MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 20. 08. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VIII/2014) - anegdote

Dubravka SimendićDubravka Simendić"Oazine" gerontodomaćice od svojih štićenika često čuju svakakve zgode ili zanimljive priče. Nekoliko anegdotalnih zgoda zabilježili smo u prethodnim člancima, a ovaj put zapisat ćemo jedan neobičan recept, koji je zabilježila Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć ugroženim Belomanastircima".

Šuš-maš od povrća
U ovo ljetno vrijeme (koje, doduše, izgleda kao da baš i nije ljetno!) trebali bismo se hraniti lakšim i jednostavnijim jelima. E pa u to ime evo jednostavnog recepta – nazovimo ga "Rajkinim receptom" po jednoj našoj baki. Dođe jednog dana naša gerontodomaćica kod svoje korisnice i već u hodniku osjeti neki ugodan miris te pomisli: što li se to priprema? "'O'š da probaš?" – ponudi baka, a gerontodomaćica rado proba miomirisno jelo: "Stvarno je ukusno! Što ide unutra?" A baka naređa: "2 zelene paprike, 1 paradajz, bundevice mlade, 1 plavi luk, 1 češanj bijelog luka, mal' ulja i 1 kašičica vegete. Sve mal' prodinstaš i fertig!" Na pitanje o nazivu toga jela odgovor je glasio: "To ti je šuš-maš od povrća"!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok