MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 17. 10. 2017.

Izložba "Dani kruha" u Etnološkom centru

Kolači raznih vrstaKolači raznih vrsta

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 17. X. 2017. godine, s početkom u 9 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održana je izložba domaćih proizvoda od brašna "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje". Izložbu je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir" pod vodstvom predsjednice Katice Ničin i tajnice Ružice Joh. Uime Mirovne grupe Oaza na izložbi su bile Vesna Nedić i Ana Jeličić.

Izložba je svečano otvorena u 10 sati pred članovima Matice umirovljenika, brojnim vrtićarcima i njihovim odgajateljicama, učenicima trećih razreda osnovne škole i njihovim učiteljicama te ostalim gostima. Okupljenima su se obratili Katica Ničin, zamjenica belomanastirskog gradonačelnika Ivana Bandov Paulić, tajnica Matice umirovljenika Ružica Joh i pučki pjesnik iz Duboševice Josip IvičinČola, koji je učenicima održao interaktivno predavanje o plodovima zemlje i proizvodima koji se od njih dobivaju.

Vrtićarci, osnovci, članovi Matice umirovljenika i gostiVrtićarci, osnovci, članovi Matice umirovljenika i gostiUz šokačke narodne nošnje i etnopredmete, na izložbi su bili izloženi plodovi zemlje (povrće, pšenica, kukuruz, suncokret...) i ono što se od njih pravi (brašno, krupica, kruh, pecivo, kolači, torta...), a što su posjetioci mogli – kušati.

Pročitano 868 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok