MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 18. 10. 2022.

Posjet izložbi nošnji

Kulturno-baštinski izlazak 'Oazinih' korisnicaKulturno-baštinski izlazak 'Oazinih' korisnica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 18.10.2022. godine, "Oaza" je sa svojim korisnicama posjetila izložbu narodnih nošnji kolekcionara Jovana Vilića postavljenu povodom proslave 75-tog rođendana SKUD-a Jovan Lazić.

Izložbu, postavljenu u prostorijama SKUD-a, gdje ih je dočekala Svetlana Pešić, predsjednica SKUD-a, koja ih je ukratko upoznala s dugogodišnjim radom i razvojem, "Oazine" zaposlenice Sandra, Ana i Dragana, kao i korisnice Klara, Mara, Vida, Jelisavka, Mirjana, Savica, Anica, Kristina i Sanja, pogledale su s velikim zanimanjem.

Svaki izloženi komad stare baranjske srpske nošnje je unikat i priča za sebe i rijetke su prilike da se na jednom mjestu može vidjeti toliko bogatstvo i raskoš narodnog blaga. Bio je to praznik za oči i odmor za dušu koji je raspoložio posjetiteljice koje su, nakon tako lijepog događaja, nastavile svoje ugodno druženje i sređivanje lijepih dojmova u slastičarnici uz kavu, sok i kolače.

Posjeta izložbi kao i lijepo, kvalitetno provedeno poslijepodne omogućeno je kroz program "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok