MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 30. 06. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (V/2014)

Gerontodomaćica Ana i njena štićenicaGerontodomaćica Ana i njena štićenicaSvibanj (maj) 2014. godine bio je posljednji mjesec provođenja "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koga je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih i u sklopu koga su "Oazine" gerontodomaćice pružale pomoć u kući starim osobama s područja Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane. U međuvremenu, "Oaza" je potpisala ugovor za novi trogodišnji program s Ministarstvom socijalne politike i mladih, no tim programom više se neće financirati pomoć u kući. Ipak, "Oazine" gerontodomaćice i dalje će obilaziti naše korisnike, a njihov rad financirat će se iz institucionalne podrške.

"Oazin" gerontotim u petom mjesecu radio je u sljedećem sastavu: voditeljica projekta, asistentica na projektu, gerontokrojačica i pet gerontodomaćica, od kojih je jedna bila zaposlena preko javnih radova. Taj tim održao je četiri sastanka, redovno srijedom, a gerontodomaćice su obilazile 39 osoba (36 žena i tri muške osobe) i obavile 300 obilazaka. Tokom mjeseca jedna je stara osoba slomila kuk, jedna je operirala probavni trakt, dok je kod jedne osobe, nakon banjskog liječenja operiranog koljena, provedena fizioterapija od strane stručnog terapeuta.

Vešeraj i šnajderaj

U "Oazinom" malom vešeraju besplatno je oprano ukupno 14 mašina raznog rublja za sedam starih osoba, a u "Oazinoj" radionici šivanja, krpanja i popravaka za četiri stare osobe odrađene su sljedeći krojački poslovi: skraćivanje hlača i trenirki te šivanje zavjesa.

Pročitano 1217 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok