MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 31. 10. 2017.

"Oazina" osnovna informatička obuka

Za obuku nikad nije kasnoZa obuku nikad nije kasnoU četvrtak, 19. X. 2017. godine, u "Oazinom" internet-klubu održan je prvi sat besplatne osnovne informatičke obuke za osobe starije od 60 godina, koju je upisalo šestero Baranjaca. Obuku drži inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić. S obzirom da neki polaznici nisu u mogućnosti redovito prisustvovati nastavi, s njima je dogovoren individualna obuka vezana za korištenje pametnih telefona i tableta.

Kako obuku pohađaju i osobe koje se prvi put susreću s računalom, prvi dio prvog sata prošao je u upoznavanju s računalom i njegovim dijelovima te u vježbanju korištenja miša i tipkovnice. Polaznici su također naučili kako se kreće po izbornicima (menijima) te kako se otvaraju i gase programi.

Malo se i crtalo kako bi polaznici dodatno vježbali korištenje miša, a naučili su i kako ono što su uradili mogu snimiti na radnu površinu (desktop) te kako se snimaju promjene koje su napravili.

Na drugom satu, nakon ponavljanja gradiva s prethodnog sata, krenulo se s programom za obradu teksta Microsoft Word. Polaznici su učili kako koristit tipkovnicu pri unosu teksta, kako kopirati dijelove teksta te kako isti taj tekst isprintati na printeru...

Po riječima polaznika, na početnim satima informatičke obuke bilo im je jako zanimljivo i jedva čekaju nova druženja s predavačem, koja se odvijaju utorkom i četvrtkom, s početkom u 9 sati.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 600 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok