MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 07. 11. 2022.

Pomoć starijim osobama (srpanj - listopad)

Pomoć starijim osobama potrebna je i oko mobitelaPomoć starijim osobama potrebna je i oko mobitelaPomoć starijim osobama pružana je i u srpnju, kolovozu, rujnu i listopadu ove godine.

To je aktivnost koja se obavlja prema potrebama starijih. Tijekom navedenih mjeseci pomoć je pružena 11 puta, za četiri osobe.

Potrebe su kao i do sada – očitavanje brojila za struju i dostava stanja brojila, košnja trave, pomoć oko mobitela. Starijim osobama često su problem mobiteli, ne znaju provjeriti stanje na računu, brisati poruke. To su sitnice za mlađe osobe, ali starijima to puno znači. Također je bilo potrebe za odlascima na groblje pa je bilo i prijevoza i pratnje po grobljima.

Jedna od novijih potreba je i pratnja u šetnjama za osobu koja je dosta slaba i ne usudi se sama šetati.

Svim ovim starijim osobama puno znači i razgovor i druženje jer su uglavnom usamljeni.

Pomoć starijima pružaju Dragana i Sandra, uz pomoć volontera Jelisavke i Ozrena. Sve osobe kojima je pomoć potrebna mogu se javiti u "Oazu" na broj 031/705-055.

Pomoć starijim osobama pruža se u okviru dvogodišnjeg programa "Dostojanstveno starenje" kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok