MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 02. 02. 2015.

Što konkretno možemo uraditi za Etnološki centar?

Devastirana zgrada u kojoj će biti Ekološki centarDevastirana zgrada u kojoj će biti Ekološki centar

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 2. II. 2015. godine, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održan je radni sastanak u vezi s Etnološkim centrom baranjske baštine. Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada, Turističke zajednice, više raznih udruga i pojedinci. Zapravo svi kojima je stalo da Beli Manastir konačno dobije jedno odgovarajuće mjesto gdje će biti izložena bogata multietnička baranjska baština. Ispred "Oaze" na sastanku je bila Ana Jeličić.

Predstavnice Grada Kornelija Pacanović Zvečevac i Sonja Veseli iscrpno su predstavile novi nacrt stare zgrade spomenutog centra, kao i koncept cijelog zdanja. Pored stalnog izložbenog prostora, predviđen je i prostor za razne tematske izložbe, prostor za radionice starih zanata, prostor za edukacije i druženja, kao i za mali vrt. U živoj raspravi, koja je uslijedila nakon predstavljanja, bilo je raznih ideja i prijedloga, što i ne čudi jer bi to ipak trebao biti reprezentativni centar u kome će svatko naći nešto za sebe, bilo da se radi o turistima, o putnicima namjernicima ili o domaćem stanovništvu.

Kako je to bio samo jedan u nizu sastanaka koji će se održavati u vrijeme provođenja projekta, dogovoreno je da za početak svatko od prisutnih, do narednog sastanka, izvidi i navede što konkretno može dati odnosno doprinijeti svojim radom. Svjesni velikog truda i rada koji slijedi, svi prisutni su se razišli u nadi da će na kraju taj projekt vrijedan 9 milijuna kuna biti na ponos svih nas.

(O projektu vidjeti
članak u "Glasu Slavonije")

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok