MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 03. 02. 2015.

Dostava besplatnih toplih obroka u 2014. godini

'Oazina' aktivistica Ana razvrstava doniranu hranu'Oazina' aktivistica Ana razvrstava doniranu hranuCijele 2014. godine Mirovna grupa Oaza provodila je dostavu besplatnih toplih obroka, a financirali su je Ministarstvo socijalne politike i mladih, Grad Beli Manastir te manjim dijelom Hrvatska elektroprivreda i OTP banka. Tom socijalnom uslugom bilo je (a i sada je!) obuhvaćeno 40 starih i nemoćnih osoba iz Belog Manastira i prigradskih naselja Branjin Vrh i Šećerana (19 žena i 21 muškarac), a njihov popis sačinjen je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb.

Prošle godine, u dvanaest mjeseci, na taj je način podijeljeno 10.120 besplatnih toplih obroka. Od toga broja, 9.960 obroka (po mjesecima 840 + 800 + 840 + 840 + 840 + 760 + 920 + 760 + 880 + 880 + 800 + 840) stiglo je iz kuhinje Crvenog križa Osijek, a 160 obroka (većinom u obliku lanč-paketa) kupljeno je sredstvima iz donacija građana i članova Gradskog vijeća Grada Belog Manastira ili je dobiveno od SABA RH prilikom obilježavanja 70-godišnjice Batinske bitke. Obroci su vrijedni oko 200.000.

Lanč-pakete su priređivale "Oazine" aktivistice, a bili su namijenjeni za dane blagdana i praznika, kad Crveni križ ne dostavlja tople obroke, te bi u te dane korisnici ostali – gladni. Treba spomenuti još i veću donaciju štrudli od jabuka u vrijeme održavanja manifestacije "Jesen u Baranji", koje su podijeljene uz redovite obroke.

Cijele je godine, iz dana u dan (ali računajući samo radne dane), besplatne tople obroke u jelonošama na pragove korisnika dovozio i donosio "Oazin" razvozač Ljubo. Želja je svih korisnika da se takav vid pomoći produži i u 2015. godini. Zahvaljujući "Oazi" i njezinim donatorima, želja će im se uglavnom i – ispuniti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok