MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 28. 07. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VII/2014) - priče

Dubravka SimendićDubravka Simendić"Oazine" gerontodomaćice od svojih štićenika često čuju svakakve zgode ili zanimljive priče. Ovaj put donosimo jednu takvu priču čak iz – Njemačke. I nju je zapisala Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć ugroženim Belomanastircima".

17 vrsta bračnih jubileja
Jedna "Oazina" gerontodomaćica bila je za vrijeme godišnjeg odmora u Njemačkoj i boravila kod starog bračnog para (oboje imaju 82 godine). Nedavno su proslavili svoj dijamantni jubilej zajedničkog života (60 godina), na kojem se okupila sva rodbina i prijatelji, a slavilo se u obližnjoj crkvi, gdje su i vjenčani, a potom u njihovom domu.

Vremešni domaćini objasnili su našoj gerontodomaćici da namjeravaju i dalje proslavljati svoje sljedeće jubileje, a potom su joj kopirali popis od 17 vrsta bračnih jubileja koji imaju posebne nazive, a proslavljaju se od treće zajedno provedene godine do navršenih 75 godina braka (ili "mraka" – kako kome život donese ili si sam otkroji!). To su sljedeće godišnjice:

3 godine

mladenački pir

5 godina

drveni pir

7 godina

bakreni pir

10 godina

ružičasti pir

12 godina

nikleni pir

15 godina

stakleni pir

20 godina

porculanski pir

25 godina

srebrni pir

30 godina

biserni pir

35 godina

laneni pir

40 godina

rubinski pir

45 godina

platinasti pir

50 godina

zlatni pir

60 godina

dijamantni pir

65 godina

željezni pir

70 godina

prijateljski pir

75 godina

krunski pir

A dalje se "fućka", kako bi rekle naše šaljivdžije!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok