MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 17. 09. 2020.

IV. izvještaji s osposobljavanja za voditelja EU-projekata

Anita Drenjančević (Bilje)Anita Drenjančević (Bilje)

Nakon prvih, drugih i trećih izvještaja, o kojima smo pisali ovdje, ovdje i ovdje, četvrti (i završni) izvještaji polaznika osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU stizali su do 17. IX. 2020. godine na e-mail Vesne Nedić, koordinatorice projekta "Nova znanja – nove prilike" za Osječko-baranjsku županiju.

Ankica Pašalić (Osijek)Ankica Pašalić (Osijek) Dijana Galošević (Belišće)Dijana Galošević (Belišće)Ivana Miličević (Višnjevac)Ivana Miličević (Višnjevac)Jasminka Paunović (Osijek)Jasminka Paunović (Osijek)Katarina Gaćina (Beli Manastir)Katarina Gaćina (Beli Manastir)Maja Štraub (Magadenovac)Maja Štraub (Magadenovac)Marko Perković (Josipovac)Marko Perković (Josipovac)

Monika Joh (Beli Manastir)Monika Joh (Beli Manastir)

Na predavanjima su redovito bili svi polaznici iz Osječko-baranjske županije: Anita Drenjančević (Bilje), Ankica Pašalić (Osijek), Dijana Galošević (Belišće), Ivana Miličević (Višnjevac), Jasminka Paunović (Osijek), Katarina Gaćina (Beli Manastir), Maja Štraub (Magadenovac), Marko Perković (Josipovac) i Monika Joh (Beli Manastir).

Zbog pandemije izazvane koronavirusom osposobljavanje se odvijalo online. Provodila ga je Algebra d.o.o. za obrazovanje odraslih i usluge Centar Osijek.

* * *

U ovom izvještajnom razdoblju, polaznici osposobljavanja, razvrstani u timove odnosno grupe, imali su pet termina za online-konzultacije s predavačicom Majom Galić. Još na početku osposobljavanja predavačica im je poslala prijedlog natječaje za koje su mogli pisati projektne prijedloge, tj. završne seminarske radove.

Na konzultacijama su svakom timu za njegov rad dodatno objašnjeni obrazac za opisni dio projektnog prijedloga i logička matrica, a posebno proračun. Polaznici su imali priliku pitati sve što ih zanima, a predavačica ih je upućivala gdje su pogriješili i dodatno im objašnjavala ono što im je bilo nejasno.

Završne seminarske radove predavali su do 9. IX., a pojedinačno su ih branili – također online – 14. IX. u popodnevnim satima (vidjeti OVDJE). Na obrani radova bila je prisutna i voditeljica projekta Jelena Janković iz Udruge žena Vukovar. Svih devet polaznika s područja Osječko-baranjske županije dokazali su da gradivo naučeno u osposobljavanju mogu primijeniti u praksi na realnim zadacima te su svi uspješno obranili svoje radove. Na tome im "Oaza" čestita.

* * *

Ovom članku dodajemo i kratke osvrte iz pristiglih izvještaja polaznika:

Anita Drenjančević: "S obzirom na situaciju s koronavirusom i online-nastavom, mogu reći da sam se dobro snašla, puno novoga naučila, stekla nove prijatelje i znanja u provedbi EU-projekata. Obranu završnih seminarskih radova imali smo u ponedjeljak, 14. IX. 2020.

Hvala Udruzi žena Vukovar i Mirovnoj grupi Oaza na prilici koja mi je pružena i na ukazanom povjerenju da sudjelujem u osposobljavanju, koje meni puno znači u daljnjem traženju posla. Nadam se da ću imati prilike raditi na projektima jer je to zanimljivo, a i puno sredstava stoji nam na raspolaganju."

Ankica Pašalić: "Prisustvovala sam svim konzultacijama: 31.8.; 2.9.; 4.9.; 7.9. i 9.9. Dana 9.9. predala sam završni seminarski rad u "Algebru". Naslov mog projektnog prijedloga je "Širenje usluge osobne asistencije oboljelima od multiple skleroze", a naziv referentnog natječaja je "Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II". Na projektu sam sama radila i uspješno sam ga obranila 14.9."

Dijana Galošević: "Osposobljavanje sam vrlo ozbiljno shvatila te sam si, bez obzira na prethodno znanje koje imam o projektima, otvorila mogućnost da naučim i nešto novo."

Ivana Miličević: "Prije svega željela bih se zahvaliti što ste mi dali priliku i omogućili pohađanje tečaja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU. Pohađanje tečaja bilo je zahtjevno, ali prije svega zanimljivo i s iščekivanjem sam čekala sljedeće predavanje."

Jasminka Paunović: "Bilo je lako i zabavno napisati projekt jer cijeli tečaj je vodio k tome kao konačnom rezultatu, a i kratka obrana rada bila je OK. Hvala na pruženoj prilici za edukaciju."

Katarina Gaćina: "Vrijedno iskustvo online-predavanja i online-savjetovanja dovelo nas je do završne faze: obrane završnog seminarskog rada. Prednosti online-edukacije su toplina vlastitog doma, snimanje predavanja, ušteda vremena na putovanje, pauza u kojoj možeš uključiti perilicu rublja… Nakon analiza, zadaća, litara kave, neprospavanih noći, došao je taj dan, dan obrane završnog seminarskog rada. Sve ono što smo u početku radili imalo je smisla i veliki značaj pri izradi završnih radova! Sve one zadaće, koje su bile zahtjevne i manje zahtjevne, napokon su sjele na mjesto.

Hvala kolegama koji su online-učionicu pretvorili u interaktivno i zabavno iskustvo. Velika zahvala ide našoj predavačici Maji Galić, koja nas je bodrila cijelo vrijeme! Zahvaljujem se Udruzi žena Vukovar te Mirovnoj grupi Oaza Beli Manastir, bez kojih mi danas ne bismo bili voditelji izrade i provedbe projekata financiranih iz EU."

Maja Štraub: "Bilo je super raditi u grupi, odlično smo funkcionirale, nadopunjavale se i svaka je na svoj način pridonijela ispunjavanju svih stavki u obrascu završnog rada, kao i u proračunu te u logičkoj matrici, koje je bilo potrebno priložiti uz završni rad. Još jednom vam od srca hvala što ste mi omogućili ovu edukaciju jer sam korak bliže svom zaposlenju."

Marko Perković: "Obrana završnog seminarskog rada održana na online-način, prije svega, zanimljiva je jer je i to novo iskustvo, a svakako je zadovoljavajuća jer smo, kao i svi ostali, uspješno položili. Ovim putem zahvaljujem na suradnji kolegici Jasminki Paunović, svim sudionicama, predavačici Maji Galić, koja je svaku teorijsku cjelinu uprizorila primjerom iz prakse, kao i strpljivim, uvijek punim razumijevanja i lako dostupnim gospođama organizatoricama Vesni Nedić i Jeleni Janković."

Monika Joh: "Što reći nego da je zadnji tjedan edukacije, tj. konzultacije, bio odličan i da je ispit, tj. usmeni, prošao super, osim problema s internetom… Ali svakako sve pohvale predavačici i hvala na prilici za edukaciju."

* * *

Projekt "Nova znanja – nove prilike" provodi Udruga žena Vukovar u četiri županije, u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Projekt "Nova znanja – nove prilike" odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok