MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 05. 10. 2017.

Dostava besplatnih toplih obroka (IX/2017)

Jedan od primatelja toplog obrokaJedan od primatelja toplog obrokaU mjesecu rujnu 2017. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama iz Belog Manastira i prigradskih naselja. Tu socijalnu uslugu "Oaza" provodi već niz godina, a uglavnom se financira sredstvima Ministarstva za demografija, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U proteklom mjesecu njome su bila obuhvaćena 32 korisnika.

Korisnici te socijalne usluge većinom su starije, bolesne ili radno nesposobne osobe, primatelji socijalne skrbi ili minimalne mirovine, pa im takva briga puno znači za kućni budžet, koji je i s njome veoma skroman. U provedbu dostave besplatnih toplih obroka uključene su i stručne osobe Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, koje svojim savjetima te preporukama za uključenje i odabir korisnika pomažu "Oazi", što je uvijek teško.

Obroci po mjeri korisnika pripremaju se i distribuiraju iz belomanastirskog Bistroa "Kod Kaje" svakog radnog dana, a njihov broj varira pa su tako prošli mjesec podijeljena 672 obroka na 32 različite adrese.

Dostavu besplatnih toplih obroka financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz "Oazin" trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira".

Pročitano 577 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok