MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 14. 02. 2021.

Inicijativa "Milijarda ustaje" solidarna s Banijkama

Koordinatorica akcije Rada BorićKoordinatorica akcije Rada BorićNa Valentinovo, 14. II. 2020. godine, okupljenim ženama u Glini podijeljeno je preko 150 paketića koji su dan ranije skupljeni u Zagrebu. To je učinjeno u okviru ovogodišnje akcije "Žene jače od potresa – solidarno sa ženama Banije", koju je organizirala inicijativa "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama", i nakon prigodnog kulturnog programa u kome je ukazano da su žene podnijele najveći teret borbe s koronavirusom te da, osim ekonomskog, trpe i nasilje na radnom mjestu ili u obitelji.

Regionalna koordinatorica inicijative "Milijarda ustaje" Rada Borić naglasila je da su žene u vrijeme pandemije i potresa, prvo u Zagrebu, a onda i na Baniji, preuzele različite uloge na prvoj liniji borbe.

- Ovdje smo kao podrška ženama, a uz pjesnikinje, književnice i glumce iz Zagreba, ženama smo poručile da smo jače od potresa i da će i ovo proći. "Milijarda ustaje", koja se provodi u 206 zemalja svijeta, u Hrvatskoj je prisutna devet godina i svake godine ima drukčiju temu. Ove godine bavimo se time kako žene brinu o svojoj zajednici. Skupili smo više od 150 kutija pa će za svaku ženu biti ponešto. Žene u Zagrebu spakirale su i malo nježnosti: uz higijenske potrepštine, tu je i neki mali znak pažnje, uz malo osobno pisamce podrške – rekla je Borić

 (Izvor, foto i opširnije: portalnovosti)

Pročitano 140 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok