MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 04. 07. 2020.

Osmo "Cigan-pečenje" u bolmanskom Parizu

Žiri: pune ruke poslaŽiri: pune ruke posla(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-BaranjaMedija i ovdje-Baranjainfo)

U subotu, 4. VII. 2020. godine, na Jezeru u dijelu Bolmana od pamtivijeka zvanom – Pariz, održano je tradicionalno kulinarsko takmičenje pod imenom "Cigan-pečenje". Načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević, koji živi u Bolmanu, kaže:

- Cigan-pečenje se održava već osmu godinu zaredom. Svake godine manifestacija je sve masovnija. Prošle godine na njoj je bilo oko hiljadu ljudi i 90 ekipa, ove godine bile su 74 ekipe i dvjestotinjak ljudi, što je posljedica koronavirusa, slabe reklame i straha. Mislim da je manifestacija u organizacijskom i takmičarskom dijelu sve bolja i bolja, zapravo dobra i na nivou. Bilo je gostiju iz Borova Sela, Trpinje i drugih mjesta, a zbog žetve i korone bilo je manje domaćih ljudi. Osim toga, lokacija na kojoj se manifestacija održava pun je pogodak. Sređujemo je svaki dan, radi se i gradi i dodaju novi sadržaji.

I Milan Bogdan, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Općini Jagodnjak, napominje da zbog korone odaziv na manifestaciju nije bio tako velik kao prethodnih godina, ali da je sve skupa bilo uspješno te da su učesnici zadovoljni. Nada se da će nagodinu odaziv biti veći.

Prvu nagradu osvojio je Duško TodorovićZubo, drugu Dalibor Tatarin, treću Vitomir Babok, četvrtu Danijel Karanović te petu Branko Petrović. Najbolju prezentaciju imala je ekipa Sprečo Vukovar, a najorginalniji roštilj David Radosavljević.

- Prva nagrada bio je zlatni prsten pečatnjak vrijedan oko 1.500 kuna, druga nagrada srebrni prsten pečatnjak vrijedan oko 700 kuna, što je dar organizatora Općine Jagodnjak. Treća nagrada bio je poklon-paket obrta za trgovinu MD iz Bolmana u vrijednosti od 600 kuna, četvrta nagrada bila je tambura za kuhanje u vrijednosti dvjestotinjak kuna, a imali smo još i nagradu za najbolju prezentaciju i najorginalniji roštilj te nagrade za četvrto i peto mjesto. Nijedna nagrada nije bila ispod dvjesta kuna – nabraja načelnik Mlinarević.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok