MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 02. 07. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VI/2014) - priče

Gerontodomaćica Dubravka SimendićGerontodomaćica Dubravka SimendićI na kraju programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", umjesto uobičajenih anegdota, spomenimo ponašanje naših starih osoba kada je sveopća opasnost nastala povodom poplava u čitavoj regiji. Kao i svi građani Belog Manastira, i naše bake su se uključile u prikupljanje pomoći unesrećenima. Neke su to odradile ili same ili preko svojih poznatih, a neke su se za tu aktivnost obratile za pomoć svojim gerontodomaćicama.

Tako je zadatak gerontodomaćica bio i da pregledaju ponuđenu garderobu i obuću te posteljinu i da je uredno poslože i zapakuju te dostave na punktove za prikupljanje pomoći poplavljenim područjima (Crveni križ, Crkva te druga slična mjesta). Treba naglasiti da su i vrlo stare osobe jako vodile računa da sve što poklanjaju bude zaista uredno, kako bi onaj tko dobije takve stvari mogao odmah da ih upotrijebi.

Bilo je slučajeva da je gerontodomaćica zapitala: "Pa zar vam to neće zatrebati?", ali bake su pokazale veliku brižnost, nesebičnost i ljudskost. Jedna je čak zapakovala tri figurice s ormara: "Ponesi i to, nek se neko dijete tamo razveseli".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok