MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 20. 07. 2020.

II. izvještaji s osposobljavanja za voditelja EU-projekata

Anita Drenjančević (Bilje)Anita Drenjančević (Bilje)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon prvih izvještaja, o kojima smo pisali ovdje, drugi izvještaji polaznika osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU stizali su do sredine mjeseca srpnja 2020. godine na e-mail koordinatorice projekta "Nova znanja – nove prilike" za Osječko-baranjsku županiju Vesne Nedić.

Na predavanjima su redovito bili svi polaznici iz Osječko-baranjske županije: Anita Drenjančević, Ankica Pašalić, Dijana Galošević, Ivana Miličević, Jasminka Paunović, Katarina Gaćina, Maja Štraub,  Marko Perković i Monika Joh.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom osposobljavanje se i dalje odvija online. Provodi ga Algebra d.o.o. za obrazovanje odraslih i usluge – Centar Osijek. Predavanja se i dalje održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati.

U izvještajnom razdoblju do 15. VII. 2020. godine polaznici su završili s drugim modulom osposobljavanja s naslovom "Pristup logičke matrice projekta".

Ankica Pašalić (Osijek)Ankica Pašalić (Osijek)Polaznici su podijeljeni u dvočlane grupe. Svaka grupa odabrala je natječaj (najčešće Europski socijalni fond) na koji bi išla sa svojim zamišljenim projektom. Na projektima su potom radili korak po korak u skladu s teorijom koju su prolazili.

Nakon analize problema, kroz zamišljenu buduću situaciju nekog projekta, došli su do analize ciljeva. Po grupama su radili analizu ciljeva, potom – prolazeći kroz upute za prijavitelje – analizom strategije donosili su odluke koje će moći provoditi, kao i aktivnosti koje su prihvatljive također iz uputa za prijavitelje.

Poslije toga radili su na izradi logičke matrice projekta. To je tablica koja prikazuje osnovne karakteristike projekta, tablica iz koje se lako mogu pročitati opći i specifični ciljevi projekta, njegovi rezultati, aktivnosti, ključni dionici, pretpostavke za provedbu, provjerljivi pokazatelji, rizici i dio proračuna.

* * *

Dijana Galošević (Belišće)Dijana Galošević (Belišće)Neki polaznici izjavljuju da i nakon online-predavanja pogledaju i snimke predavanja koje predavačica ostavi dostupnima nekoliko dana, što je za svaku pohvalu.

I za kraj, dio izvještaja Jasminke Paunović: "Zadovoljna sam sa svim aspektima projekta u kojem sudjelujem – izuzetno je ugodna klima predavanja, činimo izvrstan tim, kolegice, kolege i predavačica. Predavanje na daljinu smatram odličnim konceptom, u kojem je puno manje 'praznog hoda' i gubitka vremena za pripremu i putovanje do mjesta predavanja i za povratak. Mislim da je komunikacija u timu izvrsna i nemam osjećaj fizičke izoliranosti, već pravi osjećaj zajedništva."

* * *

Ivana Miličević (Višnjevac)Ivana Miličević (Višnjevac)Jasminka Paunović (Osijek)Jasminka Paunović (Osijek)Projekt "Nova znanja – nove prilike" provodi Udruga žena Vukovar u četiri županije, u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Projekt "Nova znanja – nove prilike" odobren je iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Maja Štraub (Magadenovac)Maja Štraub (Magadenovac)

Marko Perković (Josipovac)Marko Perković (Josipovac)

Monika Joh (Beli Manastir)Monika Joh (Beli Manastir)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok