MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 19. 12. 2013.

"Oazin" gerontomajstor opet radi

Gerontomajstor Radivoj JankovićGerontomajstor Radivoj JankovićNakon duže pauze Mirovna grupa Oaza ponovo je angažirala gerontomajstora preko javnih radova. On ima zadatak da pomaže korisnicima "Oazinog" socijalnog programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", a oni se već duže vrijeme pitaju što da rade sa sitnim popravcima koje im zadaju glavobolje jer novca često nema dovoljno ni za neke osnovne stvari, a kamoli za takve namjene. Sada "Oazini" korisnici mogu odahnuti jer mjera zapošljavanja preko javnih radova ponovo funkcionira. Gerontomajstor je opet Radivoj Janković, koji je već bio zaposlen od 1. VIII. do 31. X. 2012. godine, a sad će odraditi još tri mjeseca, počevši od 11. prosinca 2013. do 10. ožujka 2014. godine.

Kako se i u Društvenom centru, u kome "Oaza" ima sjedište, štošta pokvarilo, gerontomajstor se prvo osvrnuo oko sebe da pokrpa ono što je najnužnije: vodokotliće koji propuštaju vodu, slavine koje kaplju, zavrtnje na radijatorima, a razmišlja i što bi se moglo učiniti sa stolicama koje "Oazini" mali korisnici u internet-klubu nemilice "troše".

Taman je to skinuo s dnevnog reda, a već se javlja jedna baka kojoj treba ispustiti vodu iz vodovodnog sistema jer kako će na put za božićne praznike ako voda ostane u cijevima, a zima samo čeka da "stisne". Naravno, čim dođe kući opet sve treba staviti u pogon.

Na sastancima gerontotima svake srijede gerontomajstor dobiva informacije od gerontodomaćica o hitnim slučajevima iz njegove nadležnosti, a on poručuje: "Nema ni svetka ni petka ako nekoj baki treba hitno zatvoriti vodu jer – zimsko je doba".

Pročitano 1259 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok