MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 07. 10. 2016.

Produženje rada "Oazinih" gerontodomaćica

Gerontodomaćica Snežana Kapular i njezina štićenicaGerontodomaćica Snežana Kapular i njezina štićenicaS prvim danom mjeseca listopada 2016. godine produžen je za dva mjeseca radni odnos "Oazinim" gerontodomaćicama Mirjani (Miri) Ćosić, Donki Dvornić, Snežani Kapular i Antoniji Papak. One su bile zaposlene na razdoblje od šest mjeseci kroz projekt "Pomoć u kući starijim osobama na području Grada Belog Manastira", koji se financirao kroz javne radove Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) na poslovima radnika / radnice za pomoć u kući.

Ti javni radovi dio su programa "Zaželi" u okviru mjere "Pomoć zajednici", financiranog iz EU-sredstava Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. godine".

Razloge za produženje zaposlenja HZZ obrazlaže ovako: "Djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje proveli su anketno istraživanje namijenjeno starijim osobama uključenim u projekt s ciljem kreiranja baze starijih osoba kojima je ovaj tip pomoći nužan i dobivanja informacija o stanju i potrebama staračkih domaćinstava. Rezultati su pokazali da postoji potreba za daljnjim radom na razvoju podrške istima kroz intervencije aktivne politike zapošljavanja".

O tome kako su se zaposlile "Oazine" gerontodomaćice i kako je započeo njihov rad može se pročitati ovdje, ovdje i ovdje.

Pročitano 1214 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok