MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 02. 08. 2021.

Pomoć starim osobama

Sandra u posjeti korisniciSandra u posjeti korisniciTokom šestog i sedmog mjeseca 2021. godine nastavljeno je pružanje pomoći i druženje sa starim osobama u sklopu programa "Dostojanstveno starenje", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U toku ova dva mjeseca bilo je devet posjeta dvjema starim osobama. To su osobe starije životne dobi koje žive u samačkim domaćinstvima. Nabavljene su im namirnice i plinska boca, očitano je brojilo za struju te je stanje dostavljeno HEP-u. Jedna osoba je i prevezena do prijatelja i onda natrag kući. Puno to znači budući da je starim osobama po velikoj vrućini, svakako, otežano kretanje.

Osim toga, neizostavno je i druženje i razgovor, što starim osobama koje žive u samačkim domaćinstvima puno znači. U aktivnostima je, osim "Oazinih" aktivistica Katarine i Sandre, sudjelovao i volonter Velibor, koji je dostavio i montirao plinsku bocu. Iako je danas moguća dostava plinskih boca na kućnu adresu, starije osobe su često nepovjerljive prema nepoznatim osobama i ne vole ih puštati u svoje domove.

Sve osobe starije životne dobi koje trebaju nabavku namirnica i lijekova, plaćanje računa ili možda samo razgovor s nekim, mogu se javiti na "Oazin" telefon 031/705-055, svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

Pročitano 954 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok