordo-boje ukrasila je u božićnom duhu "Oazin" dnevni boravak, u kome se održavaju druženja starijih osoba.

Belomanastirski ansambl harmonikaBelomanastirski ansambl harmonika(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-BaranjaMedija)

Već je postala tradicija da Belomanastirski ansambl harmonika posljednjih dana 12. mjeseca svoje sugrađane počasti besplatnim svečanim novogodišnjim koncertom. Tako je bilo i uoči Nove, 2019. godine, samo što je ovaj put koncert bio i jubilejski jer je njime obilježeno deset godina rada tog ansambla. Tradiciju i kvalitetu prepoznaje i belomanastirska publika pa je te večeri u kinodvorani Centra za kulturu rijetko koje sjedište ostalo prazno.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U zagrebačkim "Novostima" broj 993 (28. XII. 2018,  str. 8 dodatka "Kronika") objavljen je članak pod naslovom "Belomanastirski najvolonteri", u kome su predstavljeni dobitnici "Oazinih" godišnjih volonterskih priznanja. Isti članak objavljen je i na portalu "Novosti" na ovoj adresi i s datumom 26. XII. 2018.

(Napisao stihova za preko 60 pjesama Olivera Dragojevića;
biografija: hr-Wikipedia)

Četvrtak, 27. 12. 2018.

Nova donacija Jasminke Zucić

Nova donacija stigla je - kombijemNova donacija stigla je - kombijem

Nakon što je 6. XII. 2018. godine iz Osijeka u "Oazinu" burzu donijela veliku donaciju uglavnom dječje odjeće i obuće, koju je skupila uz pomoć prijateljice Suzane Stojković (vidjeti OVDJE), bivša Belomanastirka Jasminka Zucić iz Josipovca, zaposlena u Bolničkoj ljekarni Kliničkog bolničkog centra (KBC) Osijek, nastavila je skupljati robu za "Oazinu" burzu.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U osječkom "Glasu Slavonije" od 27. XII. 2018. godine (str. 18) objavljen je članak belomanastirskog dopisnika Ivice Getta pod naslovom "Josip Molnar je volonter godine".

(Opširnije o dodjeli volonterskih priznanja za Grad Beli Manastir može se pročitati OVDJE).

(Članak se nalazi i na web-portalu: glas-slavonije.hr)

Igranje društvene igre 'Rummy'Igranje društvene igre 'Rummy'U "Oazinom" dnevnom boravku održavane su tokom 12. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Stele Fabijan dvije dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

6. XII. 2018. (četvrtak) – 4 osobe + aktivistica Stela

  • "Rummy"

13. XII. 2018. (četvrtak) – 3 osobe + aktivistica Stela

  • "Rummy"

Na svakom druženju učesnice su poslužene kavom ili čajem.

Ponedjeljak, 24. 12. 2018.

Božićna čestitka

Stranica 1 od 270
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok