MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 10. 07. 2016.

"Oazin" izlet na Šećeransko jezero

'Oazini izletnici na Šećeranskom jezeru'Oazini izletnici na Šećeranskom jezeru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kao što je bilo i najavljeno, u nedjelju, 10. VII. 2016. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet na Šećeransko jezero blizu Belog Manastira za osobe starije od 60 godina, kome su se, naravno, mogle priključiti i mlađe osobe. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Na izlet se krenulo u 17 sati ispred Društvenog centra u Ulici J. Antala 3. Kako je bilo prilično toplo vrijeme, samo dvije izletnice i jedan izletnik krenuli su biciklima "Crnim putem", a svi drugi opredijelili su se za automobilski prijevoz. Pred Društvenim centrom okupile su se 23 žene, većinom treće životne dobi, dvoje djece, dva vozača i "Oazin" (foto)reporter, što je ukupno 28 osoba.

Boravak na Šećeranskom jezero iskorišten je za šetnju oko jezera i za razgledanje onoga što je dosad urađeno na uređenju rekreacijskog centra te za prijatno druženje i ugodne razgovore u jednoj od postojećih sjenica. "Oaza" je izletnike počastila sladoledom na štapiću, kiflicama i hladnom vodom, a i neki od izletnika ponijeli su ponešto za osvježenje. Jedan od njih ponio je, na primjer, pun "amper" svježe ubranih i slasnih jabuka petrovača.

Oko "pola osam uveče", kad je vrućina već počela jenjavati, a prije navale komaraca, izletnici su se polako počeli vraćati kući, a troje biciklista za povratak je izabralo dužu rutu: bentom do Branjinog Vrha, ulicama toga sela, biciklističkom stazom Branjin Vrh – Beli Manastir uz državnu cestu D7 do katoličke crkve, a onda svatko do svoje kuće.

Pročitano 1309 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok