MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 10. 2017.

Konferencija "Uloga obrazovanja u razvoju demokracije"

Srđan Dvornik, Berto Šalaj, Senada Šelo Šabić, Marko Kovačić, Jelena G. ZloićSrđan Dvornik, Berto Šalaj, Senada Šelo Šabić, Marko Kovačić, Jelena G. ZloićU petak, 20. X. 2017. godine, od 11 do 16 sati, u osječkom Hotelu Waldinger održana je konferencija "Uloga obrazovanja u razvoju demokracije". Konferencija je bila jedna od aktivnosti obrazovnog programa "Demo akademija", koji provodi Volonterski centar Osijek s ciljem osnaživanja građana za sudjelovanje u društvenom razvoju i jačanju demokracije. Na konferenciji je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

  • Konferenciju su otvorile Lejla Šehić Relić, izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek, i Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka.
  • Nakon toga je Nikoleta Poljak, voditeljica programa "Razvoj civilnog društva i demokracije"iz Volonterskog centra Osijek, predstavila "Demo akademiju".
  • Potom je mr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ) predstavio nalaze istraživanja o građanskim kompetencijama.
  • Ivana Šibalić iz osječke "Breze – udruge za rad s mladima", koja je bila jedna od 25 polaznika "Demo akademije", prenijela je prisutnima svoja iskustva s akademije.

Nakon filma o "Demo akademiji", u drugom dijelu konferencije, održan je panel na temu "Uloga obrazovanja u razvoju demokracije". Govornici su bili: mr. sc. Srđan Dvornik, dr. sc. Berto Šalaj, dr. sc. Senada Šelo Šabić i mr. sc. Marko Kovačić. Panel je moderirala Jelena Gordana Zloić.

Konferencija je financirana sredstvima Europskeunije (IPA, Transition Assistance and Institution Building Component, 2012), a sufinancirana sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatskekroz projekt "Novi putokazi ljudskih prava i aktivnog građanstva", koji Volonterski centar Osijek provodi u partnerstvu s "PRONI Centrom za socijalno podučavanje".

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i učesnici konferencijeZamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i učesnici konferencije(Članak u "Glasu Slavonije": ovdje)

Pročitano 889 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok