MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Za obuku nikad nije kasnoZa obuku nikad nije kasnoU četvrtak, 19. X. 2017. godine, u "Oazinom" internet-klubu održan je prvi sat besplatne osnovne informatičke obuke za osobe starije od 60 godina, koju je upisalo šestero Baranjaca. Obuku drži inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić. S obzirom da neki polaznici nisu u mogućnosti redovito prisustvovati nastavi, s njima je dogovoren individualna obuka vezana za korištenje pametnih telefona i tableta.

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativkeU mjesecu listopadu 2017. godine, a prema projektu "Dostojanstveno starenje – II" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održane su četiri likovno-kreativna radionica utorkom od 18 do 20 sati, koje je vodila "Oazina" aktivistica Ana Jeličić.

Strašno strašna ekipa...Strašno strašna ekipa...

Voditeljica: Jelena Opačić-Matijević (iza fotoaparata)Voditeljica: Jelena Opačić-Matijević (iza fotoaparata)U desetom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održano je pet likovno-kreativnih radionica za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Na njima je bilo od 10 do 12 korisnica, a održane su u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zavjese od folije i suhog lišćaZavjese od folije i suhog lišća(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U desetom mjesecu 2017. godine održane su četiri "Oazine" dječje radionice u sklopu projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Održavane su u zajedničkom prostoru Društvenog centra u uobičajenom terminu petkom od 18 do 20 sati, a vodila ih je Stela Fabijan. Na sve četiri radionice volontirala je Berta Gubić.

Petak, 27. 10. 2017.

20. rođendan Udruge "Mogu"

Nastup korisnika Udruge 'Mogu'Nastup korisnika Udruge 'Mogu'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 27. X. 2017. godine, s početkom u 11 sati, na osječkom Pampasu Udruga za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje "Mogu" prigodnom svečanošću obilježila je svoje dvadesetogodišnje postojanje i djelovanje. Na svečanosti je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Četvrtak, 26. 10. 2017.

Najava izložbe u Branjinom Vrhu

Branjin Vrh, Dom kulture, 4-5. XI. 2017.Branjin Vrh, Dom kulture, 4-5. XI. 2017.

Srijeda, 25. 10. 2017.

33. SOZAH u "Logu"

'Logo' broj 116'Logo' broj 116Na drugoj (kolornoj) stranici 116. broja "Loga", časopisa za logičke zagonetke, koji nosi datum 25. X. 2017. godine, objavljeni su kratak izvještaj i natjecateljski rezultati s 33. Susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske (SOZAH), koji je od 22. do 24. IX. 2017. godine održan u Belom Manastiru, u Hotelu Patria, i kojega je kao tehnički organizator provela Mirovna grupa Oaza.

"Logo" izdaje tvrtka "Pananagram d.o.o.", a uređuje ga jedan od najistaknutijih hrvatskih enigmatičara Valter Kvalić iz Vozilića kod Plomina (Istra), 65-godišnji bivši pomorac, kapetan duge plovidbe, koji se već 20 godina profesionalno bavi enigmatikom (pogledajte i arhivski članak ovdje).

Mikrokino u Belom Manastiru, 27. X. 2017.Mikrokino u Belom Manastiru, 27. X. 2017.

Utorak, 24. 10. 2017.

Predavanje o zdravoj prehrani

Predavanje Danijele Periš 'Oazinim' korisnicamaPredavanje Danijele Periš 'Oazinim' korisnicama(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 24. X. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održano je predavanje o zdravoj prehrani. Predavanje je održala Danijela Periš, predsjednica udruge Centar zdravlja Vaga iz Osijeka.

Ponedjeljak, 23. 10. 2017.

Poziv na predavanje o zdravoj prehrani

Mirovna grupa Oaza organizira predavanje o zdravoj prehrani, koje će održati Danijela Periš, predsjednica udruge Centar zdravlja Vaga iz Osijeka.

Predavanje će se održati u utorak, 24. X. 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra (Ulica J. Antala 3), s početkom u 18 sati. Naglasak predavanja je na prehrani osoba iznad 50 godina.Danijela PerišDanijela Periš

Ulaz slobodan i poželjan.

Predavanje je dio "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partner na projektu je Grad Beli Manastir.

'Oazine' korisnice čekaju početak predstave'Oazine' korisnice čekaju početak predstave(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 22. X. 2017. godine, "Oazine" aktivistice – u dogovoru s Gradskim kazalištem Beli Manastir – animirale su i povele "Oazine" starije korisnice na kazališnu predstavu "Doktor Wong", a sve u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ta predstava u izvedbi zagrebačkog Teatra Gaudeamus prikazana je te večeri u belomanastirskoj kinodvorani u sklopu "8. Festivala kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2017."

Stjepan Najman: 'Valpovčice'Stjepan Najman: 'Valpovčice'

Rezanci sa siromRezanci sa siromUdruga žena "Sretne i spretne" iz Jagodnjaka organizira prezentaciju starih jela pod imenom "Baranjska už'na", koja će se održati u nedjelju, 29. X. 2017. godine, u Etnokući "Sanja" u jagodnjačkoj Ulici Branka Radičevića broj 66 s početkom u 13 sati. Uz kupovinu narukvice po cijeni od samo 30 kuna posjetitelji će moći uživati u svim delicijama koje su pripremile članice te udruge po receptima svojih baka.

Srđan Dvornik, Berto Šalaj, Senada Šelo Šabić, Marko Kovačić, Jelena G. ZloićSrđan Dvornik, Berto Šalaj, Senada Šelo Šabić, Marko Kovačić, Jelena G. ZloićU petak, 20. X. 2017. godine, od 11 do 16 sati, u osječkom Hotelu Waldinger održana je konferencija "Uloga obrazovanja u razvoju demokracije". Konferencija je bila jedna od aktivnosti obrazovnog programa "Demo akademija", koji provodi Volonterski centar Osijek s ciljem osnaživanja građana za sudjelovanje u društvenom razvoju i jačanju demokracije. Na konferenciji je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Projekt 'Nenasilje je baš fora'Projekt 'Nenasilje je baš fora'U petak, 20. X. 2017. godine, na redovitoj dječjoj kreativnoj radionici u sklopu projekta "Nenasilje je baš fora", priređena je u zajedničkom prostoru Društvenog centra izložba dosadašnjih dječjih radova.

Radionicu je vodila Stela Fabijan, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Teatar Gaudeamus - ZagrebTeatar Gaudeamus - ZagrebU nedjelju, 22. X. 2017. godine, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj kinodvorani će Teatar Gaudeamus – dramski studio zagrebačkog Centra KNAP – izvesti nagrađivanu predstavu "Doktor Wong" u okviru "8. Festivala kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2017." Na tu predstavu "Oaza" vodi svoje korisnice preko 60 godina kroz projekt "Dostojanstveno starenje – II".

Saša Vučković, Valentina Markan, Ana Jeličić, Ljubomir JeličićSaša Vučković, Valentina Markan, Ana Jeličić, Ljubomir Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 18. X. 2017. godine, od 14 do 15 sati, u tjednu kad se obilježavaju Dani kruha, "Oazini" volonteri posjetili su belomanastirski Dom za starije i nemoćne osobe kroz projekt "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Eva Kompanović: 'Kolumne'Eva Kompanović: 'Kolumne'Autorica Eva Kompanović i Centar za kulturu Grada Belog Manastira pozivaju zainteresirane građane na predstavljanje knjige "Kolumne". Predstavljanje će se održati 26. X. 2017. godine (četvrtak) u 19 sati u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira (Imre Nagya 2, Zgrada P+8 – "Ljepotica"). Ulaz je slobodan!

Kolači raznih vrstaKolači raznih vrsta

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 17. X. 2017. godine, s početkom u 9 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održana je izložba domaćih proizvoda od brašna "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje". Izložbu je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir" pod vodstvom predsjednice Katice Ničin i tajnice Ružice Joh. Uime Mirovne grupe Oaza na izložbi su bile Vesna Nedić i Ana Jeličić.

Belomanastirski učenici u Novom SaduBelomanastirski učenici u Novom Sadu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 14. X. 2017. godine, učenici i profesori Gimnazije Beli Manastir i Druge srednje škole Beli Manastir te članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru i belomanastirskog pododbora SKD-a "Prosvjeta" posjetili su Novi Sad. Među putnicima je bila i Dragana Nikolić, donedavna zaposlenica Mirovne grupe Oaza. Put je financiralo Vijeće srpske nacionalne manjine, a organizirao ga je Predrag Stojanović, zamjenik belomanastirskog gradonačelnika.

Ljubica Buha (desno) i Terezija Radić (u crvenom)Ljubica Buha (desno) i Terezija Radić (u crvenom)(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

Lug je selo u Baranji, koje se nalazi na županijskoj cesti između Kneževih Vinograda i Bilja. Ima oko 750 stanovnika uglavnom mađarske nacionalnosti. Naročito je poznato po proizvodnji paprike pa nas onda ne treba čuditi činjenica da se u tom selu godinama organiziraju manifestacije (i to dvije!) posvećene baš tom povrću, uglavnom pod imenom "Paprikafest".

'Oazine' kreativke na 'Paprikafestu' u Lugu'Oazine' kreativke na 'Paprikafestu' u LuguU subotu, 14. X. 2017. godine, s početkom u 10 sati, na osmom "Paprikafestu" u Lugu jedan štand bio je rezerviran za "Oazu". Na njemu je voditeljica likovno-kreativnih radionica Ana Jeličić izložila i prezentirala radove koje su napravile korisnice na radionicama održanima u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji".

Vijenac paprike za 'Ginisa'Vijenac paprike za 'Ginisa'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

U subotu, 14. X. 2017. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina na "Paprikafest" održan toga dana u Lugu. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Gradska knjižnica, 18. X. 2017, 18 satiGradska knjižnica, 18. X. 2017, 18 sati

Zasluženi ručak poslije radnog dijela sastankaZasluženi ručak poslije radnog dijela sastankaU četvrtak, 12. X. 2017. godine, s početkom u 17:30 sati (nakon sjednice Upravnog odbora!), u restoranu "Darócz" u Vardarcu održana je konačna evaluacija za projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", koji završava 31. X. 2017. godine. Tim za provedbu evaluacije činili su "Oazini" zaposlenici iz projektnog tima: Vesna Nedić, Stela Fabijan, Ana Jeličić, Dragana Nikolić, Jelena Opačić-Matijević i Jovan Nedić te članice Upravnog odbora: Miroslava Kralj, Ljubica Buha i Sofija Petrović.

Četvrtak, 12. 10. 2017.

Sjednica "Oazinog" Upravnog odbora

Dr. med. Miroslava Kralj, predsjednica "Oaze" (desno)Dr. med. Miroslava Kralj, predsjednica "Oaze" (desno)U četvrtak, 12. X. 2017. godine, s početkom u 17 sati, u restoranu "Darócz" u Vardarcu održana je sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Pored predsjednice "Oaze" Miroslave Kralj, koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile i članice UO Ljubica Buha i Sofija Petrović (opravdano odsutne bile su Gordana Čiča i Jasna Petrović). Na sjednici je bila i direktorica "Oaze" Vesna Nedić. Zapisničarka je bila Ana Jeličić.

'Oazini' volonteri'Oazini' volonteriU četvrtak, 12. X. 2017. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je još jedno druženje "Oazine" aktivistice Stele Fabijan te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma. U akciji je učestvovalo sedam volontera: Berta i Kristina Gubić, Donka Dvornić, Dubravka Simendić, Margita Relić. Saša Vučković i Stela Stanojević.

Dva stola za društvene igre...Dva stola za društvene igre...U srijedu, 11. X. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", održano je druženje sa štićenicima toga Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević te volonteri: Berta Gubić, Dora Fabijan, Dubravka Simendić, Saša Vučković, Snežana Kapular i Stela Stanojević.

Tabure od klasičnih sukanjaTabure od klasičnih sukanja"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira". U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević reciklira robu iz "Oazine" burze odjeće i obuće koju nitko neće te besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira.

Ponedjeljak, 09. 10. 2017.

"Oazine" dječje radionice (IX/2017)

Kreativni rad mozaik-tehnikomKreativni rad mozaik-tehnikom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U devetom mjesecu 2017. godine održane su četiri "Oazine" dječje radionice u sklopu projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prva radionica bila je parti, a ostale su bile kreativne. Održavane su u zajedničkom prostoru Društvenog centra u uobičajenom terminu petkom od 18 do 20 sati, a vodila ih je Stela Fabijan.

'Bolmankuše' i gošće iz Belog Manastira'Bolmankuše' i gošće iz Belog Manastira(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-Cicak)

U bolmanskom Domu kulture, a u organizaciji udruge "Zlatna žena", održana je u subotu, 7. X. 2017. godine, s početkom u 17 sati, zanimljiva izložba ručnih radova i kolača. Prema riječima predsjednice "Zlatne žene" Katarine Tomašević, pored vrijednih Bolmankuša, na izložbi su kao izlagačice ili gošće učestvovale članice jagodnjačke Udruge žena "Sretne i spretne", Udruge umirovljenika Općine Kneževi Vinogradi, Aktiva žena pri SDSS-u u Kneževim Vinogradima, belomanastirskog Srpskog udruženja žena "Dukat", belomanastirske Mirovne grupe Oaza te jagodnjačke Udruge žena Romkinja "Romsko srce", ukupno sedamdesetak osoba.

Beli Manastir, Trg slobodeBeli Manastir, Trg slobode

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

LAG Baranja, u suradnji s Kulturnim društvom "Laško" Lug, u sklopu tradicionalne manifestacije "Paprikafest", organizira i radionicu na temu: "Mogućnosti financiranja malih proizvođača začinske paprike iz mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i budućih natječaja Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja". Radionica će se održati u Lugu, 14. X 2017. godine, s početkom u 9 sati, u Mađarskoj kući, Ulica Šandora Petefija 148.

Na radionici će biti ukratko predstavljene sve mjere koje stoje na raspolaganju malim proizvođačima za uzgoj začinske paprike, sušenje, meljavu i pakiranje, ulazak u sustave kvalitete, kao i zajedničku prodaju, te kako LAG Baranja može pomoći da se dođe do raspoloživih sredstava.

Vježbe u stoliciVježbe u stoliciU mjesecu rujnu 2017. godine "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak održavala je besplatnu medicinsku gimnastiku u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, u Ulici J. Antala 3, a u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji". Usto posjećivala je devet baka, kojima je pružala fizioterapeutske usluge, ovisno o njihovim zdravstvenim problemima.

Gimnastika je održavana ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 8:30 do 9:30. Namijenjena je osobama iznad 60 godina pa se i fizioterapeutkinja time vodila na treninzima. Najviše pažnje posvetila je kralješnici da bi korisnicama omogućila da nauče kako se pravilno držati te kako same sebe ispravljati u svakodnevnom životu prilikom raznoraznih radova u kućanstvu.

Jedan od primatelja toplog obrokaJedan od primatelja toplog obrokaU mjesecu rujnu 2017. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama iz Belog Manastira i prigradskih naselja. Tu socijalnu uslugu "Oaza" provodi već niz godina, a uglavnom se financira sredstvima Ministarstva za demografija, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U proteklom mjesecu njome su bila obuhvaćena 32 korisnika.

Plišane igračke iz DubrovnikaPlišane igračke iz Dubrovnika"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U tokom devetog mjesecu 2017. godine "Oazinoj" burzi razna je roba donirana 29 puta. Radilo se o različitim odjevnim predmetima, a najviše je bilo odjeće za bebe i manju djecu.

Ta roba je razvrstavana po veličinama i spolu te slagana u označene kutije ili ormare. Iz "Oazinog" spremišta u dvorišnoj garaži u Burzu je donesena zimska odjeća i obuća te nekoliko kutija iz velike donacije Unicefa (zimska odjeća za djecu te veća količina čarapa, kapa i šalova). Jedna od donacija stigla je poštom od Marije Mikulić iz Dubrovnika, a radilo se o većoj količini plišanih igračaka (na slici).

Srijeda, 04. 10. 2017.

Poziv na izložbu u Bolmanu

Bolman, Dom kulture, 7. X. 2017, 17 satiBolman, Dom kulture, 7. X. 2017, 17 sati

Narukvice od gumiranog materijala i perlicaNarukvice od gumiranog materijala i perlicaU mjesecu rujnu 2017. godine, a prema projektu "Dostojanstveno starenje – II" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je samo jedna likovno-kreativna radionica utorkom od 18 do 20 sati (i to dana 5. IX.). Godišnji odmori su razlog tako malom broju radionica te predavanje o zdravlju, koje je održavano 12. IX. u isto vrijeme i koje je korisnicama bilo isto tako zanimljivo i korisno.

Korisnica Donka DvornićKorisnica Donka Dvornić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U devetom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Na njima je bilo od šest do 11 korisnica, a održane su u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionicama su izrađivane narukvice i ogrlice od kože te privjesci od plastičnih slamčica. Slamčice su, na primjer, rezane u komadiće i otapane vrelom peglom između dva papira za pečenje. Na taj način dobivale su se plastične pločice, koje su oblikovane prema željama. Kroz njih su provučene karike za ključeve i eto novih – privjesaka.

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovorU ponedjeljak, 2. X. 2017. godine, dopisnim putem, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor vrijedan 93.380 kuna s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za financiranje projekta "Nasilje baš nije fer". Projekt je prošao na natječaju za prijavu projekata u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017/2018.

Taj projekt "Oaza" će provesti u partnerstvu s Osnovnom školom "Dr. Franjo Tuđman" iz Belog Manastira i Osnovnom školom Kneževi Vinogradi. Cilj projekta je prevencijom nasilja među osnovnoškolskom djecom poticati ih na razvijanje tolerancije, poštivanja ljudskih prava i nenasilnog rješavanja sukoba.

Stela Fabijan i baka Mara LubinaStela Fabijan i baka Mara Lubina(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba (1. X.), u ponedjeljak (2. X. 2017) "Oazine" zaposlenice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević, koje su ranije radile i kao gerontodomaćice, podijelile su korisnicama "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući skromne poklon-paketiće, koji su sadržavali bombone, keks i "Cedevitu".

Korisnice su se jako obradovale paketićima, kojih je podijeljeno 18. Veoma lijepo su dočekale "Oazine" zaposlenice i zahvaljivale su se na pažnji. Zbog poklona su bili sretne, ali ujedno i tužne jer im trenutno "Oaza" ne može pružiti pomoć u kući i to stoga što nema javnih radova preko kojih se financirao rad gerontodomaćica. Nadajmo se da ih uskoro opet netko obilaziti i pomagati im u onome što im je najpotrebnije.

Ponedjeljak, 02. 10. 2017.

Rad "Oazine" praonice (IX/2017)

Oprane zavjeseOprane zavjeseU toku devetog mjeseca 2017. godine u "Oazinoj" besplatnoj praonici u belomanastirskom Društvenom centru četiri puta prala se odjeća i ostalo. "Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prale su se zavjese, odjeća te posteljina. Jednom je oprana i roba donirana "Oazinoj" burzi odjeće i obuće. Sve ono što je oprano osušeno je, složeno i vraćeno "Oazinim" korisnicima.

Prilika da naučite nešto novoPrilika da naučite nešto novoDragi seniori!

- Djeca i unuci nemaju strpljenja za vas i modernu tehnologiju?
- Želite naučiti pisati i crtati na računalu?
- Dobili ste pametni telefon, a ne znate kako se njime koristiti?
- Želite se prošetati New Yorkom ili Barcelonom preko računala?

Ako su vaši odgovori na gornja pitanja potvrdni, dođite u "Oazu" na besplatnu informatičku obuku. Mirovna grupa Oaza pokreće osnovnu informatičku obuku za osobe iznad 60 godina.

Primatelji besplatnih toplih obrokaPrimatelji besplatnih toplih obroka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 1. X. 2017. godine, obilježavao se Međunarodni dan starijih osoba. Kako su primatelji "Oazinih" besplatnih toplih obroka starije osobe, Mirovna grupa Oaza priključila se obilježavanju toga dana akcijom podjele poklon-paketića. A ti paketići, koje je korisnicima u nedjeljnim prijepodnevnim satima dijelio "Oazin" volonter Ljubomir Jeličić, sadržavali su keks i kavu.

Nedjelja, 01. 10. 2017.

33. SOZAH u "Enigmi" (7)

'Enigma' broj 2421'Enigma' broj 2421Zahvaljujući ljubaznosti i susretljivosti odgovornog urednika beogradske "Enigme" Nebojše Vučinića, u 2421. (!) broju toga lista, koji nosi datum 1. X. 2017. godine, objavljen je na 80. stranici članak "Ko je bolji enigmata?"

Zbog štamparskih rokova (SOZAH je završavao 24. X., a "Enigma" se npr. u Kikindi mogla kupiti već 30. X.), taj članak praktički je napisan prije početka SOZAH-a. Nakon što je SOZAH završio, poslan je novi članak, ali nije bilo mogućnosti da se sve radi iznova, nego je samo ubačena slika i dodano ono što je bilo najvažnije.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok