MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 24. 10. 2017.

Predavanje o zdravoj prehrani

Predavanje Danijele Periš 'Oazinim' korisnicamaPredavanje Danijele Periš 'Oazinim' korisnicama(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 24. X. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održano je predavanje o zdravoj prehrani. Predavanje je održala Danijela Periš, predsjednica udruge Centar zdravlja Vaga iz Osijeka.

Na početku predavanja predavačica je predstavila sebe i svoju udrugu: što udruga radi, kad je osnovana, koje je područje njezinog djelovanja, tko su joj korisnici, donatori... Nakon toga teme su se nizale jedna za drugom:

  • Hranom do zdravlja
  • Debljina
  • Istraživanje provedeno na području Osječko-baranjske županije među umirovljenicima, kućanicama i nezaposlenim ženama srednje i starije životne dobi
  • Što je glikemijski indeks?
  • Odakle ovisnost o hrani?
  • Kako šećer utječe na naš mozak?
  • Jesu li sve masti loše?
  • Dijeta nije izbor zdravijeg života
  • Kada što jesti?

Rezime svega rečenog i ono što je ostalo upečatljivo: nema kvalitetnijeg obroka od onog kojeg sami pripremite, a pogotovo ako to pripremite od namirnica koje ste sami uzgojili. I ne zaboravimo piti VODU. Ona pospješuje probavu, regulira tjelesnu temperaturu, ispire toksine i masti iz vašeg tijela…

Predavanje su s velikim zanimanjem pratile 24 "Oazine" korisnice. Na njegovom kraju razvila se kratka diskusija. Neke žene su postavljale pitanja, a neke su isticale svoja iskustva s prehranom, dijetama te s prekomjernom kilažom, ali i s ponekim receptom.

Predavanje je bilo dio "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Predavanje je pratila i snimala novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa pa je o njemu pripremila radijski prilog, koji je emitiran 25. X. 2017. godine, u 9 sati, u "Vijestima iz Baranje".

Pročitano 794 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok