MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 10. 2017.

"Oazin" izlet na "Paprikafest" u Lugu

Vijenac paprike za 'Ginisa'Vijenac paprike za 'Ginisa'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

U subotu, 14. X. 2017. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina na "Paprikafest" održan toga dana u Lugu. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Sajam paprike i domaćih proizvodaSajam paprike i domaćih proizvodaNa izlet se po izuzetno lijepom i ugodno toplom vremenu krenulo s četiri automobila u 9:45 sati ispred belomanastirskog Društvenog centra u Ulici J. Antala 3. Pred Društvenim centrom okupilo se 18 žena, većinom treće životne dobi, te jedna muška osoba sličnih godina, ukupno 19 osoba. Izlet "Oazinih" korisnica završio se oko 15 sati povratkom u Beli Manastir.Smotra mađarskih folklornih skupina u RHSmotra mađarskih folklornih skupina u RH

Toga dana u Lugu se održavao osmi "Paprikafest" u organizaciji Kulturnog društva "Laško" Lug. "Oazine" izletnice stigle su u Mađarsku kuću u Lugu nešto poslije 10 sati, odmah nakon početka "Sajma paprike i domaćih proizvoda", a nešto prije završetka "Stručne radionice LAG-a Baranja: Prezentacija mjera potpora za proizvođače paprike". Tom prilikom LAG Baranja počastio je prigodnim domjenkom ne samo sudionike stručne radionice, nego i "Oazine" izletnice. A one su, odmah nakon dolaska, krenule ne samo u radoznalo razgledanje mnogobrojnih štandova, nego su se aktivno uključile i u program "Paprikafesta".

Prva aktivnost – koju je vodio Šandor Kovač – bila je nizanje paprike u vijenac za Ginisa, koji je do 14 sati narastao do 15 metara. Potom su se neke od njih uključile u aktivnost nazvanu "Paprika Janči – igre i natjecanja", koju je vodio Daniel Stojanović i koja se sastojala od tri igre (opširnije ovdje).

Grah za sve učesnike i posjetioceGrah za sve učesnike i posjetioceOd pola 12 do pola jedan domaćini su pristigle goste – pa i "Oazine" izletnice – počastili besplatnim ručkom za sve: tanjurom luškog graha, skuhanim u 500-litarskom kotlu (koji je, po slobodnoj procjeni, bio ispunjen do pola tim omiljenim jelom). Poslije toga program "Paprikafesta" nastavljen je smotrom folklora i "Paprika-zabavom" (mađarski zvanom "Paprikabál").

"Oazine" izletnice, međutim, nisu mogle na izletu ostati do večeri pa su se oko 14 sati uputile na kratko razgledanje lijepo uređenog Hotela Lug, a nakon popijene kave ili soka krenule su natrag u Beli Manastir.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok