MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 08. 10. 2016.

"Oazine" korisnice na kazališnoj predstavi

'Oazine' korisnice na predstavi 'Đe sam ja tu?''Oazine' korisnice na predstavi 'Đe sam ja tu?'U subotu, 8. X. 2016. godine, "Oazine" aktivistice – u dogovoru s predsjednicom Gradskog kazališta Beli Manastir Danielom Taslidžić Herman – animirale su i povele "Oazine" starije korisnice na komediju "Đe sam ja tu?", a sve u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ta komedija u izvedbi Draft teatra Tuzla prikazana je te večeri u belomanastirskoj kinodvorani u sklopu "7. Festivala kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2016."

Draft teatar TuzlaDraft teatar Tuzla"Oazinom" pozivu odazvalo se dvadesetak korisnica pa su sve zajedno provele jedno ugodno i zanimljivo veče. Možda su previše očekivale od te predstave s obzirom na njezin naslov i vrstu – komedija. U predstavi je prikazano kako se kroz politiku može visoko stići bez obzira na znanje i zvanje i kako je u današnjem društvu najvažniji novac, a nije bitan način na koji se stiže do njega. Današnje društveno-političko stanje prikazano je kroz tri muške i jednu žensku ulogu: jedan besposličar i njegova žena te dvojica političara.

Predstava je rađena po tekstu stare talijanske renesansne komedije "Mušice" u režiji Dragana Tešića i Envera Hasića. Tekst je napisan prije petsto godina, ali je preuređen i prilagođen da se može igrati na području svih država Balkana. Četverokut koji čine žena i tri muškarca doprinosi tome da ta priča ima malo ljubavnog i komičnog karaktera. U predstavi igraju režiser Dragan Tešić te Almedina Salčinović, Jasmin Salkić i Aldin Joldić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok